agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2009, 15:24   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 74
kırmızı ginseng çimlendirme

ebay'dan aldığım 10 tane falan kırmızı ginseng tohumu var hobi olarak yetiştirmek istedim 3 tanesini ıslattım bir miktar su içinde hala taş parçası gibi sertler hiç bir hareket yok. Türkiyede rizede yetiştirileceğini okudum ben istanbulda evde deniyorum. Belki olur diye çok fazla beklentim yok ama memlekete gidince kesin yetiştireceğim. resimleri sonra eklerim saygılar.

çözbeniarapsaçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 18:37   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
***, kırmızı ginsengi çimleyebildiniz mi?

feritburak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2012, 17:55   #3
Ağaç Dostu
 
hexus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
red ginseng 6 yıl gibi uzun sürede gelişir ve hiç bir şekilde gübreleme programı uygulanmaz uygulandığı takdirde ya kök sistemi ölür dolayısıyla bitkiyide öldürür veya gübreden dolayı doğal yapısı bozulur. Yetiştirmesinin zor olduğunu duymuştum yüksek rakım nispi nem yüksek ve toprak seçiciliği olan bir bitki sert sulara dayanıksız korenin milli bitkisidir. Zaten dünyada tekel konumunda kore.

hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 13:04   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
araştırmalarıma göre daha kar yagmadan son baharda topraga dikilmesi gerekiyor .yutubta. 8 years old ginseng yazıp bakarsanız ev ortamındada yetişiyor

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 15:47   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
Ginseng ve yükseltilmiş yatak büyüyen Black Cohosh









Evde Büyüyen Ginseng



A Raporu

Zümrüt Castle Farms





Merhaba!
Size kısa bir hikaye anlatarak başlayalım.

Ben avcılık ve ben 18 yaşından beri, 20 yılı aşkın bir süredir ginseng kazma edilmiştir. Ben dergilerde makaleleri tüm okumuştu. Ben ormanda ginseng bulmak mümkün olmasaydı neden Ancak, ben üzerinden alamadım bir şey oldu. Ben sadece aramaya bilmiyordum şüpheli, ve, son olarak, beni çıkar ve gerçek ginseng neye benzediğini göster bana eğer eski bir arkadaşım sordu. O yaptı. Ben ilk ginseng olabilir gibi görünüyordu bir bitki görünce hissettim heyecanını hatırlıyorum. Arkadaşım aslında yabani ginseng olduğunu teyit zaman daha da heyecanlandım. Bu noktadan itibaren ben ginseng büyümek için bir yol bulmaya çalıştık.

Bu deneyimi beri var her zaman ginseng görmek için heyecan edilmiştir. Benim evin etrafında büyüyor ve ben her gün görüyorum bile!

Sen! Evde ginseng büyüyebilir Gölge ve ormanlık bahçeleri son yıllarda ciddi bir artış gördük, ve sadece normal bahçıvanlar gibi, gölge ve ormanlık bahçıvanlar kendi yatak yeni ve ilginç şeyler görmek istiyorum.

Hiç şüphesiz, ginseng ormanlık bahçelerin kraliçesi. Bir tehlike altındaki bitki türleri olmak, ginseng bulmak biraz zor olduğunu, ve hasat ve sahip ilgili devlet ve federal yasalar her iki tarafından korunuyor. Bu sadece ormana gidip onun hasat ile ilgili yerel ve federal yasaları bilmek sürece eve getirmek ginseng için görünmüyor anlamına gelir. Yer



Evinizde ginseng büyüyebilir nerede emin olmak için gereken ilk şey. Ginseng sağlıklı kalmak için% 75-85 gölge ihtiyacı var. Bu hastalıksız tutmak için gevşek, iyi drene toprak gerektirir. Genel olarak, uygun bir yerde en özellikleri kuzey ve doğu tarafında bulunabilir. Eğer ağaç veya bina ya gölgeli bir alan var ve gün boyunca gölgede gereksinimi korumak varsa, işletme bulunmaktadır.

Ben ginseng benim ön sundurma yanında büyüyen ve benim evin kuzey kenarı boyunca olsa bile, ben özel bir karışık toprak ile yükseltilmiş yatak kumaşı kamuflaj altında ginseng büyümeye bahçemde bir alan olduğunu itiraf etmeliyim! Daha fazlası daha sonra.

Ayrıca, ginseng de mevsim değişikliği ihtiyacı olduğunu farkında olmak gerekir. Ginseng kışlar bitkiler için gerekli dinlenme sağlamak doğu ABD'nin sert özgüdür. Yapay Gölge



Ben iyi sonuçlar ile yapay gölge ile tecrübe var. Ben şahsen bir gölge olarak örgü askeri kamuflaj gibi. Çok küçük bahçeler için. Eğer yaklaşık 20 cm x 12 'daha büyük alırsanız örgü ticari gölge bakarak başlamak gerekebilir. En fazla mağaza, ve, tabii ki, Ebay, örgü kamuflaj için iyi kaynaklardır. Camo örgü Ancak, kırılgan ve birkaç yıl sonra kullanmak zor olacak.

Ticari olarak mevcut gölge bezler standart, ancak pahalı ve ortalama ev bahçıvan için hazır değildir. Gölge bez için yerel seralarda kontrol edin. Tohumlar veya Roots?



Her iki avantajı vardır. Genel olarak kökleri daha pahalı, ama onlar biraz hardier bir başlangıç ​​yapabilmenizi sağlamak ve vardır.

