![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
4 yıldır bahçemle ilgileniyorum. Eskişehir de yaşıyorum. Sert bir iklimi olduğu için, her bitkiyi yetiştirmek, kışın korumak mümkün olmuyor. Bu yıl ilk defa tohumdan selluka yetiştirdim. Hiç görmediğim bir çiçeği( Sadece fotoğraflardan) tohumdan yetiştirmek benim için inanılmaz bir mutluluk oldu. 4 tohumdan 4 nü de çimlendirebildim. İlk fide haline gelen 3 tane çiçek açtı. O müthiş güzelliği gördüm, kokuyu duydum. Şimdi ev ortamına aldım. Yaprakları sararmaya başladı. . 10 ltlik bir saksıda 4 kök ekili. Korkudan saksı değişimi yapamadım.Kış ortamı için ne önerirsiniz. Budama, ayırma yapayım mı? kaç derece sıcaklık yeterli olur. Fazla ısı zarar verir mi. Evde ki kapalı ortam hava sirkülasyonu olmayınca zarar verir mi.Çok teşekkür ederim, saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Şubat ayında ayrı ayrı saksılara alıp güneşli bir ortama alınız |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
bu güzel çiçeği bende yetiştirdim Çorlu gibi yerde 3 tohum göndermişlerdi bana açtırmaya bende başardım yaz günü bahçemde kış günü içeriye aldım ilk senesi başardım ama çok geç açtı tohumlar yeşil kaldı ikinci senesi çok su vermişim çürüttüm benim tavsiyem ev kaloriferli olduğuna her sabah evi havalandırın pençereye yakın olsun benim sellukam 10 litrelik pet şişesinde idi budama yapmayın dışardan içeriye girdikten sonra yapraklarının sararması normal yeniden dallanıyor suyuna dikkat Saygilarımla. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili birgecelikgelin selluka konusunda çok endişelenmiştim. Budamamakla doğru kararı vermişim demek ki. Ev ortamında biraz sorunlu olacak. Sulamayı çok iyi ayarlamak gerekiyor çürümemesi için.Gerçi o çiçek için her şeye değer. Hem çiçeklerinin güzelliği, hem kokusu beni adeta büyüledi. Bende böyle kolay çoğalan çiçekleri çok seviyorum. Eşe dosta dağıtmak mutlu ediyor insanı . Teşekkür ederim.Özellikle selluka konusunda çok endişeliydim. Hatta Sevgili Efege'nin dağıttığı tohumlardan talep ettim. Hiç tohum yapmadı sellukam. Kışı çıkaramazsa, gelecek yıl tekrar deneme şansım olacak. Çok yararlı oldu verdiğiniz bilgiler. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sevgili Aleydi gerçekten böyle güzel çiçeğin cefasına katlanmaya değer Saygılarımla . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2016
|
Arkadaşlar Aranıza Şanlıurfa dan Yeni Katıldım Yakın Zamanda Teraslı Bir Eve Taşındım ve Biraz Çiçek Gül Yetiştirip Yaz Boyunca Terasta Güzel Zaman Geçirelim ailece Diye Düşündüm ve Biraz Gül Falan Aldım Ancak Ne Yetiştirebilirim Diye araştırma Yaparken Tam İstediğim gibi hem sarıcı hem kokulu selluka yı keşfettim ancak şanlıurfa ikliminde yetişirmi bilemiyorum 6 adet tohum ve özel toprak sipariş ettim şansımı deneyeceğim bakalım ne olacak tavsiyeleriniz neler olur yetiştiren arkadaşlar var bilgilerinden faydalanmak isterim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bu başlığa yani daha önce yazılanlara göz atarsanız ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilirsiniz, kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Merhaba,bu yaz Nisanda ekim yaptığım selluka 6 mt civarına geldi minik tomurcuklar çıkardı ama bu tomurcuklar kurudu sanırım cicek goremiyecegim,acaba bu günlerde Budama yapsam celikle üretmeyi denemek yanlıs mi olur? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2018
|
Merhaba arkadaslar ben izmir çeşmedeyim elinde fazla selluka ve başka çiçek tohumu olan arkadaşlarımız benimle paylaşırmı acaba? |
|
|
|
![]() |
|
|