agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2006, 14:41   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sanki esas bitkinin aşı yerinin altından süren sürgünden çelik almışsınız gibi görünüyor! Çelikle üretilen güllerde gül bir miktar deforme oluyor mesela daha dayanıksz oluyor ama renginden taviz vermez... Ancak tutup tutmaması durumunun ertesi seneye kalması halinden yola çıkarak bitki stres mi yaptı? diyede akla gelmiyor değil.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 31-05-2006 saat 15:28
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2006, 23:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Klimanjaro
...Sanki esas bitkinin aşı yerinin altından süren sürgünden çelik almışsınız gibi görünüyor!...
Sanmıyorum. Öyle olsaydı çeliğini aldığım gülün o sürgününde çiçekler beyaz açardı. Ne geçen yıl ne de bu yıl beyaz çiçek açan bir dal görmedim. Fakat dediğiniz gibi strese girmiş olabilir. Kendinden daha büyük beyaz bir gül ile aynı saksıda. Bücürlüğü yüzünden strese girmiş olabilir. Şaka bir yana, çeliğini aldığım gülde küllenme vardı. Bu yıl da tekrarladı. Tam çiçek açacağı vakit ilaçladım. Belki de goncalar bu yüzden erken açıldı. Çünkü normalden küçüktü çiçekleri. Bazı güller açmaya yakın esas renklerini alıyorlar. Erken açınca da esas rengini alamadı herhalde. Benim tahminim böyle. Tabi sizler daha iyi bilirsiniz.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025