Eğer tohum satın alırsanız, size saygın bir üretici gelen ve satın alıyor tohumları olduğunu satın emin olmak gerekir tabakalı . Tabakalı tohumları yaklaşık 12 ay boyunca kum yapılmıştır tohumlardır. Ginseng tohumları çimlenme için yaklaşık 18 ay sürebilir. Yani, tabakalı tohum satın aldığınızda, size sonbaharda onları geç bitki ve önümüzdeki bahar sağlıklı fidan görmeyi bekleyebilirsiniz. Gerçekten burada hiçbir kısayol yok.

Kökleri Alış sizinle başlamak canlı bitkiler olduğunu bir avantaj sağlar. Eski kökleri fidan daha güçlü olma eğilimindedir ve can fidan daha fazla stres alabilir. Her iki mantar tipi hastalığa çok duyarlı olmasına rağmen Fideler, eski tesislerin daha hastalıklara daha duyarlı gibi görünmektedir. Yine, sadece saygın bir üretici satın. Genellikle bahar (ve Ebay uzun genellikle tüm yaz) satışa sunulan ginseng tohum ve kökleri göreceksiniz, paranızı boşa harcamayın! Eğer kökleri ya da tohumları ile devam edip etmediğini, baharda dikim planı yok! Bitki ne zaman



En ormanlık bitkiler gibi, ginseng dikim düşmeye aydınlatmaktadır. Her iki tohum ve kökleri sonbaharda dikilmelidir. Eylül ve Ekim farklı kış setleri in zaman bağlı olabilir Orta Kuzey Ohio bölgenizdeki en iyi zaman benim alanında en iyi dikim koşulları sunuyoruz

Ginseng vaktinden bir yıl hazırlanıyor başlar. Sonbaharda kökleri hasat zaman, zaten yerde önümüzdeki bahar büyüme için tomurcuk var. Tamamen kurumasına ise, ölürler. Tohumlar aynı yoldur. Tabakalaşma dönemi tohum gelişmesini sağlar ve 'sırıtarak' başlar. Bu da onların tohum kabuğu iki yarısı açık bölünür ve beyaz embriyo içinde görebilirsiniz. Genel görünümü bir gülümseme ya da sırıtarak olmasıdır. Tohum iyi tohum olarak sırıtarak olmak zorunda değildir. Bu sonbaharda tabakalaşma kutunun dışında geldiğinde ben son altı yıl içinde kullandım tohum normalde çok kurudur. Bu yüzer olabilir ve hiçbir sırıtarak tohum olmasına rağmen, çimlenme testleri her zaman% 90 üzerinde olmuştur. Buzdolabında tabakalı tohum tutmayın. Bu tohum için doğal koşullar taklit etmek gerekir. Sonbaharda dikim önce buzdolabında tutarak çift dinlenmesi tetikleyebilir. Ayrıca, buzdolabında ginseng tohumları tutarsanız onlar Mart ayından önce kök filizi olacaktır. Şey en az bu sürgünler zarar olursa, tohum ölecek. (Sadece sırıtarak vardır bahar tohum sunan bayi dikkat, onlar tohum yapan küçük kökleri çıkarmak için kum ile yıkanmış olabilir görünür göze plantable, ama gerçekte onlar zaten ölü!). Pek çok alanda bu olayın böyle hoş bir bir vurmak ya da özledim önerme değil, daha sonra en erken Nisan ayına kadar bitki ormana almak için çok ıslak, ve. Sonbaharda dikim sopa. Su ve Gübre



Tek kelimeyle, yapma. Elbette istisnalar vardır. Benim ginseng yatak (özellikle yükseltilmiş yatak) özellikle kuru olur ben su. Ama onları emmek yok. Ginseng kökleri etrafında ayakta su felaket için emin bir yoldur. Aslında, yükseltilmiş yatak ve özel toprak su benim ginseng bahçeye komşumun çim tahliye çünkü başlangıçta özellikle yoktu geldi karıştırın. Benim yatak yaklaşık% 50 neden zararlar. Bazı yatak ıslak zemin neden kök çürüklüğü bir toplam kayıp vardı. Yükseltilmiş yatak, bir kiremit, ve daha iyi toprak karışımı ilave edilmesi bu sorunlar çözüldü.

Gübre da Ginseng normal hastalık oluşumu daha yüksek bir neden olma eğilimindedir. Bitki besin az miktarda zarar olmasa da, çok fazla gerçekten sorunlara neden olabilir. En fazla, ben dönüm başına en az 2000 lira oranına alçı (kalsiyum) ve buna ek olarak tavsiye edebilir. Açıkça ekili kökleri ginseng sonuçları gübreleme. Eğer ormanlık bahçe için büyük bir sağlıklı bir bitki istiyorsanız, bir şeydir. Eğer simüle vahşi büyüyor eğer tüm bunları döller Ama, onlar vahşi kökleri gibi bir şey bakacağız. Bitki nasıl



Ginseng tohumları kolaydır. 1 inç - Sadece 3/4 derinliğe kadar parmağınızla zemine onları kurcalamak. İsterseniz, küçük bir alanı komisyon ve tohum yayın. Parçalanmış yaprak veya saman bir inç ya da iki ile toprak ve malç onlara komisyon bunları. Onlar aşağı paketi ve bahar aylarında ortaya çıkan gelen fide tutabilir eğilimindedir çünkü bütün yaprakları iyi bir fikir değildir. Tohum yayın veya ekilen ve hiç kimyasal mantar ilaçları kullanmak için gidiyoruz eğer malçlama önce alçı ve mantar ilacı bir üst pansuman uygulamak için ideal bir zamandır. Hemen sonra Vahşi simüle dikimleri için, kimyasal mantar ilaçları bir hayır vardır.

