![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
çiçek fidelerimi şaşırtma yoluyla balkondaki uzun saksılara geçirip güneş gören balkona koydum,hatta toprağı steril ettim yeni yeni azar azar güvercin gübresi de vermeye başladım bitkilerim çok yavaş gelişiyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Geç gelişenlerin tohumları bir az derine kaçmış olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sayın myildiz ben ilk defa tohumdan çiçek yetiştirmeye kalktım.ama çok tecrübesizim benim tohumlarım da aynı eklediğiniz resimde kiler gibi oldular .bu fideleri ne zaman şaşırtmak gerekiyor?ve ne zaman dışarı alabiliriz? benim terasım epey rüzgar alıyor acaba rüzgara dayanabilirler mi yardımcı olabilir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rüzgarın ve güneşin şiddetine kontrollu yapın. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
3.hafta 1.resim domatesler, 2.resim sivri biber, 3.resim hıyar ve ajur, 4.resim dolma biber, 5.resim patlıcan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
biberlerinizde bir sorun var gibi görünüyor. 5 10 gün gibi tekrar resmine bakalım. Sadece iki yaprak olmamalı. Ortasından sürgün vermeli ve yeni yapraklar oluşmalı. Yoksa verimsiz olurlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
yaş tavuk gübresi buldum. 10 litrelik plastik boya kutusuna koyup ağzını kendi kapağı ile kapadım. kullanılır duruma gelmesi için yaptığım doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
sayın Halil Önen Bey Ankaranın havası tam ısınmış değil,çok teşekkür ediyorum.Açıkcası sıcaklık faktörü aklıma gelmemişti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2012
|
balkon seram
Bu da benim küçük dünyam. Balkonu bu hale getirmek için bir aydır eşime yapmadıgım yalakalık kalmadı ama konu bitki olunca razıyım. Bu forumu okuyan tüm arkadaşlardan ricam eksik veya yanlış yaptıgım bişey varsa lütfen yazsınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben bunu da düşünmüştüm size yazarken... Benim anlatmak istediğim _ bu çok sık olur_ çimlenen tohumlar arsında bazıları sadece iki yaparak olarak gelişme gösterir. Ortadan sürgün vermez. O bölge kördür ve fide büyür ama verime yatmaz. Biz bunları şaşırtırken ayıklayıp atarız. Onun için iki yaprak arasından sürgün_ lider_ verip vermediğine bakmalısınız, gözlemlemelisiniz. Ben de teşekkür ederim. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
1. resim:Kırmızı salçalık biber 2. resim:En geriden 9 fide domates( biri reedrobin), 2 süs biberi, 1 patlıcan yanındaki büyük kasa arpacık sogan en öndeki sarmısak duvarın üstündekiler 2 sivri biber 1 patlıcan 3.resim: Soldan saga 45lik viyole domates fideleri ve top biber fideleri tohumdan,uzun saksı suyun içinde köklendirip ektiğim nane, yanındaki iki kasa maydanoz en sagda 1 kasa çilek. Nasıl beğendiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
hayırlı uğurlu olsun murat bey. bu bir hastalık işin içine girince çıkılmıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Sayin Zeki Bey verdiginiz bilgiler sayesinde ilk cimlendirme denememde bir cok hata yaptigimi farkina vardim. Ancak yapmis bulundum ve simdi bunlari duzeltmenin bir yolunu ariyorum. Halihazirda cimlendirmek icin torfa ektigim tohumlarimi kaybetmek istemiyorum. Bir heves lavanta ve gulhatmi tohumu aldim. Lavantayi pencere saksisi dedikleri ince uzun bir saksiya gulhatmini de tek kullanimlik yemek saklamaya yarayan kapakli seffaf plastik kaplara uzerinde yazdigi gibi ektim. Ustunu strec filmle kapattim. Ancak ne zaman baksan ustu dediginiz gibi mat olmasina ragmen bir km mm alti kup kuru. Genel kullanim icin olan torflardan kullandim. Disarida birakiyorum. Hava gunduzleri 18-22 derece arasinda. Geceleri de 8-10 derece. Sanirim geceleri iceri almaliyim. Bundan baska ne yapabilirim? Torfun kuru olmasi problemini nasil cozebilirim? Zeki Bey ve diger degerli uyeler eger bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan ekili çimlendirme kabını tekrar nemlendirme
Alıntı:
