agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Telgraf çiçeği (Tradescantia zebrina) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/9444.htm)

Maude 28-09-2014 11:20

Merhaba,

Fotoğraftaki çiçeği önce sukulentler başlığında sordum ve oradaki arkadaşlardan biri telgraf çiçeği olabileceğini söyledi. Gerçekten de yaprak çıkışları çok benziyor ama bu minik türe rastlayamadım internette. Sizlerden bilen var mı acaba, telgraf çiçeği türü olabilir mi bu çiçek?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...nnamed-15-.jpg

derya_murat 28-10-2014 14:17

1 Eklenti(ler)
Merhaba, fotoğrafta çok belli olmasa da telgrafımın yaprakları kıvrık çıkmaya başladı nedeni saksısının küçük gelmesi olabilir mi yoksa başka bir şey mi ?

eneskrky 12-12-2014 23:22

Telgraf çiçeği - (Tradescantia zebrina) soğuğa dayanıklımıdır? benim bahçemde busene diktim acaba zarar görürmü söküp içerimi alayım yardımcı olsun lütfen :/
teşekkürler.

hira 13-12-2014 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1340312)
Telgraf
çiçeği -
(Tradescantia zebrina) soğuğa dayanıklımıdır? benim bahçemde busene
diktim acaba zarar görürmü söküp içerimi alayım yardımcı olsun lütfen :/
teşekkürler.

281. mesaja bakarmısınız. Kar altında kalmıştı o saksı, yandı bütün
bitki ama baharla başladı hareketlenmeye... söküp almaktansa bir kaç dal
yedekleseniz bence.

eneskrky 13-12-2014 17:27

çok teşekkürler sayın hira :)
yedeklemeyi yapayım hemen.

Serhat06 25-12-2014 21:22

İyi akşamlar herkese, adını yeni öğrenebildiğim bu çiçeğe yıllar önce çok severek bakıyordum fakat tayinim çıkınca çiçeğimi kaybettim ve bir dahada adını bilmeden yeşilli morlu çizgili simli gibi sarmaşık gibi ... google'a yazarak defalarca aradım :) sonunda buldum:) Acaba ankarada bu çiçeği nereden bulabilirim ya da internette.biraz aradım gerçi ama bulamadım.yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar

http://www.yesildunya.net/forum/atta...brina-0186.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0720141217.jpg

http://www.yesildunya.net/forum/atta...mg_2774-1-.jpg

sabah 26-12-2014 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serhat06 (Mesaj 1342872)
.. Acaba ankarada bu çiçeği nereden bulabilirim ya da internette.biraz aradım gerçi ama bulamadım.yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar

Hoş geldiniz,

Paylaşım yapabilmek için yeni üyelerimizin http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm başlığında ilk mesajlarını yazmış olmaları gerekir.

Aradığınız bitkiler için Arıyorum - agaclar.net başlığına yazabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/agaclar...yurular/11.htm

kutsallar 21-02-2015 01:27

maalesef dona dayanıklı değiller,tüm telgraf çiçeklerim yanmış,avlunun kuytu yerindekiler kurtulmuş,bakalım donanlar sürgün verecekmi ? :)

brcn3 25-03-2015 20:13

Telgraf bitkisi gövde sorunu

Merhabalar telgraf çiçeğim var fakat ince ve uzun ben bu uzamanın önüne geçip gövdeyi kalınlaştırabilir miyim? Başarabilirsem fotoğraf ekleyeceğim .

http://i.hizliresim.com/22VmAO.jpg

brcn3 25-03-2015 20:18

Destek olmazsa devriliyor bende kitap ayracıyla desteklemek zprunda kaldım

salihcan 25-03-2015 21:04

Sn brcn3 telgraf çiçeği sarkıcı bir tür onu uzatmak bence doğru olmaz siz onu sarkıtın :)

nil_mil 02-04-2015 12:29

Merhaba,
Yeni üye oldum. Telgraf çiçeğim kışın kar yağınca kurudu. Suya köklensin diye koyduklarım bile soğuktan dondu. Bu çiçekten nereden bulabilirim.

