![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SevimK ve değerli selluka severler. Bu sayfaları defalarca okudum. Oldukça geniş bilgi topladım. Çok şeyi biliyor olmama rağmen, dayanamayıp bir an önce bu bitkiyi canlı olarak karşımda görmeyi istedim. Yukarıda yazılanlardan anladığım kadarıyla, benim erken hamleme kızanlar da var. Fakat Sayın SevimK bütün sözleri üstlenmiş, savunmaları yapmış. Bana söyleyecek söz kalmamış. Ustaların ilgisine çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Bu sayfada tatlı sert uyarılarda bulunan; sabırla deneyimlerini paylaşan dostları da. ![]() Bu minik deneyimimin bana söylettiği şu; - Selluka tohumu güç çimlenen zor bir tohum değil. Aksine kısa sürede ve kolay çimleniyor. - Çimlendikten sonraki büyüme sürecinde sorun yaşanıyor. - Arzu edilen sıcaklığı sağlayabiliyorsunuz bu sorun değil. - İhtiyacı olan ışığı sağlamada sorun yaşıyorsunuz. Bu da büyümeyi doğrudan etkiliyor. - En önemlisi bol güneş alacağı, aydınlık ortamı sağlayacağınız zamana kadar geçen süre bitkiyi kaybetmemek adına sizi sıkıntıya sokuyor. - Sorumluluk duygusuyla "olursa olur" diyemiyorsunuz . |
|
|
|
|
![]() |
|
|