agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-12-2006, 21:28   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Küçük fidanlarım ölüyor...

Pamuğun arasında çimlendirip plastik bardaklara ektiğim karaçam, mazı, servi ve katalpalar büyüyor ama bi süre sonra boynunu büküyor ve ölüyor. yaklaşık 5 ila 10 cm. civarındayken soluyor ve boynunu büküyor. Ektiğim toprak kırmızı ve killi bi toprak. düzenli suluyorum. pencere kenarında duruyorlar ve pencerenin altında kalorifer var.
Tahmini ölüm sebepleri :
- Kaloriferden dolaylı gündüzleri çok ısınması
- Toprağını sevmemesi
- Kalorifer kaynaklı gece güzdüz ısı farkı
- Aşırı sulama ( susuz kalma durumu olmuyor çünkü sürekli azar azar suluyorum.)
Bi tane çamda acaba toprağın üstünde kalan kısmı çok mu uzun kalıyor diye boğazınıda sonradan toprakla doldurdum ama o da öldü.
Şimdi yer değiştirerek denemeler yapıyorum. Bakalım ne olacak?
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2006, 12:44   #2
Ağaç Dostu

ormanbotanigi's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2005
Galeri: 21
Cevabını vermişsiniz. Dış mekan bitkilerini hiçbir zaman kaloriferli ortamlarda yetiştirmeyi denemeyin. Her zaman sonuç hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Sizin yapmanız gerekenler şunlar;

karaçam, mazı, servi bu ağaçların tohumlarında çimlenme engeli yoktur. Şimdi bile ekseniz çimlenir ancak kış mevsiminde olduğumuzdan dışarıda ekerseniz yeterli sıcaklık ve nem koşulları sağlanmadığından çimlenme gerçekleşmez. İçerde gerçekleştirirseniz çimlenme olur ama kaloriferin yakıcı ve kurutucu etkiside fidelerin ölümüne neden olur. Dolayısıyla tohum ekim işini ilkbaharda (Mart-Nisan) yapmanız en doğrusu olacaktır.

ormanbotanigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2006, 16:32   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
cevabınız için teşekkürler. tohumların bi kısmını şimdiden dışarı ektik. bi kısmını da bahara saklıyorum. ama ben gene de bikaç tane evde yetiştirmek için şansımı denemek istiyorum. şimdi daha serin olan kapalı balkonda deneme yapıyorum. bi kısmı da içerde ama kaloriferden uzaklaştırdım. Ceviz de çimlendirdim. Çok sağlıklı görünüyor. Şimdi yaprak açmaya başladı. Umarım ona bişey olmaz.

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 22:21   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi Mesajı Göster
Cevabını vermişsiniz. Dış mekan bitkilerini hiçbir zaman kaloriferli ortamlarda yetiştirmeyi denemeyin. Her zaman sonuç hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Sizin yapmanız gerekenler şunlar;

karaçam, mazı, servi bu ağaçların tohumlarında çimlenme engeli yoktur. Şimdi bile ekseniz çimlenir ancak kış mevsiminde olduğumuzdan dışarıda ekerseniz yeterli sıcaklık ve nem koşulları sağlanmadığından çimlenme gerçekleşmez. İçerde gerçekleştirirseniz çimlenme olur ama kaloriferin yakıcı ve kurutucu etkiside fidelerin ölümüne neden olur. Dolayısıyla tohum ekim işini ilkbaharda (Mart-Nisan) yapmanız en doğrusu olacaktır.
Sayın ormanbotanigi; Herhangi bir tohumun sera içerisinde dikim zamanı ve şekli varmı? Bilgi verirseniz sevinirim.
Hoşçakalın,

Düzenleyen kalambaklı : 22-09-2009 saat 22:22 Neden: Hece hatası
kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025