agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni323Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-05-2019, 22:17   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustipasa33 Mesajı Göster
Merhaba benim bildiğim kadarı ile fotosentez için günışığı şart. Yapay ışıklandırma da ise ultraviyole ışık olması gerekiyor yani kaynaktan çıkan ışıkta enerji parçacıkları olmalı. Bende etoubur bitki tohumu. Ektim ve 2 adet bitkim var böyle bir de ultraviyole ışık yayan cihazım var kullansam faydası olur mu bitkilere zarar verir diye korkuyorum pek cesaret edemiyorum kullanmaya sizce faydası olur mu ve bitki/tohuma kaç santimetre mesafe ile koymalıyım?? Merhaba benim bildiğim kadarı ile fotosentez için günışığı şart. Yapay ışıklandırma da ise ultraviyole ışık olması gerekiyor yani kaynaktan çıkan ışıkta enerji parçacıkları olmalı. Bende etoubur bitki tohumu. Ektim ve 2 adet bitkim var böyle bir de ultraviyole ışık yayan cihazım var kullansam faydası olur mu bitkilere zarar verir diye korkuyorum pek cesaret edemiyorum kullanmaya sizce faydası olur mu ve bitki/tohuma kaç santimetre mesafe ile koymalıyım??

Btkiler fotosentez yaparak enerjiyi kimyasal enerji olarak depolar. Fotosentez için infrared (700nm ve üstü dalga boyu ışık) ve mor ötesi (ultraviole) (400nm ve altı dalga boyu ışık) etkisi olmayan dalga boyu bölgelerdir. İnfrared ve ultraviole, hücre bölünmesi sırasında mutasyona neden olduğu için bitki tarafından bloke edilir. Bunun için bitkiler antosyanin denilen renkli pigmetler sentezlerler ve bu dalga boylarına sahip ışıkların hücre çekirdeğine ulaşması engellenir. Ultraviole, bitkiler için zararlıdır. Ultraviloeyi kesinlikle kullanmayın.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
led lamba ile tarım, ledli tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025