![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2006
|
Sihirli Tabletler
Merhaba sevgili doğa dostları... Şirketteki masama koyduğum yapay bonzai artık beni rahatsız etmeye başladı. Masama koyabileceğim bitkileri araştırırken Sihirli Tablet'i inceleme fırsatım oldu. Şimdi benim aklıma takılan, şirkette tam tepemde bir klima var. Yazın soğuk, kışın da sıcak çalışacak. Sizce bu durum fideleri nasıl etkiler? Yani ben şirketteki masamı yeşertemeyecekmiyim Saygı ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
Anlaşılan ya yeşerteceğiz ya da yeşertemeyeceğiz... Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Daha önce biri klima ile bir deneyim yaşamamış olabilir... Neden deneyip sonuçlarını bizimle paylaşmıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Deneyeceğim, fakat ölmesini de istemem açıkcası. Bakalım... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Mert Aslan, Sıcak veya soğuk hava akımlarına maruz kalmak bitkiye zarar verir, nem eksikliğine de sebep olur. Aslında klimanın altında oturduğunuza göre mutlaka siz de doğrudan akımdan korunacak tedbirler alacaksınız. Bundan bitkiniz de faydalanacaktır. Bu durumda ışık da sizin için önemli faktör olacak. Masanız aydınlıksa Memet'in önerisini dinleyip yetişmesi kolay bir sukkulent deneyebilirsiniz. Sorunuzu sihirli tablet ile ilişkilendirmeye çalışınca, acaba tablet vasıtasıyla masanızı süsleyecek bitkinizi kendiniz mi üretmek istiyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Aslında kendim üreteceğim diye bir net düşüncem yok. O tabletler ilgimi çekti ve denemek istedim. Günümün büyük çoğunluğu iş yerimde geçtiği için, masamda besleyebileceğimi düşündüm. Ama tabi ki farklı türler hakkındaki tavsiyeler de benim için önemlidir. Klimanın 2.kumandasını ele geçirdiğim için sık sık müdahale edeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
agaclar.net
|
Sihirli tableti yetiştiricilik için değil de üretim için kullanabilirsiniz. Çelik köklendirmek veya iri tohumları (çam gibi) çimlendirmek için uygun. Masanızda bitki beslemek veya yetiştirmek içinse uygun değil Saksılı yetiştiricilik yapmanızı öneririm. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sihirli Tablet ile ilgili bir site. Konu ile ilgili detaylı bilgileri bulabilirdiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|