![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
12-2009 dan beri bi tane cicek fotografi yok , kimsenin bitkesi ciceklenmedi mi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2011
|
selam arkadaşlar bende selluka tohumu istiyorum. sanırım dikim için mevsimin tam zamanı gönderecek arkadaşa şimdiden minnetarım |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Sn Ahmeter Ne zaman çimlendirdiniz? Daha erken değil mi? sizinki çok güzel olmuş elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Kokusu muhteşem bir bitki iyiki balkonuma diktim. Kokusu salonumu misler gibi yaptı. Hala balkonda. 6 7 ay kadar zamnda kocaman oldu bir sürü çiçek açtı. Ama tohum alamadım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
5 nisanda diktiğim selluka tohumunun bu günkü hali bu.Bakalım nasıl gelişecek? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post944835 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
...
Bunlarda benim şubat sonunda diktiğim tohumlar,şimdilik gelişimleri güzel. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
selluka Bu sene başında tohumu ekilen bu gün görülen durumda olan bir selluka fidesi Yapraklarında bir hastalık yok Kullanılan steril ithal toprak Toprağın nemli kalmasına özen gösterilmiş Saksıda gelişmesi zayıf oluyor 1 ay sonra bahçeye alınaçak Bir ilaçlama yapılmamış 15 günde bir koyun gübre şerbeti verilmiş Halen açık havada ağustos ayında çiçeği bekleniyor Düzenleyen ahmeter : 26-04-2012 saat 11:56 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Keşke Benimde bir sellukam olsaydı... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Selluka neden bu mevsimde kurumaya başlar
İlgili ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım; Şubat ayında dikmiş olduğum 2 adet tohumdan biri çimlendi. 3 yaprak olunca oldukça büyük bir saksıya aldım. Ve bambu merdiven hazırladım(2metre) önce hızlı büyüdü haziranda 2metre oldu. sonra uctan kurumaya başladı. ancak yaprak diplerinden 3-4 sürgün verdi 1 tanesi çok büyüdü diğerleri kurudu. oda 1 metre büyüdü ve uçtan kurumaya başladı. tekrar alttan sürgünlendi ve 3 . sürgünde de aynı şey oldu. tüm yaprakları döküldü. uçlardan keserek 50 cm ye düşürdüm ve daha küçük saksıya aldım. ancak tepeden başlayan bozulma korkarım devam edecek gibi. Üzerine cok emek harcadığım bu çiçeği kaybetmek beni üzecek. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Yoksa geri dönülmez bir durum mudur?:Yardımmm!!! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ssksı değiştirme yapmayın .güneş almayan ve rüzğarsız bir yere getirin en zor dönemde siniz toprağı nemli tutun çiçeğini bu sene alamazsınız Selamlar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Tum toprak üstü once sarardı ve sonra kurudu. Acaba dipten tekrar sürgün yapabilirmi? Yoksa kontrol etmelimiyim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2014
|
Selamlar Bütün denemelerime rağmen sellukalarımı çimlendirmeyi başaramadım. 2 kez 3 tane selluka tohumu çimlendirmeye çalıştım ama sonuç alamadım.Ümitsizliğe kapılmamak elde değşil. Fide olarak temin edebileceğim bi yer var mıdır. Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2014
|
Sayın Samur Malesef tropikserada şuan fide yokmuş. Yine de ilginiz için sağolun. Okuduğum kadarıyla selluka çelikten de üretilebiliyormuş. Acaba sellukadan kesilen bu çelikler ne kadar süre içinde işleme sokulmalı. Bunu acaba kargo ile çelik temin edebilirsem tutma şansı olabilir mi diye soruyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de kalan son tohumu bugun ektim hadi hayrilisi, gecen seneki 2 tohumdan netice alamamistim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka sevgisi
İstanbul bu kış eksi 10 dereceyi gördüğünden birçok bitki gibi sellukalarda dondu Tohumlardanda henüz bir netice alamadık üzgün ve şaşkınız |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
ben de bu işe yeni ilgi duyan birisi olarak bu sabah 3 tane selluka tohumu ektim, sonuçları paylaşmayı sabırla bekliyorum. umarım güzel çiçeklerini de burada paylaşabilirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2016
|
Sayın ahmeter rica etsem bana daha detaylı yardımcı olurmusunuz.onca zamandan sonra fidesini bulamasamda tohum aldım.ama!çok korkuyorum ya çimlenmezlerse başaramassam. İnceltme falan törpü mörpü kprkuyorum.rica ediyorum debeyımli herkesten bana yardımcı oabilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
.....Bu durumlar bizi çok sevindirmişti 4 sene evvel |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Ektigim selluka tohumu dun itibariyle 5 gun icinde cimlendi, hadi hayirlisi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Hayırlı olsun Sayın Samur, güle güle büyütün inşallah. Ben de bu sene 4 tohumdan 2'sini çimlendirebildim. Kendi sellukamdan alınmış taze tohumlar için %50 düşük bir başarı oranı bence... :-( |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2014
|
Tek tohumum vardı ve başarıyla çimlendi 40 cm boya ulaştı. Yarın bahçeye geçireceğim saksıdan. Umarım çiçeklerini görür kokusunu çekeriz içimize... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Zengarden dan aldığım 3 tohumun 3 ü de cimlendi. Şimdilik yüzde yüz başarı. Nevşehir şartlarında nasıl olur bilmiyorum ama çiçeklerini görmeyi çok arzu ediyorum. Bakalım kısmet 😊 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
iyi haber
Ortaya çıktılar |