![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
ben Arbokol Aşı Macunu satın aldım .fırça ile sürülebiliyor .içinde marangozların kullandığı beyaz tutkal var içine birazda fungusit eklemiş olabilirler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba , ARBOKOL bugüne kadar kullandığım en güzel aşı macunu. Sürdükten sonra kuruyarak şeffaflaşıyor. Bu da görüntü kirliliği yaratmıyor Diğer güzel tarafı ise ısıtmadan kullanılabilmesi. Kesinlikle tavsiye ederim. Fiyat konusunda diğerlerinden biraz pahalı. mesela diğer macunların 500 gr. mı 10 -15 lira civarında iken ARBOKOL un 250 gramı 12 lira civarında. Avantajı ise çok az miktarda kullanımı ile daha çok aşı yapılabilmesi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Nerde ve nasıl bulurum?
Bu sutut dediğiniz malzemeyi bulup aşı yaptıktan sonra kullanmak istiyorum ama nereye sorsam bu toprağa katılan suyu tutmaya yarayan jel biçimdeki su tutucu madde ile karıştırılıyor.Bir markası var mı ya da satılan bir site.Bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
Alıntı:
Esenlikler diliyorum.. https://www.google.com.tr/search?q=s...AUoAg#imgdii=_ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Cevizlerime çeşit değiştirme aşısı yaparken sutut kullandım. Filli boya satan yerlerden bulursun. Aşı yaparken sututun kapağını aç 1-2 saatte kıvamı koyulaşıyor. Kalemle anaç arasına koyulaştığı için sızma olmuyor. Bazı markalar çok duru ve elastikiyeti az.Filli boyanın markasından al 1kg fiyatı 8tl. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce açıp kullandığım aşı macunum, kapağı sıkıca kapalı olmasına rağmen kurumuş. Atmak istemiyorum. Bunu tekrar kullanılır hale getirmek için ne yapmalıyım ![]() Yanıt verecek arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2021
|
Tepe boyası
Selam 10 adet ceviz fidanı satın aldım aldığım yerde tepe budaması yapıldı ve sutut sürdüler fakat ben fidanları tarlama diktikten sonra -12 derecedeki dondan hiç etkilenmesin diye tepelerine tekrardan plastik boya sürdüm fidanlara zarar verirmi kuruturmu ne yapmam gerekir. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Kendi üretimim olan ve aşılarda kullandığım tamamen doğal bir macun tarifni veriyorum. Bal mumu(kendi arılarımdan aldığım için bedava, dışarıda kilosu 20 tl civarında bulabilirsiniz.) Zeytinyağı (Zeytinyağının miktarını macununuzda istediğiniz sertiliğe göre ayarlayın. Akıcı olmadan dış ortamda gres yağı kıvamında olması lazım. Çam terebentin (ufak şişelerde satılıyor. Çam terebentini katmayı karar verene kadar çok araştırma yaptım. En sonunda benim ihtiyacımı karşılayacak olan malzeme olduğunu anladım. Çam terebentin oldukça antiseptik bir üründür. Macunun içine bu amaçla katıyorum. İs mürekkebi (is mürekkebini macunu renklendirmek için katıyorum. siyah renkli macun ısıyı absorbe ediyor. yara dokusu daha çabuk iyileşiyor. Hat sanatı ile uğraştığım için doğal is mürekkebi edinmek zor olmuyor. Pek çok kırtasiyede de bulabilirsiniz) Bu malzemelerin karışımından elde ettiğim aşı macununu hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum. 2 yıl önce yapmış olduğum macun halen aynı yumuşaklıkta ve bozulmadan kutusunda duruyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
arbo-garden aşı ve yaralı fidan için macun yazıyor üstünde bitkiye nasıl uygulayacağım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-08-2015
|
Arıcılık yapan komşum emekli öğretmen, aşılama ve budamada arı keki (arı maması, arı yemi) kullanmamı salık vermişti. Velhasıl ilk kez denediğim aşılardan bile çok güzel sonuçlar aldım. Budama yaptığım yerlerde de kullandım, başarılı oldu. Hem ucuz hem doğal ve ayrıca bir daha kullandığın olaya dönmüyorsun, zamanı gelince kendisi düşüyor. Sadece limon aşısında başarılı olamadım, o da benim acemiliğimden olsa gerek. 33 nolu mesajda adiyez değinmiş. |
|
|
|
![]() |
|
|