agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2014, 14:52   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-02-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 33
Kendi üretimim olan ve aşılarda kullandığım tamamen doğal bir macun tarifni veriyorum.

Bal mumu(kendi arılarımdan aldığım için bedava, dışarıda kilosu 20 tl civarında bulabilirsiniz.)

Zeytinyağı (Zeytinyağının miktarını macununuzda istediğiniz sertiliğe göre ayarlayın. Akıcı olmadan dış ortamda gres yağı kıvamında olması lazım.


Çam terebentin (ufak şişelerde satılıyor. Çam terebentini katmayı karar verene kadar çok araştırma yaptım. En sonunda benim ihtiyacımı karşılayacak olan malzeme olduğunu anladım. Çam terebentin oldukça antiseptik bir üründür. Macunun içine bu amaçla katıyorum.

İs mürekkebi (is mürekkebini macunu renklendirmek için katıyorum. siyah renkli macun ısıyı absorbe ediyor. yara dokusu daha çabuk iyileşiyor. Hat sanatı ile uğraştığım için doğal is mürekkebi edinmek zor olmuyor. Pek çok kırtasiyede de bulabilirsiniz)


Bu malzemelerin karışımından elde ettiğim aşı macununu hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum. 2 yıl önce yapmış olduğum macun halen aynı yumuşaklıkta ve bozulmadan kutusunda duruyor.

bestpc ve oldgandalf beğendi.
adiyez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026