Ginseng bitki sık sık seyrek kaldırıma hastalığı yardımcı olacaktır tutarak, doğada birbirine yakın uzayabilir iken yapılması gerekir. Üretim yatak, bir mekanik ekim makinesi kullanacak ve amacım her inç kare bir veya iki ginseng tohumları olduğunu. Bu yakın. Çok vahşi simüle stantlar için aslında kapatın. Onlar da yakından ekilir ise Ginseng genellikle kendilerini dışarı ince olacaktır. Özellikle ağır standı olduğunda, bu daha az sonraki yıllarda yeniden görünür gibi görünüyor. Ben kullanmanız gerekir mantar miktarını korumak için, ve uygulayarak zaman kazanmak için ticari üretim ağır tesisi. Ben metrekare başına 10-12 tohum dikim savunan bir lider ginseng uzman biliyorum. O tam olarak 3 ya da 4 yıl hayatta kalma oranı sadece% 15 olarak beklemektedir, çünkü bu çok yoğun dikim olduğunu gösterir.

Ginseng kökleri nakli tohum ekimi biraz farklı olduğunu. Bu toprağa hafif bir açıyla olmak kök istiyorum. Dikey ve tomurcuk kadar 45 dereceye en az bir inç ve yüzeyin altında bir buçuk olmalıdır. Ben çok sığ ekim öğrendim zor dersin, ancak, unutmayın. Sürülmüş ve gevşek yatak, 3 inç daha iyi bir seçimdir. Sonbaharda yağmurlar sonra, toprak kökleri etrafında biraz sıkıştırır ve zemin dışında alay sizin ginseng kökleri bulmak için döndürebilir! Bu durumda ve malç açık veya hep birlikte darmadağın ise, özellikle soğuk kış da ginseng bitki kökleri zarar verebilir. Bu malçlama sizin ginseng için çok önemli olabilir bir nedeni de budur.

Sadece deliğe kökleri yatıyordu ve ince kökleri kıvrılıp değil özellikle dikkat ediniz. Düz dışarı kökleri yaymak için yeterince büyük delik. Ben yatakta aşağı hareket olarak küçük bir siper kazmak ve bunların üzerine daha sonra bir tarafta dolgu karşı kökleri yatıyordu.

Onlara en az 6 inç ayrı ve kadar daha büyük kökleri için daha ayrı bir ayak ya da alan, kökleri büyüklüğü ve yaş üzerinde olacaktır bağlı. Unutmayın, eski, büyük bitki üzerinde üç ya da dört dişleri olan bir üst olacaktır. Bu üst kadar üzerinde "18-16 gibi! Olabilir Zararlıları ve Hastalıkları



Şimdi, bir o kadar da keyifli konu biz büyüyen ginseng, zararlıları ve hastalıkları hakkında konuşmak ile ilgilenmek zorundadır.

Bu zamana kadar ginseng (bitkiler üzerinde adım insanlar ve hayvanlar dışında) en kötü zararlı bir sümüklü böcek olduğunu. Sümüklüböcekler mümkün olduğunca fazla sorun vermek aşk gibi görünüyor. Bu ginseng bir veya daha fazla yıl atıl yalan ne hakkında sık sık okuyacaktır. Ben büyük olasılıkla tomurcukları yeme salyangozlar neden olduğunu sanıyorum. Ben salyangozlar kış ve erken bahar aylarında tomurcuk var çünkü sadece daha fazla kadar yoktu güzel 4 diş bitkiler oldu.

Piyasada çeşitli ticari sümüklü böcek ve salyangoz yemler vardır. Birkaç kullanılan ve şimdi adı bir marka kullanmak var Sluggo sadece. Biraz pahalı, ama yağmur makul miktarlarda dayanıklı olduğu için ben kullanmış olduğunuz diğer markalar daha dayanıklı. Sluggo da tamamen biyolojik ve yaban hayatı için toksik olmayan bir demir fosfat bazlı bir üründür.

Eğer bira daire gibi ticari bir sümüklü böcek ürün ya da bir ev çıkar yol ile gitmek olsun, bahçenize zarar önce salyangozlar ile anlaşma emin olun.

Ginseng ile ilgili haberdar olmak için birçok farklı hastalık vardır. Bu tek başına bir bütün kitap için bir konudur.

Mantar hastalıkları için ginseng duyarlılık ginseng yetiştiricileri başarısız-olurdu neden birçok temel sebebi. Mantar hastalığı (hırsızlık ile birlikte) yetiştiricileri arasında endişe birincil nedenidir. Ben ginseng üzerinde fungisit spreyler kullanın. Ben Haziran ayının ilk haftasından sonra hiç sprey yoktu yıl oldu. Sadece Mayıs ayı başlarında serin, yağışlı havalarda bir hafta için erken ilkbaharda agresif püskürtme ertelendi zaman sonra tekrar, yıl oldu. Bu kök çürüklüğü yol açtı, ve en az benim kayıp tutmak için, ben bitkilerin sonbaharda düştü kadar en az haftada bir kez sprey vardı.

