![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Ben deneme amaçlı dört tohum ektim. İki tanesi çimlendi. Şu an iki yaprakta henüz. Diğer iki tohum maalesef çimlenmediler. Suçlu tamamen benim tohumların hiç bir kabahati yok Neden arkadaşları gibi çimlenmediler diye merak edip toprağı karıştırdım o arada ancak uç veren iki tohumu zedeledim![]() Bir kaç tane tohum var elimde. Sayın kalambaklı ekmek için acele etmeyin şubat erken dediği için martı bekleyeceğim. O iki tanenin dışında tohum kaybetmek istemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Neden tırtıkladınız? Merak mı? Beş parmağın hepsi bir mi? derler... Yani beş parmağınız da aynı uzunlukta değil. Dolayısı ile her tohum da aynı zamanda çimlenmez |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Öğretmenleri de öyle. Ama kötü örnek olmasın diye tohum kaplarını karıştıran parmaklara acı biber sürdü. Bundan sonra olmayacak dersini aldı çünkü. Öğrenmesi gerekeni öğrendi. Bu olayla ilgili olarak ![]() Öğrenmesi gereken daha çook şey var . |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik...
|
Bu konuda yalnız değilsiniz emin olun ismini telafuz edemiyeceğim bir dizi üye daha var. ![]() Deneyimlileri dinlemeyip günlerce tohumu ekildiği yerden söküp çıkartan yeniden eken. Eh bu durumda insan kendine sormaz mı? Neden yazıyorum? Neden bilgimi deneyimlerimi paylaşıyorum deyi? Zira çocuğa çız soba sıcak fiş adamı çarpar deseniz de o bir kez de olsa sobayı avuçlıyarak yanacak, parmağını fişe sokup çarpılmanın köşesinden dönecek... eh dolayısı ile çimlenme oranı da % 50 ise büyük başarı olacak ![]() Selluka kokulu nice yaz akşamları... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Ben itiraf ederim yaptıklarımı. ![]() 1- Praecox hocamın tavsiyesiyle tohumları azıcık bulaşık deterjanında beklettim. 2- Zımparalamadım. 3- Minik kaktüs saksılarına torf koyup, tohumları ektim ve azıcık suladım. 4- İki gün falan sabırla bekledim ama merak da ediyordum. 5- Tohumların hepsini çıkarıp baktım. 6- Derine inen tohumları azıcık daha yukarı aldım. 7- Üstü hafif küf gibi olanları çıkarıp, temizleyip, parlatıp yeniden ektim. 8- İlk kez, oksijenli su ile suladım. 9- Son durum; 14 tohumdan 8 tanesi şu anda yeşil yapraklı 10- Diğerleri şişkin bir fasulye gibiler, sanırım onlar da çimlenmek üzereler. 11- Hepsi evde ve 20 derece oda sıcaklığında büyüyorlar. 12-Onlarla beraber ektiğim lab lab tohumları aldı başını gidiyor ama onlar da ev içindeler. 13- Bundan sonra, durumlarında bir bozulma olursa, söz, bir daha buralara uğramayacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Kesin üst toprağı yine tırnakladınız değil mi? Deterjanlı su konusunda bir açıklık getireyim. Ilık bir bardak suya parmak ucunuzla az biraz bulaşık deterjanını (damla değil, fazla olur) suya eritiyorsunuz. Yüzey gerilimi düşen su tohuma daha iyi penetre edip şişmesini sağlar. Ancak ne yalan yazayım, bende ilk bu başlıklarda Selluka konusu açıldığında tohum çelik bulamadığımdan alel acele yurtdışından getirtip yine bu aylardan praecox ca ekmiştim. ![]() Sanırım bu konuda ustalık acelecilikle ters orantılı... ![]() Anladığım o ki Selluka çok yıllık bir bitki olduğundan evde ekimi pek sorun olmuyor olmadıydı da zaten. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik
|
%75 olursa alkış var mı Zarar verdim diye üzüldüğüm tohumlardan biri kocaman filizlenerek bana sürpriz yaptı . Nasıl olsa gitti diye bakmamıştım bir daha. Bir kenarda öyle kendi başına kalmışken büyüyüvermiş![]() Bir ders daha biz kurcalamaz doğal akışına bırakırsak daha güzel büyüyüp gelişiyorlar. |
|
|
|
![]() |
|
|