agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni323Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2021, 15:12   #1
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Peacemaker_tr Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba. Kıymetli bir bitkim var. Dioscorea elephants ti sanırım latincesi.fil ayağı.5 yıldır benimle yaklaşık. Ama büyümesi zaten yavaş ama ekstra yavaş oldu benim için. Uyku evresinden çıkınca yaprakları 1 cm boyutunda olutyor ve sürekli boya gidiyor. Evimi tasidigim için ışığı iyice azaldı ve yapay ışık ihtiyacım doğdu. Biraz araştırdım ama çok karmaşık bı konu gibi geldi bana... Ledlenser in t10 model el feneri var elimde.onu kullanmayı düşündüm ama sürekli kullanılacağı için hem şarjı hem de ömrü sorun görünüyor benim için. Bir bitki için (uzun gunesleme seven ) bana bir ışık tavsiye edebilecek olan varmı ?
Growkent'i arayıp fikir alabilirsiniz.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2021, 17:10   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-12-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Growkent'i arayıp fikir alabilirsiniz.
Aradım ama geç kalmışım kapatmışlar.yarin ararım ancak siteyi kontrol ettiğimde en kötü 500 TL ye filan malolacak gibi...daha makul fiyatlarda birşey bakıyordum ama yarın detaylı bilgiyi alır ona göre yönlenirim sanırım.

Peacemaker_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2021, 20:01   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Aradım ama geç kalmışım kapatmışlar.yarin ararım ancak siteyi kontrol ettiğimde en kötü 500 TL ye filan malolacak gibi...daha makul fiyatlarda birşey bakıyordum ama yarın detaylı bilgiyi alır ona göre yönlenirim sanırım.
GroLux floresan lamba kullanın. Trendyol sitesinde 75TL'ye satılıyor. Elektronik balast 10TL. civarında. İki adet 24Watt'lık GroLux floresan alsanız işinizi görür.

Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2021, 20:52   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
GroLux floresan lamba kullanın. Trendyol sitesinde 75TL'ye satılıyor. Elektronik balast 10TL. civarında. İki adet 24Watt'lık GroLux floresan alsanız işinizi görür.

Kolay gelsin...
Eğer bu tip ışıklar oluyorsa , bende stüdyo çekimi yapmak için fotoğraflardaki ampül ,4 tane takabilecegim duy ve reflektörü hatta gerekirse önüne koymak için aydınger görevi gören soft kumaşı var.bu ışıklar işime yarar mı ki

Eski 21-06-2021, 21:25   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Eğer bu tip ışıklar oluyorsa , bende stüdyo çekimi yapmak için fotoğraflardaki ampül ,4 tane takabilecegim duy ve reflektörü hatta gerekirse önüne koymak için aydınger görevi gören soft kumaşı var.bu ışıklar işime yarar mı ki
Ziraat fakültesinde öğrenciyken standart floresan ile grolux floresanın aktif fotosentetik radyasyon (par) değerini ölçmüştük. Grolux, standart floresanın iki katı miktarda PAR değerine sahipti.

Eski 22-06-2021, 10:57   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Ziraat fakültesinde öğrenciyken standart floresan ile grolux floresanın aktif fotosentetik radyasyon (par) değerini ölçmüştük. Grolux, standart floresanın iki katı miktarda PAR değerine sahipti.
Peki hangi ürününü almalıyım. Grolux 24w diyince bı pembe görünümlü bir de beyaz görünümlü vardı.hangisi doğru olur benim için?

Eski 22-06-2021, 12:27   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Peki hangi ürününü almalıyım. Grolux 24w diyince bı pembe görünümlü bir de beyaz görünümlü vardı.hangisi doğru olur benim için?
GroLux elektrik verildiğinde pembe renkli bir ışık yayar. Elektrik verilmeyince, görünüm olarak diğer floresanlardan farkı yoktur. PAR değerinin yüksek olması, yaydığı ışığın ağırlıklı olarak kırmızı ve mavi renk ışık olmasından kaynaklanır (Kırmızı ve mavi fotosentezin en üst seviyede gerçekleştiği ışık dalga boylarıdır). Üreticisi Sylvania, sıradan floresan lambalar da üretir. Bazı satıcılar bu lambaları da GroLux olarak satmaya çalışır (karşılaşmışlığım vardır). En iyisi, görüp kontrol edip alabileceğiniz bir elektrikçiden almanız. İnternetten yapılan satışlarda satıcının bir tanesi çalışır durumda diğeri çalıştırmadan fotoğrafını çekip kullanmış. Bunlar, pazarlama hileleri.

Eski 22-06-2021, 10:22   #8
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
[quote=Peacemaker_tr;1608476]Eğer bu tip ışıklar oluyorsa , bende stüdyo çekimi yapmak için fotoğraflardaki ampül ,4 tane takabilecegim duy ve reflektörü hatta gerekirse önüne koymak için aydınger görevi gören soft kumaşı var.bu ışıklar işime yarar mı ki

Önüne bir şey koymamalısınız. Elinizdeki ışık kaynağı yeşil bitkiler için kullanışlı oluyor. (Fide yetiştirirken kullanılıyor.) Ancak Sn Doku Kültürcü'yü dinlemeniz daha yararlı olur. Par değeri arttıkça verim artar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
led lamba ile tarım, ledli tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025