Tipik olarak, bir gölge ya da ormanlık bahçıvan mantar ilaçları püskürtme konusunda endişelenmenize gerek olmamalıdır. Sadece ayrı böylece yaprak yüzeyi dolaşımını ve kuru hava için bol olduğunu yeterince sizin ginseng bitki. Ayrıca, toprak gevşek ve iyi drene, ve sık sık ıslak bir yerde olmadığından emin olun. Tek başına Hiç bitkilerde hastalık önlemek için yapmanız gereken tüm olabilir. Sonuçta, yabani ginseng herhangi bir mantar ilacı uygulamalar olmadan binlerce yıldır ormanda artmaktadır. Yükseltilmiş yatak büyüyen



Evinizde ginseng için uygun bir yer bulmak sorun yaşıyorsanız, size daha iyi olabilir oluşturarak uygun bir yer. Ormanlık veya gölge bahçıvanlar için, gevşek ve kolayca drene toprak ile uygun olmayan doğal toprak değiştirme veya değiştirmek isteyebilirsiniz.

Öte yandan, kendi tüketimi için ya da kar için ginseng büyümek istiyorsanız,, bir yükseltilmiş yatak sistemine yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Basınç tedavi 2x10s kaldırdı bahçe yatak oluşturma ve uygun toprak ile doldurarak, size bu yönde hareket etmemiz mümkün olurdu bir alanda ginseng verimli büyümek mümkün olabilir. Ben ginseng birkaç yükseltilmiş yatak büyüyen nerede benim sebze bahçesi yanında küçük bir alan var. Ben alana sığacak şekilde geniş 9 'uzun ve 4' ile ilgili tedavi 2x10s de yatak yaptı. Ben özel karışık toprak kamyon dolusu biri ile 4 yatak dolu. Ben de yürüyüşleri için yatak arasında çakıl yayıldı.

Kereste, toprak, bağlantı elemanları (özel işleme tabi tutulan vida değil, çivi), $ 200 maliyeti. Ben gölge olarak kullanmak örgü kamuflaj bir 12'x20 'parçası için yaklaşık 70 $ için satın alındı. Ben yeterince güneş gökyüzünde hareket olarak gölge ihtiyaç vardı nerede olduğunu görmek için izledikten sonra yatak gölge örgü birkaç adet kullanmak zorunda yoktu. Ne kadar varsa, yapay gölge oluşturulması gerekir Eğer yatak bulmak nerede tamamen bağlıdır.

Yükseltilmiş yatak için çeşitli avantajları vardır. Kumlu, gevşek toprak karışımı ile doldurarak, toprak bile yağışlar en zor sonra nemli ama ıslak asla kalır. Yatak yükselterek, toprağın sıcaklığı toprak sıcaklığı çevreleyen bu fazla artar. Yatak ve aralarındaki çakıl tedavi kare ginseng bahçesinde sümüklü böcek kontrolü ile son derece yardımcı olur. Sizin ginseng gardenl hastalık karşı en yükseltilmiş yatak sistemi yardım Tüm bu özellikler. Zemin seviyesinde çevreleyen daha yüksek olduğu gevşek toprak iyi drene ve ıslak kalır asla. Bu kök hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Ayrı yatak, çakıl ayrılmış, hem de başkalarına bir yataktan hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Üretim



Amacınız kişisel kullanım için veya satışa ginseng bir küçük üretim ise aşağıdaki planı dikkate almak isteyebilirsiniz. Bir 7 yıllık bir dönemi küçük ölçekli ginseng üretimi için bir sistemi uygulamak olsaydı, yukarıda açıklandığı gibi 7 yatak kurmak olabilir. İlk düşüş, bitki bir tohum ile yatak, bir yaşındaki kökleri ile ikinci, 2 yaş ile üçüncü ve 3 yaşındaki kökleri ile dördüncü. Aşağıdaki düşüş, beşinci yatakta ve böylece her yıl bitki tohumları. Ginseng normalde 3 yıl içinde tohum üretmeye başlar. Beşinci yılın sonunda, kendi tabakalı tohum bitki gerekir. Dördüncü yıl, üç yaşındakiler Eğer karar verirseniz ilk düşüş şimdi 7 yaşında ve hasat için hazır olacak, ve sonra tekrar tekrar tüm süreci başlatmak için o yatakta tohum bitki olabilir dikti.

Eğer ekim köklerine sadık eğer Tabii ki, önemli ölçüde döngüsü kısaltabilir. Eğer sadece dört yatak, ve her yıl bitki 3 yaşındaki kökleri kullanıyorsanız, aynı etkiye sahip ve bazı yedek tohumlar boot.

Evde büyüyen ginseng Birkaç avantajları vardır, ya da püskürtülür veya başka bitkiler üzerinde kullanılmamış bilmek olmasıdır. Onlar oldum nerede olduğunu biliyorsun. Eğer bir hastalık sorun varsa da, özellikle yükseltilmiş yatak,, sadece, yatağın boş bu dezenfekte ve taze toprak ile doldurun ve geri işletme bulunmaktadır. Ve son ama en az değil, her gün bitkiler görmek için olsun! Sonuç



Sonuç olarak, evde ve ticari olarak hem de, başarıyla büyüyen ginseng peşinde geçirdim her saat keyif aldık. O ben sarımsak hardal çekerek saatlerce eğildi ve benim üretim yataklar jewelweed edildi zamanda zevk, ya da çok zaman elektrik geyik çit için ormana derin döngüsü pil ayırmayan edilmiş olabilir doğrudur sürücü ıslak. Ben Geriye dönüp baktığımda, ben sonuç tadını çıkarın. Ben ginseng görmek istiyorum! Gerçekten heyecan her ve bu görkemli tesislerinden biri bakmak her zaman.

