Bağrı Bütün: Değişik aroması ve tadıyla az bilinen mini kavun, Çorum (Cemilbey), Kırıkkale'de yetişir. Tohum temini ve yetiştiricilik bilgilerini kısa zamanda öğrenip, ayrıca duyururum.
Linkteki siteden alıntı :
Başlığın hemen yanında küçük resimde gördüğünüz bu mis kokulu kavun; İçerisindeki çekirdeği, birbirine yapışık ve iri bir kaz yumurtası büyüklüğünde bir arada bulunduğu için "Bağrıbütün" olarak adlandırılır Ağustos ayı sonlarında olgunlaşır ogunlaştığında hevengini kendi kendine bırakır. Nadiren parayla satılır mevsimine yetişen hastalara, yaşlılara ve misafirlere ikram edilir. Kendisine has kokusu ve tadı vardır. Köyü ziyaret edecekler imkan varsa ziyaretlerini bu mevsime denk getirmeye çalışırlar.
Başlıkta ve Cemilbeyden Sayfasında Resimleri görülen "Bağrıbütün" leri ve köyde en büyük en tatlı karpuzları yetiştiren METİN KORKUT u emek ve gayretlerinden dolayı tebrik ederim. Cemilbey'de hemen hemen tüm aileler tarlalarının bir bölümüne "Bağrıbütün" ekerler o yüzden burada ismi zikredilmeyen tüm Cemilbeylilerin Ellerine Sağlık
Kaynak :
http://cemilbey.liyiz.biz/2004%20fes.htm