![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ben şu oksijenli su olayını anlamadım. Nedir bu oksijenli su arkadaşlar? Bir yerde falan mı satılıyor, nasıl birşey? Cahilliğimi hoş görün, bilmiyorum işte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı'nın son dağıtımında gelen 7 tohumu 10 gün kadar önce ekmiştim. Bu akşam kurabiye kutusunun kapağını havalandırmak için açtım. 2 saat kadar sonra kapatmak için gittiğimde tohumlardan birinin açıldığını ve yeşil filizin ucunun çıkmaya başladığını gördüm. Fotoğraf yakında gelir. Teşekkürler Sayın Kalambaklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet bey maalesef sizin verdiğiniz tüm tohumları çürütmüşüm, bugün torfu karıştırınca gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ve işte tamamen öldüğünü sandığım, aniden çıkıp, umutsuzluğumla beni utandıran 3 sellukamdan biri. Diğerleri henüz bu kadar gelişmedi ama onlarda sağlıklı birer selluka adayı halindeler. Hala çimlendiği pet bardakta. Bişey olacak diye aklım çıkıyor. Acaba değiştirmeli miyim? Değiştireceksem saksı boyutunu nasıl seçmeliyim arkadaşlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar, ziraat malzemesi satan dükkanlarda tohumlar için özel bir torf satılıyor, bu torfu kullanırsanız tohumların çimlenme oranları oldukça yüksek oluyor. Ben daha önce sıradan bir torf alıp bunun içine tohumlar ekmiştim nerede ise tamamı çürümüştü. Uygun torf+doğal ışık ve sıcaklık olduktan sonra çimlenmemesi için hiç bir neden yok. Ayrıca tohumları boyu kadar derinliğe ve yatay olarak ekiniz. Herkese kolay gelsin ve sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zeynep25, selluka genelde bahçeye yani zemindeki toprağa dikilirse daha sağlıklı, fakat benim gibi yeri dar olan arkadaşlar 50 cm gibi çaplı saksılara diker ve fazlaca rüzgar almayan yerlerde bulundururlarsa herhangi bir sorun kalmayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Sn Kalambaklı, göndermiş olduğunuz tohumların 1 tanesi bu hale geldi sonunda ![]() ![]() Aslında kotiledon yapraklarından birisi yarım çıktığında çok korkmuştum ölmesinden ![]() Hepsini barındıracak yerim olmadığı ve selluka çimlendirme konusunda acemi olduğum için hepsini riske atmamıştım, bu hale geldikten sonra diğerlerinide çimlendirme işlemine başladım. Tabi ki yerim olmadığı için fide aşamasında sizin gibi paylaşmayı düşünüyorum. Tekrar tekrar çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
geçen yıl çimlendirdiğim iki sellukam var. sn ahmeter göndermişti sağolsun. geçen yıl tamamen evin içinde durdular. güneşi gördükleri anda da inanılmaz hızlı büyüdüler, nasıl sardıracağımı şaşırdım. bu yıl iki fideden birinin uzayan kısmı tamamen kurudu, şimdi yeniden uzamaya başladı. onda bir sorunum yok. diğerinin ise üstte tüm gövdesi 2 mtye yakın ve sadece üst taraflarda bir miktar yaprak var, üzerinde de böcekler var ve ilaçlama yapıyorum. bu üst dalı kesmemi ve dipten sürmesini beklememi önerir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Selluka gelişimi hak.
Sayın Sakine hanımın gönderdiği selluka tohumlarından Mart ayında ektiğim 3 adetten ikisi , Nisan ayında ektiğim iki tohum çimlendi.Mart ayında çimlenen iki fide büyüdü ve uzamaya başladı fakat ince kaldı.Gövdenin kalınlaşması için ne yapılabilir.Bu konuda tecrübeli üyelerimizin fikirlerine ihtiyacım var.İlgi gösterirlerse memnun olurum.Sellukalar saksıda ev içinde büyümekte olup henüz sıcaklıklar gece 10 derecenin altında olduğu için dışarıya çıkarmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
gövdesi ilk yıl çok ince devam ediyor zaten. odunsu hale sonra geliyor bildiğim kadarı ile. ama çok daha iyi bilenler cevaplayacaktır sorunuzu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Sellukam 3 aylık oldu 6. 3lü yaprağını çıkardı boyu 15 cm kadar, aydınlık ve güneş alan pencere önünde duruyor. Hafta bir kez deniz yosunu, yarasa gübresi karışımlı şerbetle suluyorum. Gelişmesi şimdilerde daha iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kalambaklı, aslında hala fıs fıs yapıyorum, korkuyorum su vermeye. Ancak çeşme suyu veriyorum. Yanlış mı bu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bende bugün şaşırtma işlemini gerçekleştirdim. Yalnız daha önce evdeydiler. Cam kenarında rahat rahat güneş alarak yaşıyorlardı. Şimdi dışarıya koyabilir miyim acaba? Gündüz bütün gün güneş alırlar ama akşam üşümelerinden endişeliyim biraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
asuman hanım geceleri bayağı soğuk oluyor dışarıya almak için bizim bu bölgeler daha çok erken . benimkilerde cam kenarında duruyorlar. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |