agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni323Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2018, 00:07   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazcal Mesajı Göster
Bu bağlantıdaki full spectrum indoor led grow light ürününü kullanabilirsiniz. Ben 50W olanlarını kullanmaktayım ve memnunum. Elinizin altında havya bulunmasında yarar var zira doğrudan 220V olan bu çipe kablolar lehimlenmeli. Aklınızda bulunması gereken bir diğer husus da soğutma gerektiğidir. Ben geçici olarak fanıyla birlikte bilgisayar soğutucusunu kullanıyorum.

Fiyatı da iyice düşmüş. Ben bir tanesini bile üç katı fiyata almıştım .
Sisteminiz çok güzel, elinize sağlık. Sizin için özel değil ise bu kadar güçlü ve güzel bir sistemde ne yetiştiriyorsunuz ? Thc üreten bazı bitkiler mi yoksa günlük sebze meyve fidesi mi ?

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2018, 12:28   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2013
Teşekkür ederim. Çilek çimlendirmek için alel acele yaptığım bir şey bu. Ama ışıkları asıl alma sebebim çatı arasında bir şeyler yetiştirebilmek. Kumkuat fidanıyla yaptığım deneme neticesinde dışarıdaki fidanla aynı oranda meyve aldım. Özel, gizli bir şey değil yani. Yaşadığım yerde binalar bitişik nizam, haliyle bahçen olsa bile ne esinti ne de güneş yok. Bu da yeni arayışlara itiyor insanı. Yani amaç kendimce bir şeyler yetiştirebilmek sadece. Bu uğurda çatıya platform yaparak narenciye, çilek, ahududu bile yetiştirmeyi düşünüyorum.

nazcal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2018, 01:09   #3
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazcal Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Çilek çimlendirmek için alel acele yaptığım bir şey bu. Ama ışıkları asıl alma sebebim çatı arasında bir şeyler yetiştirebilmek. Kumkuat fidanıyla yaptığım deneme neticesinde dışarıdaki fidanla aynı oranda meyve aldım. Özel, gizli bir şey değil yani. Yaşadığım yerde binalar bitişik nizam, haliyle bahçen olsa bile ne esinti ne de güneş yok. Bu da yeni arayışlara itiyor insanı. Yani amaç kendimce bir şeyler yetiştirebilmek sadece. Bu uğurda çatıya platform yaparak narenciye, çilek, ahududu bile yetiştirmeyi düşünüyorum.
Paylaştığınız linkteki fiyat bir adet led çipi için sanırım. Led barı kendiniz mi oluşturdunuz? Fidelerin çimlenmesinden gevrekleşmesine kadarki süreçte performansından memnun kaldınız mı?

Kolaylıklar dilerim.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2018, 20:03   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Paylaştığınız linkteki fiyat bir adet led çipi için sanırım. Led barı kendiniz mi oluşturdunuz? Fidelerin çimlenmesinden gevrekleşmesine kadarki süreçte performansından memnun kaldınız mı?

Kolaylıklar dilerim.
Bağlantıdaki fiyat bir adet fiyatıdır, evet. Led barı dediğiniz şey ise parkecilerin kapı altlarında kullandıkları profil. Elimde kalmıştı, değerlendirmiş oldum . Çimlendirme için ilk defa deniyorum, daha önce tamamen karanlık ortamda kumkuat denemesi yaptım sadece. Sonuç olarak işe yaradığını söyleyebilirim. Bu çipler için bitkilerin ihtiyaç duyduğu doğru ışık dalga boylarını verdikleri iddia ediliyor. Bu da enerji tasarrufu anlamına geliyor zira bitkilerin ihtiyaç duymadıkları dalga boylarını üretmek için ayrıca elektrik harcamıyorlar. Elbette ki profesyonel ışıklar olmadıkları göz önünde bulundurulmalı. Bunun haricinde mesleki olarak çiplerin Bridgelux veya Epistar olması bana inandırıcı gelmekte. Bu iki firma da LED konusunda Dünya'da önde gelen firmalardan dır.

nazcal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
led lamba ile tarım, ledli tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025