olcim 02-04-2015 15:10

mor telgraf

2 Eklenti(ler)
Benim mor telgrafım. Daha çiçek açmadı.

Eklenti 544464

Eklenti 544465

Laleci_03 03-04-2015 20:55

1 Eklenti(ler)
Sevgili Milla ablam sağ olsun bana bir çelik olarak göndermişti, ;) şimdi 2 aylık, büyüdü serpildi :D
Çok sevdim ben telgrafımı, Milla ablama tekrardan teşekkürlerimi ileteyim buradan :D

The Island 03-04-2015 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1080861)
İlk fotoğraf annemiz, geçen seneki hali....Diğer üç fotoğraf ise annenin yavruları bu hafta.....Enteresan olan, bir dal pembe, diğer dal beyaz.....En sevdiğim çiçeklerimden biri.....

Sevgili Gül Batur ,

Bu çiçeğiniz benim de favorim hiç düşünmeden. ;) Eğer paylaşım yapmak isterseniz ben de talibim.

graphicdesigner 22-04-2015 12:13

1 Eklenti(ler)
buda benim telgraf çiçeğim, yerini çok sevdi maşallah.
direk güneş almıyor ama oldukça aydınlık bir odada. dalından kırıp dikince tutuyor, nazlı olmayan ve bir okadarda güzel olan bir çiçektir. büyüdükçe görsel bir şölen oluşturuyor...

çiçeksever 22-04-2015 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi graphicdesigner (Mesaj 1372779)
buda benim telgraf çiçeğim, yerini çok sevdi maşallah.
direk güneş almıyor ama oldukça aydınlık bir odada. dalından kırıp dikince tutuyor, nazlı olmayan ve bir okadarda güzel olan bir çiçektir. büyüdükçe görsel bir şölen oluşturuyor...

Bende de aynısından vardı. Elma ağacının dalının birine askılı saksıda koymuştum. Kasım ayının sonu gibi eve aldım. Fakat biraz geç kalmışım. Soğuktan etkilenmiş, kurtaramadım. Hafta sonu pazarda görünce 2 tane fidesini aldım.

Belladonna 21-05-2015 20:06

Mor telgraf çiçeklerini Alanya'nın merkezindeki süs havuzlarının yanına ekmişler. Güneş ve havuzlardan gelen nemle beraber kalın ve dik gövdeli olmuş. Ben de bir iki iri dal alıp balkonuma ekeyim diyorum. Öteki sukulentlerde olduğu gibi bunun da tek dalını bir kaç yerinden kırıp birden fazla çelik elde edebilir miyim? Öyle yapacaksam, bogumlarından mı kırmam gerekir yoksa herhangi bir yerinden de kırabilir miyim dalı?

Belladonna 23-05-2015 18:47

Mor telgraf çiçeklerimi çelik alıp eve getirdim. İki gün sonra çizgilisinden de hediye çelikler gelmez mi! Çok mutluyum. İki türü aynı saksıya dikmeyi düşünüyorum. Acaba mor olan bol kök yapıp çizgiliyi boğar mı? Çizgili pek narin görünüyor, mor olansa neredeyse 1 cm kalınlığında gövdeli...

Mücevher Çalısı 23-05-2015 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Belladonna (Mesaj 1381477)
Mor telgraf çiçeklerimi çelik alıp eve getirdim. İki gün sonra çizgilisinden de hediye çelikler gelmez mi! Çok mutluyum. İki türü aynı saksıya dikmeyi düşünüyorum. Acaba mor olan bol kök yapıp çizgiliyi boğar mı? Çizgili pek narin görünüyor, mor olansa neredeyse 1 cm kalınlığında gövdeli...

Merak etmeyin çizgili olan da mor olan kadar kök yapar. Çizgili olanı yetiştiriyorum, hiç nazlı değil. Geçen sene minicik bir dal iken 1-2 ay içerisinde saksımı doldurmuş aşağılara sarkmıştı.

Belladonna 23-05-2015 21:33

Teşekkürler Müchevher Çalısı, içim rahatladı

Jezebel 01-06-2015 00:15

1 Eklenti(ler)
Mexican Flag Tradescantia zanonia

Eklenti 556439

Yaşıyormuş.

