agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-08-2012, 20:32   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-08-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
bağrıbütün kavunları hasat ettik
Genel izlenim.
yer :edirne ipsala
toprak yapısı: kumlu
gübre kullanılmadı (hayvan gübresi dahil)
sulama çapalama vs yapıldı
tad oranı çok düşük
ebatları hindistan cevizi kadar
bahçede toplanmadığı zaman çatlama oluştu
çeşitlilik için ekilebilir ama kendini ispatlamış kavun ırkları öncelik olsun
kavun fidelerini ibreliler.com sitesinden sayın kumpınarından aldım teşekkür ediyorum
İdris bey; sanırım kavunlarınız biraz erken koparılmış. Üstünden yaklaşık 35-40 yıl geçmesine rağmen, (Bandırma çevresindeki güçmenciklerin tabiriyle) "baribütün" kavunun ne adını, ne tadını unutabildim. Önceki yazılarda da belirtildiği üzere; bu kavunun en belirgin özelliği; çekirdeklerinin etli kısmından kolayca ayrılması, çekirdeklerin bir bütün olarak kalmasıdır. Eğer etli kısım çekirdeklere yapışık kalıyorsa; henüz hamdır.Ayrıca; olgunlaşmaya yakın "KESİNLİKLE" sulanmaması gerekir.

Tungu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025