Tohumları diktiğiniz kabın altı delik olduğunu umuyorum. Torfu kürdan gibi bir aletle birçok yerinden delik ve üzerinden sulayın. Eğer su torfu hiç ıslatmadan akıp gidip deliklerden çıkıyorsa o zaman tohum diktiğiniz kabı kenarları yüksek bir kaba (tepsi diyelim) oturtun. Tepsiye alabildiğince, su alttaki deliklerden yükselebilecek kadar su doldurun. Ve ıslaklığın yukarı doğru çıkmasını, torfun renginin koyulmasını bekleyin. Islaklığın yüzee çıkması torfun kuruluğuna ve kabınızın derinliğine göre iki gün alabilir. Sürekli takip edin. Islaklık yüzeye çıkınca alttaki su tepsisini alın. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyun fazla uzaması mazI'nın da dediği gibi ışık azlığındandır. Ayrıca ortamın da çok sıcak olmamasına, 22 derecelerin üzerinde, olmamasına dikkat edin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Zeki Bey size bir kaç soru sormak istiyorum. Ben de bazı arkadaşlar gibi bu işte yeniyim. 1- 31 Mart ta ateş çiçeği tohumlarını ektim, filizlendiler ve son 5 gündür gerçek yapraklarını açtılar ama şu an cotyledonlardan birazcık büyükler, bu büyüme hızı normalmidir(gündüz ve gece ışığına, gübrelemeye dediğiniz gibi dikkat ediyorum) 2- Şu an şaşırtma öncesi 20-20-20 gübreden 150ppm veriyorum. Anlattıklarınıza göre 1litreye yaklaşık 1gr kadar -çay kaşığı ucu- veriyorum. Fakat bu miktar ne kadar filize verilmeli, bu miktar bir filize mi yoksa 8-10 filize birden mi toplam bu kadar verilecek anlayamadım. Ben bardak içerisinde tohumlarımı ektim. 20 bardakta bulunan bu filizlere 1 litre gübreli suyu versem torf çok sulanmış olmaz mı, bu noktalarda yanlışlarım var mı bizi aydınlatırsanız seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1) Sorunuzdan "acaba biraz hızlı mı gidiyor?" endişesi çıkarıyorum. Aslında normal. Ortam ısısını biraz fazla tuttu iseniz daha hızlı çimlenir. Tamamına yakını çimlendi ise artık kabı daha serin bir yere 13-15 derecellik bir yere koyun. 2) Hazırladığınız gübreli su ile normal sulama yapın, daha fazla değil. Bu dönemde çok fazla sulama yapmak gerekmez. Yalnız yetecek kadar. Bitki az ise 1 litreden daha az miktarlarda gübreli su hazırlayın veya artanını saklayın daha sonra kullanın. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
bugün 35. gün ve sweet cheery domates tomurcuklanmış. biraz erken gibi geldi bana ama ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Benim tohumların 1 aylık durumu (18.4.2012). 1.resim domatesler, 2. resim patlıcan, 3.resim sivri biber, 4.resim dolma biber, 5.resim hıyar ve ajur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Tohumlarımın 5.haftadaki gelişimi: 22.4.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
[IMG][/IMG]Benim Bodur çeri domateslerin ilk tohum ekimi :15.03.2012 son hali 15.04.2012 sizce durumları nasıl, bir kere şaşırtma yaptım henüz. ![]() Burasıda benim balkon sayfasının son hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Bunlarda devamı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Balkon bahçemin son hali; Fotograflar geçen cuma çekildi. Sizce gelişmeler nasıl? Yorum yazarmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sn. Murat AKIKOL , Çok güzel gözüküyorlar , kendinize balkon sayfası acmanızı öneririm, birde sandıktakiler ne çimlenmiş olan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sandıktakiler maydanoz gerçek yaprakları yeni yeni çıkmaya başladı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
bir abimizin gönderdigi kekikleri suda bekletip poşetlere koydum çıkışları hızlı oldu ama biraz gelişmelerei durakladı. poşetlere 3-4 er koydum keşke toplu halde koysaydım biraz biçimsiz bir hal aldılar umarım dallanırlarda güzel görünürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
4 er tane kudret narı ve japon feneri tohumu ektim 2 haftada kudret narlarının hepsi japon fenerini 1 tanesi çıktı. diger 3 japon feneri hala ortada yok:-) biraz daha büyüsünler şaşrtarak yerlerine ekicem umarım onları kaybetmem.. son resimin güzelliğine bakarmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|