![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 173
|
Musa balbisiana ,Musa basjoo ve Musa sikkimensis..Bunlar suana kadar bilinen soguga en dayanikli 3 tür.Ayrica Musa balbisiana muzlarin atasidir.Musa acuminata ile caprazlama sonucu bugünkü satilan muzlarin agaclari ortaya cikmistir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2009
Şehir: Boston, ABD
Mesajlar: 72
|
daha once konusu gectigi icin paylasmak isterim, dunyadaki soguga en dayinikli muz: musa basjoo. kisin dibine malc kondugunda -30 derecelere kadar dayanabiliyo! normalde ise -20 dereceleri problemsiz geciriyo. ancak bu muzun yenebilen meyvesi yok! yani sadece sus bitkisi. su konuya aciklik getirmek lazim, muz ailesi buyuk bi aile ama hepsinin meyvesi yenilebilir diil. musa basjoo'da en dayanikli olmasina ragmen soguga, sadece kucuk cekirdek seklinde meyveleri var. yenilen seylerde diil bunlar. dunyada soguga en dayanikli ve "yenebilen" meyvesi olan muz ise: musa blue java (ice cream banana), ayrica tadi en guzel muzlardan biri olarak kabul ediliyo ve dibine malc kondugunda -12 hatta -15 derecelere kadar dayanabiliyo. ilgili bilgi: http://www.bananas.org/wiki/Musa_Ice...28Blue_Java%29 herkese selamlar... Düzenleyen Lal08 : 18-09-2010 saat 00:19 Neden: ek bilgi |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|