Aslında, sadece bugün yatak çalışıyordu ve ben biliyorum bazı insanlar (ve güven) bir tur verdi. Ben bir yatak geçmiş yürürken vahşi ginseng küçük bir yama ben nakledilen olan olgun bitkilerin 8 metre içinde büyüyen fark oldu. Yabani bitkilerin olasılıkla 2 ila 4 yıl eski küçük iki ve 3 uçlu bitkiler vardı. Onlar son iki yıldır bir karamuk çalı altında fark gitmişti. Onlar yatak bitkiler kadar büyük değildi, ama onlar bana büyüleyici. Onlar görmek için kesinlikle güzel. Ben bir yabani bitki görmek her zaman olsun heyecandır. Her zaman! Ben büyümek izlerken birçok aşamalarında evde ginseng görme aynı heyecan olsun. Ben çiçek tomurcukları ile birlikte hava ve eksiksiz yaprakları içine çekerek, üzerinde eğdi yere çıkması görmek için olsun. O kadar düzeltir ve izlerken ben bu üç uçlu bitki olacak görmek için endişeli, izlemek geçen yıl olduğu veya bu yıl yeni bir dördüncü çatal katacak. Tohum onlar her ginseng avcı ücretleri ginseng klasik örneği içine olgun olarak kafaları sonbahar-olarak yüzyıllardır vardır. Ben gözlemlemek

Sana büyüyen ginseng için yol bol şans diliyoruz.

Brad Castle
Emerald Castle Farms
PO Box 324
Ashland, Ohio 44805 emeraldcastlefarms.com de Brad Emerald Castle Farms Tohum ve kullanılabilir Anaç

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 16:00   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
Ginseng (Panax ginseng, P. quinquefolius)

Ginseng büyür ve Central Otago koşullar altında iyi üretir ama derin (~ 300-400 mm) taş ücretsiz silt toprak humus (Şekil 22) gerektiren başka bir yüksek getiri yoğun üründür. Bu kış uyuyan ve iyi soğuk bir kış ortamı için uygundur 30 . Dezavantajı bir orman ortamı dışında yetiştirilen eğer pahalı gölge yapılar gerektirir 31 (Şekil 23). Redbank Araştırma İstasyonu, 5 yıl sonra kök üretim 3 ton / kurutulmuş için ha eşdeğer Panax ginseng kökü. Kurutulmuş ginseng kökü için Mevcut fiyat $ 115/kg ~ edilir. Ginseng sulama ürün ihtiyaçlarına yönelik toprak nemi izleme dayalı olabilir. Bu yüksek kuraklık toleransı olan bir üründür.


Şekil 22: ginseng kökleri, Redbank Araştırma İstasyonu, Clyde Hasat.


Şekil 23: Fraser Nehri Vadisi, British Columbia, Kanada, Central Otago çok benzer bir bölgede büyüyen ginseng için kullanılan yapay gölge yapılar.

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 19:07   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
Panax ginseng için temel yetişme koşulları
Eğer Panax ginseng büyümek istiyorsanız bir okumalıdır.
Panax Ginseng yavaş büyüyen ve uzun ömürlü olabilir.

1981 yılında 100 yıllık bir Panax ginseng kökü Çin'de Jangbaeck Dağ keşfedildi.

Ginseng Büyüyen C ycle

Yaz aylarında, mevcut yıl bitki yanındaki kök küçük bir tomurcuk oluşur.
Her yıl bu tomurcuk bir önceki bitki bıraktığı yara üstünde görünür ve olacak önümüzdeki yıllarda bitki içine.

Birbirini izleyen her yıl oluşturduğu izleri ölür ve yeniden, ginseng kökü boyun oluşturur. Boyun kırık veya çürür ise, yeni bir tomurcuk hemen oluşturacaktır. Izleri kökleri asgari yaş belirlenmesi sayılabilir.

Bu köksap yayılmaz var. Her yıl boynun üst Genellikle lahanası, tek bir bitki. Güçlü kökleri bazen iki veya daha fazla boyunları ve daha fazla bitki destekleyecektir. Eski tesislerin ilk filiz.

Bu her yıl Sonbahar ve 'wriggles' boynun yukarı büyüme karşılamak için zemine daha derine ginseng kökü sözleşmeleri de 'düşünce' olduğunu. Kök yıllık daralma tomurcuk kök yeraltı tutmaya yardımcı olur ve kök çevresindeki kırışıklıkların üretmesine yardımcı olur.

Yaprakları sonbaharda kapalı öldü zaman, ginseng bitkinin kök kalır. Kök bütün bir yıl için zemin dışında yapışabilir.

Soğuk kış aylarında, ginseng geri ölmek ve uykuda gidecek. Bu ilkbaharda yeniden büyümeye başlar. Her yıl daha fazla yaprak görünür. (Birinci biri, ikinci iki, vb)

Ne zaman ginseng tohum
ginseng bitki kendini pollinating edilir. Tohum üretimi yaz aylarında ortaya çıkar. Küçük çiçekler yaprak dişleri ortasından bir çiçek sapı görünür. Ginseng çiçek bitki aşağı soğuk sonbahar sıcaklıklar nedeniyle ölene kadar parlak kırmızı renge bağımsız olgunlaştırmak böbrek şeklinde meyveleri içine şişer.

