agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-12-2009, 10:44   #1
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halil33 Mesajı Göster
sayın deryaay musa sikkimensis soğuğa dayanıklı üç muz türünden biridir. - 15 dereceye kadar dayanabilir.tabi dayanan kısmı kökleri yaprakları değil.Fransa, Almanya ve İngiltere de yapılan denemelerde başarı elde edilmiş ancak bir tek Fransa da yenilebilir muz üretilebilinmiş.diğer ülkelerde soğuk çok erken geldiği için muzlar yetişmemiş.burdan da anlaşılıyor ki ülkemizde bu tür yetiştirilebilir ve yenilebilir muz elde edlilebilir.muzlar normalden küçük tatlı ama sert...
Diğer iki tür hangileri?

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2009, 23:10   #2
Ağaç Dostu
 
halil33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 173
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum Mesajı Göster
Diğer iki tür hangileri?
Musa balbisiana ,Musa basjoo ve Musa sikkimensis..Bunlar suana kadar bilinen soguga en dayanikli 3 tür.Ayrica Musa balbisiana muzlarin atasidir.Musa acuminata ile caprazlama sonucu bugünkü satilan muzlarin agaclari ortaya cikmistir.

halil33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2010, 21:15   #3
Ağaçsever
 
Lal08's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2009
Şehir: Boston, ABD
Mesajlar: 72
daha once konusu gectigi icin paylasmak isterim, dunyadaki soguga en dayinikli muz: musa basjoo.
kisin dibine malc kondugunda -30 derecelere kadar dayanabiliyo! normalde ise -20 dereceleri problemsiz geciriyo. ancak bu muzun yenebilen meyvesi yok! yani sadece sus bitkisi.

su konuya aciklik getirmek lazim, muz ailesi buyuk bi aile ama hepsinin meyvesi yenilebilir diil. musa basjoo'da en dayanikli olmasina ragmen soguga, sadece kucuk cekirdek seklinde meyveleri var. yenilen seylerde diil bunlar.

dunyada soguga en dayanikli ve "yenebilen" meyvesi olan muz ise: musa blue java (ice cream banana), ayrica tadi en guzel muzlardan biri olarak kabul ediliyo ve dibine malc kondugunda -12 hatta -15 derecelere kadar dayanabiliyo.
ilgili bilgi:
http://www.bananas.org/wiki/Musa_Ice...28Blue_Java%29

herkese selamlar...

nur.erdoann beğendi.

Düzenleyen Lal08 : 18-09-2010 saat 00:19 Neden: ek bilgi
Lal08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2011, 01:50   #4
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 Mesajı Göster
daha once konusu gectigi icin paylasmak isterim, dunyadaki soguga en dayinikli muz: musa basjoo.
kisin dibine malc kondugunda -30 derecelere kadar dayanabiliyo! normalde ise -20 dereceleri problemsiz geciriyo. ancak bu muzun yenebilen meyvesi yok! yani sadece sus bitkisi.

su konuya aciklik getirmek lazim, muz ailesi buyuk bi aile ama hepsinin meyvesi yenilebilir diil. musa basjoo'da en dayanikli olmasina ragmen soguga, sadece kucuk cekirdek seklinde meyveleri var. yenilen seylerde diil bunlar.

dunyada soguga en dayanikli ve "yenebilen" meyvesi olan muz ise: musa blue java (ice cream banana), ayrica tadi en guzel muzlardan biri olarak kabul ediliyo ve dibine malc kondugunda -12 hatta -15 derecelere kadar dayanabiliyo.
ilgili bilgi:
http://www.bananas.org/wiki/Musa_Ice...28Blue_Java%29

herkese selamlar...
açıklayıcı bilgi için teşekkürler

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025