çiçeksever 25-08-2015 13:29

2 Eklenti(ler)
Telgraflar çiçeklendi.

a_fan_of_barca 25-08-2015 16:43

1 Eklenti(ler)
İlginç bir olayı anlatmak istiyorum. Bende mor yapraklı Tradescantia Zebrina bitkisi var. Bir ay önce en büyük dalı toprağa yakın yerden kırıldı, ben de o dalı kesip başka saksıda büyütmeye başladım, ama bitkinin ana kökünü sökmedim belki kökten de filiz verir diye. Öyle de oldu, ama toprağa yakın yerden verdiği filizler yeşil yaprakları oldu. Aslında Tradescantia Zebrina bitkisinin yeşil yapraklı bir kultivarı var, doğal türü ise mor yapraklı. Bende de galiba bu yolla yeşil yapraklı kultivar oluşmuş oldu :) Bakalım eğer bu dal büyüdükçe renk değiştirmezse yeşil yapraklı Tradescantia Zebrina'm olacak :) Aramaya kalksam hiç bir yerde bulamazdım uzun süre belki

Jezebel 08-10-2015 10:53

1 Eklenti(ler)
Tradescantia sillamontana

Eklenti 580363

Bu hali çok güzel, bozulmadan paylaşayım

Jezebel 08-10-2015 11:30

1 Eklenti(ler)
Tradescantia callisia

Eklenti 580366

Yeni diktim 1-2 saksı.

Jezebel 21-10-2015 12:17

1 Eklenti(ler)
Tradescantia callisia

Eklenti 581918

Her saksıya böyle bir toprak örtücü lazım :)

hobiciakvarist 28-10-2015 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1413738)
Tradescantia sillamontana

Eklenti 580363

Bu hali çok güzel, bozulmadan paylaşayım

Bu türü ilk defa görüyorum. MaşaAllah.

hobiciakvarist 21-12-2015 13:59

Bu aralar (soğuktanmıdır bilemiyorum) telgraf çiçeğim formunu bozdu. Sürekli eklemlerinden çürüme ve kopma yaşıyor. Görüşlerinize ihtiyacım var. :(

sardunya18 01-01-2016 21:47

1 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeğim daha yeni çelikledim . Moruda olsa ne güzel olurdu dimi?

Jezebel 02-01-2016 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1427867)
Bu aralar (soğuktanmıdır bilemiyorum) telgraf çiçeğim formunu bozdu. Sürekli eklemlerinden çürüme ve kopma yaşıyor. Görüşlerinize ihtiyacım var. :(

Kökünde sorun olabilir, toprağı azalmış veya gübresiz kalmıştır.
Aynını yaşadığımda ilk iş saksıyı tersyüz edip köküne bakmak oldu.
Tüm harç kök örüntüsü şeklini almış, dipte 2 parmak toprak kalmıştı.
Saksıyı büyütüp toprak ekledim. Uçlardan sayısız çelik alıp heryere diktim, herkese dağıttım. Şimdi çok coştu çok;)

a_fan_of_barca 29-01-2016 01:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1427867)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1430573)
Kökünde sorun olabilir, toprağı azalmış veya gübresiz kalmıştır.
Aynını yaşadığımda ilk iş saksıyı tersyüz edip köküne bakmak oldu.
Tüm harç kök örüntüsü şeklini almış, dipte 2 parmak toprak kalmıştı.
Saksıyı büyütüp toprak ekledim. Uçlardan sayısız çelik alıp heryere diktim, herkese dağıttım. Şimdi çok coştu çok;)

Sn. hobiciakvarist, sn. Jezebel'in söylediklerine tamamen katılıyorum ve sizin önerdiğiniz soğuğun etkisini de ilave etmek istiyorum. Edindiğim tecrübeden anladığım kadarıyla, bu bitki soğukta bir az bozuluyor, eklemlerde kopmalar da söz konusu, çünkü aynı durum bende de söz konusu :) Kışı atlatabilirse, inşallah ilkbaharda toprağını değiştirmeyi ve çoğaltmayı düşünüyorum, aynı sn. Jezebel'in yaptığı gibi