Bu meyveleri ikinci yılında geliştirmek için başlayabilir.

Bazı sarı çilek üretmek. Çilek 1-3 tohum içerir.

Tohum üretilen sonra atıl hale ne zaman, ginseng bitki, kış için hazırlar. Kök hızlı büyüme bir hamle sergiler ve boyun üstüne tomurcuk şeker ve saponinler saklamak için şişer. Bu kaynaklanıyor kez daha bahar ateş ne ​​zaman stresli dönemi ile başa çıkmak için buna ihtiyacı var.

Panax ginseng tohum tabakalı olduysam tohum üretimi sonra aşağıdaki sezonunda çimlenir.

Kara
Nazik eğimli.
Kuzey Yarımküre: Kuzey bakan yamaçları.
Güney Yarımküre: Güney bakan yamaçları.

Bahar Dikim
Panax ginseng tohumları yaklaşık 7 ay sürer sıcak ve soğuk katlama işleminden sonra ekilen edilmelidir.
Bazen tohum istirahate ve ertesi yıl kadar çimlenme olmaz.

Mümkünse, erken ilkbaharda bitki ancak ilk yıl dondan fidan korumak. Eylül (Avustralya) Hakkında - son don sonra Sow.

Tohumlar toprakta 20mm derin 5mm hakkında dikilmelidir.

Eğer rootlets nakli istiyorsanız Bitki yaklaşık dışında 5 cm. Rootlets iki yaşında olduğunda onlar (dışında en az 20cm) replanted olabilir, bu diğer rootlets yayılmasını mantar enfeksiyonları riskini azaltır. Tersine, tohum 20-30 cm'lik bir mesafe ile yerleştirilmiş olabilir.

Bu toprak nemli ama ıslak olmadığını sağlayarak ekilen tohum bakımı için önemlidir. Malçlama önemlidir.
tohumları da böcek, sümüklü böcek, haşarat, opossum, çizilmeye kuş, tavşan, vb korunmalıdır

Tabakalı ginseng tohumları önce ekim için üç ay boyunca sürekli 4 ° C serin tabakalaşma yoluyla olmuştur varsa, senkron çimlenme oranları büyük ölçüde artar.

Toprak

Toprak nemi tutan bir iyi drene toprak, olması gerekir. Ginseng kesinlikle ıslak ayak sevmez!
Gevşek gevrek, ışık orman tınlı tercih.
Toprak kalitesi ginseng tadı etkiler.
Üst katmandaki organik madde% 4-10.
Modest su üst sekiz ila oniki inç tutma kapasitesi.
Toprak asitliği olmalıdır Ph 6,5-5,5 arasında
Ginseng toprak pH 5,5-6,5 ile doğal ormanlık alanlarda bulunur.
Ginseng, yüksek organik ve kalsiyum bakımından zengin toprak seviyor.
30cm yüksek 25cm için yatak kaldırdı.
Başarılı ginseng ekimi hakkında, kurulan ginseng yetiştiricileri tarafından yapılan en ortak noktası, toprak hazırlığı nokta olduğundan emin olmaktır!
pH potansiyel hidrojen anlamına gelir. Öyle. Doğrusal bir ölçekte ölçülür. 7, 7 asidik az, nötr 7 daha büyük bir alkalidir.
toprağın pH bitki besinleri absorbe edildiği şekilde etkiler. Ginseng 5,5-6,5 arasında hafif asit toprak seviyor. Bu parametrelerin dışında, kök gelişimini kısıtlanacak edilir. 5,6-5,8 bir pH ideal olarak kabul edilir.
toprak bu aralıkta ise ginseng bitki kolay fosfat emebilir.

Alkalinite yüksek olduğunu Toprak hastalıkla mücadele için bitki yeteneğini azaltır.

Kök ur nematodu ginseng patates bir ürün olmuştur bir alanda ekilen özel olarak ise, bir sorun olabilir.

Işık
Ginseng gölge gerektirir -% 75-80

Iklim

20 ve 60 inç arasında yıllık yağış.
Ginseng farklı mevsimsel değişiklikler gerekiyor.
Soğuk kış: 4 º C ve altındaki
Ilıman yaz: 21 º C 25 º C
Düşük nem.
Elma Bölgenizde iyi büyür ise, ginseng belki de olacak.
Kökler serin toprakta iyi büyür, uzun sıcak yazlar kök gelişimini baskılar.
Ginseng koşulları bir dizi toleranslıdır. Bu nem seviyor ama kuraklık (bir noktaya) tolere edebilir.
Çok fazla su kök çürüklüğü neden olabilir.
Sıcaklığı fide ortaya çıkmıştır hemen sonra 10 º C düşerse, onlar hayatta kalmak için yeteneklerini azaltarak uyuyan gidebilirsiniz.

Kurulmuş Panax ginseng sıcak mevsimde büyüyen döneminde 18 ila 21 º C arasında iyi yetişir.

Uyuyan kök -40 º C soğuk yaşayabilir rağmen, sıcaklık aşırı bitkilerin büyüme döngüsü bağlı olarak bitki için zararlı olabilir.

Malçlama
yaprak döken ağaçlardan yaprakları, Doğada orman zemin üzerine düşer ve nem kaybını onları korumak maruz ginseng tohumları kapsamaktadır. Sonbahar ve malç / toprak kapsamında alamadım tohumları kurur ve uygun olmayacaktır.

