![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Merhabalar arkadaşlar, Bir saksıda bu sene yetiştirdiğim sellukam vardı, malum havalar soğuduğu için açık balkondan kapalı balkonuma taşıdım, kış aylarını bu şekilde atlatabileceğini umuyorum, bu arada içeri taşırken kesip almam gerekti. sonradan aklıma geldi kesilmiş, çite sarılı kalmış olan kısımdaki daldan (odunsu değil ama çok ta ince değil) çelik alarak bir tane çoğaltmayı deneyeceğim ama sellukanın çeliği nasıl alınır, nasıl tutar emin değilim, suyun içinde köklenirmi ? ya da direk nemli toprağamı koymamız gerekir dalları ? eğer suda oluyorsa aspirin koymamız ve ya tarçın kaynatıp suyunu eklememiz faydalı olurmu ? Aynı soru toprak içinde geçerli ? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1421896-post571.htm |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşımınızdan gördüğüm kadarıyla soda şişesinde su içerinde köklendirmişsiniz. Normla su mu kullandınız maden suyumu ? İçerisine başka birşey koydunuzmu ? Yaklaşık ne kadar zaman sürmüştü köklenmesi ? Birazdaha detay verebilirseniz sevinirim. ![]() Yanıtladığınız içinde teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Normal su içinde köklendi. Hiç bir teferruatı yok. Süreleri nasıl hatırlarım, 2015 yılında yaptığım bir deneme, zaman aşımı unsuru var ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu an selluka çeliğimi su içerisinde bekletiyorum, suyu aspirin ve birazda tarçın kaynatıp suyundan kattım. Gözlemlemeye devam edicem. Duruma göre bir sonraki su değişiminde başka bir şey karıştırmadan suya koyarım ya da nemli toprak içerisine yerleştiririm Ana kök kapalı balkonumda korunmaya alındı zaten. ![]() Diğer arkadaşlarında değerli tavsiyeleri olursa beklerim |
|
|
|
|
![]() |
|
|