Mücevher Çalısı 29-01-2016 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1436221)
...Kışı atlatabilirse, inşallah ilkbaharda toprağını değiştirmeyi ve çoğaltmayı düşünüyorum, aynı sn. Jezebel'in yaptığı gibi

Telgraf çiçekleri ile Yaprak Güzellerini, soğuk iklimde sonbaharda, ılıman iklimde kış başı (hava eksi derecelere varınca) budayın. Budadığınız dalları ev içerisinde vazoluk çiçek gibi suya koyun. Tüm kışı burada geçirirler, bahara dikmek için hazır köklenmiş olurlar. Bahar gelince toprakla buluşturduğunuzda yenilenmiş bitkiniz olur...

Jezebel 21-02-2016 17:16

1 Eklenti(ler)
Tradescantia sillamontana eve alınmıyor kışın.
Her bahar küllerinden yeniden diriliyor.

Eklenti 596766

Seviyorum.

Feline 03-04-2016 16:03

Merhaba,
Telgraf çiçeğini ilkbahar yaz aylarında dışarda besleyebilir miyim? (Cam önü mermerinde)
Bir de normal saksıya almak istiyorum. Ne tip bir toprak kullanmam gerekir? Şimdiden teşekkür ederim.

sevdavolkan 25-07-2016 21:22

Telgraf çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar arkadaşlar, ben de Samsun'dan üç farklı türünü kolayca buldum, şimdi bebeklerimi büyütme aşamasındayım, yakında ben de fotoğraflarını paylaşacağım :) şimdilik hoşçakalın!

sevdavolkan 25-07-2016 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Feline (Mesaj 1451527)
Merhaba,
Telgraf çiçeğini ilkbahar yaz aylarında dışarda besleyebilir miyim? (Cam önü mermerinde)
Bir de normal saksıya almak istiyorum. Ne tip bir toprak kullanmam gerekir? Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili feline, güzel görüntüsü nedeniyle genelde dış mekanda yetiştiriliyor zaten, soğuklar başlamadan içeri alınması gerektiğini biliyorum. Dikdörtgen balkon saksılarından tercih edersen daha güzel yayılıyor, perlit, bahçe toprağı ve torf karışımının, geçirgen toprakların uygun olduğunu biliyorum. Hatta gübre alan telgraf çiçeklerinin daha da hızlı büyüdüğünü 11 sayfa boyunca burda yazanlar arasında gördüğümü hatırlıyorum :)

Yanlışım veya eksiğim varsa düzeltebilirsiniz, epey araştırma yapmıştım bu türe evde bakmak istediğim için ama deneyim başka elbette.

Batı Rüzgarı 30-07-2016 22:07

toprak konusunda kendi deneyimlerime göre hiç ama hiç seçici değil.gübresiz kumlu toprağa köksüz diktim.kök yapana kadar büyümesi çok yavaştı.sonra bir hızladı sağa sola dal vermeye başladı.bendeki şu zebra deseni gibi çizgili olan.yani çok arsız bir bitki...

Mücevher Çalısı 30-07-2016 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zephy (Mesaj 1474515)
toprak konusunda kendi deneyimlerime göre hiç ama hiç seçici değil.gübresiz kumlu toprağa köksüz diktim.kök yapana kadar büyümesi çok yavaştı.sonra bir hızladı sağa sola dal vermeye başladı.bendeki şu zebra deseni gibi çizgili olan.yani çok arsız bir bitki...

Arsız bitkiler pek tercih edilmez, isterseniz kışın balkonda bırakıp, yayılmasına dizgin vurabilirsiniz:)

Batı Rüzgarı 31-07-2016 04:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1474517)
Arsız bitkiler pek tercih edilmez, isterseniz kışın balkonda bırakıp, yayılmasına dizgin vurabilirsiniz:)

ankaranın ayazı bir günde halleder bunu yazıktır şimdi büyüsün bakalım.küçük küçük pembe çiçekleri oluyormuş.ama pek gösterişli değil.salonda bir köşeye atıp unutulası bir bitki...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025