![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Küçük fidanlarım ölüyor...
Pamuğun arasında çimlendirip plastik bardaklara ektiğim karaçam, mazı, servi ve katalpalar büyüyor ama bi süre sonra boynunu büküyor ve ölüyor. yaklaşık 5 ila 10 cm. civarındayken soluyor ve boynunu büküyor. Ektiğim toprak kırmızı ve killi bi toprak. düzenli suluyorum. pencere kenarında duruyorlar ve pencerenin altında kalorifer var. Tahmini ölüm sebepleri : - Kaloriferden dolaylı gündüzleri çok ısınması - Toprağını sevmemesi - Kalorifer kaynaklı gece güzdüz ısı farkı - Aşırı sulama ( susuz kalma durumu olmuyor çünkü sürekli azar azar suluyorum.) Bi tane çamda acaba toprağın üstünde kalan kısmı çok mu uzun kalıyor diye boğazınıda sonradan toprakla doldurdum ama o da öldü. Şimdi yer değiştirerek denemeler yapıyorum. Bakalım ne olacak? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevabını vermişsiniz. Dış mekan bitkilerini hiçbir zaman kaloriferli ortamlarda yetiştirmeyi denemeyin. Her zaman sonuç hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Sizin yapmanız gerekenler şunlar; karaçam, mazı, servi bu ağaçların tohumlarında çimlenme engeli yoktur. Şimdi bile ekseniz çimlenir ancak kış mevsiminde olduğumuzdan dışarıda ekerseniz yeterli sıcaklık ve nem koşulları sağlanmadığından çimlenme gerçekleşmez. İçerde gerçekleştirirseniz çimlenme olur ama kaloriferin yakıcı ve kurutucu etkiside fidelerin ölümüne neden olur. Dolayısıyla tohum ekim işini ilkbaharda (Mart-Nisan) yapmanız en doğrusu olacaktır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
cevabınız için teşekkürler. tohumların bi kısmını şimdiden dışarı ektik. bi kısmını da bahara saklıyorum. ama ben gene de bikaç tane evde yetiştirmek için şansımı denemek istiyorum. şimdi daha serin olan kapalı balkonda deneme yapıyorum. bi kısmı da içerde ama kaloriferden uzaklaştırdım. Ceviz de çimlendirdim. Çok sağlıklı görünüyor. Şimdi yaprak açmaya başladı. Umarım ona bişey olmaz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşçakalın, ![]() Düzenleyen kalambaklı : 22-09-2009 saat 22:22 Neden: Hece hatası |
|
|
|
|
![]() |
|
|