Ginseng yatak nem kaybını önlemek ve ışıktan tohumlar kapsayacak şekilde malç ile örtülmelidir.
Straw malç mantar sorunlara neden olabilir.
Yaprak döken ağaçlardan yaprak çöp iyidir.
Bezelye saman da iyi malç yapar.
Besleme
kurulan zaman, organik gübre kullanılabilir -. Yosun, balık, kompost çay
Bu büyüme mevsimi yapılmalıdır. Bunu üzerine etmeyin.

Panax ginseng için bu temel yetişme koşulları gereklidir.

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 18:20   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
Ginseng bazen büyümek zor bir bitkidir. Bu 5-10 yıl vadeye kadar sol kökleri iyi olması için kararlılık gerektirir bir bitkidir. Bu risk, sabır, ve uzak bir gelecekte bir göz ile dolu bir iştir en iyi ve en güçlü kökleri hasat 5-10 yıl bekleyen, bir ürün bitki karar kararlı bir bahçıvan.

Uzun bir bitkisel ilaç olarak kullanılan, Ginseng Panax veranda, arka bahçesinde, çok yıllık bahçe veya orman arsa için Orient gizemi getiriyor. Çiçek çarpıcı, bu konuşma parçası özellikle çekici olduğunda gölge ağaçları koru, ya da kayalık bir akışı doğru bir ormanlık yamaç aşağı basamaklı altında kümelendiği.

Ginseng hiçbir şey için bir tonik ve şifa bitki olarak ününü alamadım. Yabani simüle ginseng büyümeye arayışı bir hobi daha fazla olabilir. Bu bizim için sağlıklı şeyler tedavileri sağlamak için Doğa yeteneği iman sahip bir yeniden bağlantı olabilir. Derin ormanda büyüyen, doğal ekili alanın bir bitki değildir. Doğal yaşam içinde büyümek için ağaçları müttefik için, ormana bağlı kalmaktır.

Bu gölgeli çevre ve bir saksı içinde ginseng büyümeye koşulları yeniden, ya da bahçesinde veya bahçede mükemmel bir yer bulabilirsiniz. Evinizde güzel bir ormanda varsa (vahşi simüle bakınız) bir ürün düşünebilirsiniz.

Size yollayabilirsiniz tabakalı tohumu . Ginseng tohumları sadece iki yıl doğal depolama (tabakalı tohum) sonra filiz olur.

Birçok millet iki ya da üç yaşındaki tüm kökleri (ginseng kökü bölümlere / rootlets kesilebilir altınmühür kök aksine, büyümeye bütün kalmalıdır) olan bizim kökleri tercih ederim. Biz büyümeye yön göndermek, yapmanız gereken tek şey onları ne zaman bitki için hazır edilir.

Bu ilkbahar ve sonbaharda rootlets nakli için en iyisidir. Onlar tomurcuk başlar hemen önce genellikle Mart ve Nisan. Çilek düşmüş sonra sonbaharda da iyi bir zaman olabilir. Tüm nakli işlemler sırasında kök rahatsız etmemek için özen, ince kök tutun. Sonbaharda bu bitki ve baharda gelir kadar yalnız bırakın.

Ginseng yüzde 80 gölge gelişmek için gerektirir ve bir derin ve zengin tınlı toprak tercih ediyor. Organik humus iyi çalışıyor. Aynı zamanda iyi bir drenaj gerektirir.

Wild-Simüle Yöntemi

Vahşi simüle adlı bir yöntem mantar spreyleri ve pahalı tesis maliyeti olmadan ginseng büyümeye kullanılabilir. Gerçek vahşi simüle kökleri için ödenen fiyat vahşi kökleri bu yaklaşım. Bu gerçekten onları ayırt etmek bir uzman alır.

Ginseng ekimi ürün çalıntı ya da kemirgenler tarafından yenebilir risklidir. Seçilen sitesi doğru olmayabilir. Bitki hastalıkları kesinlikle meydana gelecektir. Doğru koşullar bulunabilir eğer Öte yandan, vahşi simüle ekimi ek gelir sağlayabilir ve orman ile uyum içinde olan bir tarım şekli bize maruz. Bu tamamen doğal bir süreçtir.

İlk adım yer seçimi olduğunu. Uygun toprak ve nem koşulları genellikle kuzey ya da doğu en az yüzde 75 gölge gölgelik bakan yamaçları ile ilişkilidir. Bu bahsediyoruz yoğun tondur. En iyi gölge gibi Kavak ve Oaks gibi köklü, yaprak döken ağaçlar tarafından sağlanmaktadır. Ginseng nemli bir iyi drene toprak iyi yetişir. Bu bir çelişkidir, ancak bu topraklar mevcut. Ginseng başarılı büyümenin en sık bu tür Jack-in-the-Minber, Bloodroot, Süleyman'ın Mührü ve eğrelti otları gibi otsu ormanlık bitkiler başarılı olan siteleri oluşur. Hiçbir otsu bitkiler orman katta büyüyor ise, ginseng muhtemelen orada büyümek değildir. Mükemmel toprak drenaj gerekli ve bataklık ya da killi toprak kaçınılmalıdır.

