agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni142Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2008, 22:46   #1
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster
Tekin bey ögrenmek istedigim bir konu var, yardımcı olrsanız sevinirim
Tomurcuklu kabuğunun altından odunsu gövdeyi tamamen aldığımızda, gözün altı çukurlaşıyor, bunun bir zararı varmı yoksa odusu gövdelimi bırakalım.
Saygılar.

T göz aşıları yapılırken yetiştirmek istediğiniz metaryalden aldığınız tomurcuk kesinlikle odunsu kısımdan arınmış olmalı. Tomurcuk altının delik kalmasının bir sakıncası yoktur. Ama orada azda olsu odunsu kısım kalırsa atık bir kalıntı olup kaynamasına mani olacaktır.
Göz aşısında estedik bir amaliyat gibi düşünürseniz kemik değil deri yapıştırıyorgibi düşünün . Onun için arada bir kemik tozu kalırsa kaynamaya engel oluşturur.

Akhisarlı beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 12:14   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Galeri: 1
Sn.Tekin,
Ben tamamen amatörce aşı yapmaya merak sardım.Gerçekten çok eğitici bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Mayhoş karadutta gerek yarma gerekse kabuk aşılarını ben ve çevremde aşıcı olarak bilinenlere zamanında yaptırdım.Ancak iki senedir ne şubat başı yarama dut aşısı ne de haziran sonu göz aşılarını bir türlü tutturamadık.O kadar ki yabani dut anacına da gerek göz gerekse yarma aşı yaptık ama nafile!Dut fidanı satıcılarından öğrendiğim kadarıyla bu mayhoş karadut aşılarını profesyoneller bile % 10 oranında ancak tutturabiyormuş.Doğru mu?
Şayet çok sorup sizi yormadı isem;Bir de ters dut aşısının nasıl yapılabildiğini çok merak ediyorum.
Teşekkürler...

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2012, 13:24   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-08-2012
sevgili tekin t aşı yaparken aşı materyalinin altında odunsu kısmın kalmasının hiçbir sakıncası yoktur

hikmet7151 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2018, 19:01   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2018
Odunsu kısmın kalmasında kesinlikle bir sakınca yok, zaten kabuk odundan ayrılma tavına geliş ise odunlu çıkartmak çok zor iş, yani direk kabuk çıkartmak daha kolay ama iç tarafta gözün hemen altında bir noktacık var (büyüme konisi) o kesinlikle orada olmalı değilse aşı tutmaz, işte yongalı (odunlu) aşı burada önemli o koni içeride sağlam kaldığı için sadece kambiyum dengesini sağlayın her zaman aşı tutar, ama kışın yaparım derseniz o da bahara uyanır, deneyin görün.

AŞICI ŞAKİR TÜR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025