Ağaçlar yapraklarını dökmeden zaman vahşi-simüle yöntemde, tabakalı ginseng tohum sonbaharda dikilir. Bazı yerlerde, çalılar temizlenmesi gerekli olacaktır. Site yeterince gölgeli ise, rekabetçi ot büyüme büyük bir olmamalıdır. Yabancı otların yoğun yamalar önlemek ve mantar hastalığın yayılmasını azaltmak için mümkün olduğunca az site rahatsız. Sadece tabakalı tohum dikilecek önerilir. Kum yerleştirilir Taze hasat tohum 'yeşil tohum' olarak bilinir. Tabakalı tohum ekim tohum çok kısa bir süre (gibi doğal koşullarda 18 ay aksine) ve sağkalım oranları için sadece savunmasız olduğu anlamına gelir çok daha fazladır.


Vahşi simüle ginseng bitki için tek yapmanız gereken araçları bir komisyon ve bahçe çapa vardır. Beş metre genişliğinde ve en fazla elli metre uzunluğunda olan genel tanımlı yatak bitkilerin tohumları için iyi bir fikirdir. Yataklar. Üç ayak yürüyüş yolları ile ayrılabilir yatak yamaç aşağı yukarı çalıştırın ve gereken bitkilerin etrafında daha iyi hava ve su drenajı için yamaç boyunca yerine. Uzak sağ aşağı humus için yataktan orman katta komisyon yaprakları. Çapa kullanarak, ayrı yatağın uzunluğu aşağı tüm yol üç oluklar dar 18 inç yapmak. Her karık üç inç ayrı, elle tohum bitki. Bir ons hakkında ya da 500 tohum beş metre genişliğinde ve elli metre uzunluğunda bir yatakta bu aralıklarla oluklar bitki üç için gerekli olacaktır.

Humus 1 1/2 inç ile tohum kapağı. Dikimden sonra, dikkatli bir şekilde tohum etrafında toprak firmaya her satır istifa. Dikim, komisyon bir inç bitirmek için malç olarak yatak üzerinde geri bırakır. Yağmur fırtınaları bir çift sonra hiç kimse herhangi bir dikim meydana geldiğini tespit etmek mümkün olacak. Site tamamen doğal bakmak gerekir.

Tabakalı tohum önümüzdeki bahar çimlenir. Bitkiler bir inç boyunda bir kök üzerinde üç küçük çilek yaprakları gibi görünür. Tohumların bazı çimlenme olmaz, ve bazı kemirgenler tarafından yemiş olacak. Önümüzdeki yedi yıl boyunca, her yatakta bitki nüfus çeşitli doğal güçler tarafından her yıl azalacaktır. Nihai tek büyük olasılıkla yabani ginseng bitkilerin bir ince, sağlıklı nüfus olacaktır. yabani simüle yöntemde, dikimden sonra, az ya da hiçbir çalışma 7-10 yıl sonra hasat kadar gereklidir. Ginseng bitki doğanın insafına bırakılmıştır. Yabancı otlar su ve besin için bitki ile yarışacak, bitkiler ancak yetiştirilen toprakta büyümeye mücadele edecek. Bu stresli koşullar sonunda hasat edilir köklerinin vahşi görünüme neden. Kökleri diğer arazi bitkileri ile karışmış olduğu kökleri kazma zordur. Hasat kökleri gölgede hava kurutulmalıdır.


Yarım dönümlük tohum 10 kilo gerektirecektir ve 0 ile 6 ila 10 yıl içinde kurutulmuş kök 200 kilo her yerde verecektir.

Büyük tehdit hırsızlık ve bitkileri insanlar yabani ginseng kazmak alanlarda yetiştirilen edilmemelidir. Bu kontrollü karada bitki ve işletme ile ilgili sessiz tutmak en iyisidir. En ginseng avcılar arama da ürün güvende tutmak için iyi bir yoldur dağlardan uzak ginseng Büyüyen. Birisi karşıya gelebilir ama muhtemelen ne olduğunu bilemeyiz.

Ginseng için ideal yetişme koşulları onlar dağlarda olduğundan daha alçak bölgelerde bulmak daha zordur. En ormanlık alanda ölü örtü gelişmek için ginseng için yaz aylarında çok sıcak ve kurudur. (Nemli ortamlarda ginseng büyümeye yerlerde, iyi, değilse mükemmel olduğu bulunabilir.) Soğutucu toprak Küçük cepler bir akarsu veya nehir üzerinde bir kuzeye bakan yamaçta çok sık bulunabilir. Doğru koşullar ile birçok toprak sahipleri başarılı dağların iyi ginseng dışında büyüyor.

Tabakalı Ginseng Tohum
Biz bitkilerin hasat ve tohum toplamak ve sonra bir yıl boyunca nemli kum tohum koydu. Bu işlem embriyo gelişir ve büyür ise yırtıcı ve anne doğadan tohum korunmasına yardımcı olur. Bir yıl sonra bu özel tohum kutuları tohum kaldırmak ve dikilecek hazırdır. Tabakalı tohum sonbahar boyunca ve erken ilkbahar (Mart ile Eylül) içine dikilmelidir. Tohumlar ilkbaharda filiz.

FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 13:40   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2013
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 9
aşagıdaki fotolardan yazın nekadar sıcak gecmiş oldugunu cıkarta biliriz .topragında nekadar kumlu oldugunu görebiliriz arkadaşlar. aşagıdaki linkte göre bilirsiniz: Flickr: Huft/Gyllenhaal's Photostream http://www.google.com.tr/search?q=gi...UevmAsLeOa65gd


Düzenleyen FÇetin : 15-05-2013 saat 14:13
FÇetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024