![]() |
Alıntı:
|
sayın tika elbette isteyeceğim :) gözüme gözüme batıyor bende olmadan orda pencerede duruşu :)
lusoari bende 2 dal vardı nasılsa birini verebilirim size |
Alıntı:
çok teşekkür ederim |
Sokakta olanlar kışın ne yapıyor acaba don olayına dayanıklılarmı acaba şaşırdım.
|
Alıntı:
|
Valla benimkiler sürekli balkon ve pencere önündeler, hiçbir zaman odaya veya içeriye almadım, yıllardır sürekli açık havada yaşıyorlar.Hoş İzmirde hava sıcaklığı gece de olsa ne kadar düşer malum ama don falan etkilemiyor onları
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Jineop'un bahçesinde gördüğümde çok beğenmiştim..
Tradescantia Andersoniana Fazla kişide yok sanırım.. Mavi renk sevenler için, çok yıllık dayanıklı bir tür.. Bana köklü halde ulaşanlar, bahçedeki yerlerini aldılar ;) Eklenti 346308 |
1 Eklenti(ler)
Tradescantia Andersoniana hakikaten çok güzel,
benim de bahçeye köklü gelseydi, iyiydi :p bizimkisi de güneşsiz havalara inat çiçekleniyor. ben bu tüylü arkadaşa çok haksızlık ettim, tam bir yıl fazlaca kök yapamayacağı, güneş görmediği bir yerde tuttum onu. yaşadı ama eh işte, 1 parmak boyununun üzerine yaprak bile vermedi. sonra acaba bizimki adam olur mu dedim ve başka bir saksıya aldım. büyüdü, utandım, serpildi ,çoştu, utandım, çiçeklendi, utandım... |
Alıntı:
Ne kadar güzel olmuş güle güle büyütün çiçeğinizi.Bazen hepimizin başına geliyor anlayamıyoruz heralde istediklerini ama bende hep istemişimdir bu tüylüden malesef bir türlü bulamadım |
1 Eklenti(ler)
Son zamanlarını yaşıyor ;)
|
Son zamanları derken... Anlayamadım...
Benimki de bir gecede bu hale geldi, neden olduğunu anlamadım. bir gün önce sulamış, biraz yapraklarını yıkamıştım, gece soğuk vurdu sandım. :( |
Telgırafların yumrulu olan cinsi haric digerlerini eve alıyorum sorunsuzca kışı geciriyorlar.
Evde sarkmış halde dekor olarak cok güzel duruyorlar ;) |
Alıntı:
|
Tradescanti Blushing Bride - Telgraf çiçeği
4 Eklenti(ler)
İlk fotoğraf annemiz, geçen seneki hali....Diğer üç fotoğraf ise annenin yavruları bu hafta.....Enteresan olan, bir dal pembe, diğer dal beyaz.....En sevdiğim çiçeklerimden biri.....
|
Sayın Gül Batur kış gününde icimi ısıttınız ;) pembeli cok güzel duruyor
Bende sadece bu rengi yok :( Zebrina gümüş ve bu cok hoş 3 lü olurdu arajmanda |
Sevgili selis, sizden dal olarak gelen tüylü telgraf çiçeğim güzelce gelişti , çiçeklendi. Geçen soğuklarda bir baktım resimdeki gibi yanmış. Çok üzüldüm. Hemen canlı duran yaprakları kesip yeniden diktim ve içeri aldım. Kalanı budadım ve içeri aldım. Yeniden canlanacaklar diyorsunuz. Dışarı koyayım mı yoksa kışı içeride geçirsinler mi?
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bendeki bitkinin şu anki durumu bu.. Yaz-kış açık balkonda. Kışın pek sulamıyorum ve burada pek don olmadığından etkilenmiyor sanırım.. Biraz daha kuruyunca keseceğim.. Eklenti 360745 Diplerinde kalan minikler de baharda tekrar canlanacaklar.. ;) Eklenti 360746 |
Alıntı:
|
Sayın Gül Batur,
Telgraf çiçeğiniz bir harika.:rolleyes: İleride çelik paylaşmak isterseniz,seve seve kabul ederim.;) |
Agaclar.Aş.ye gittigimde özellikle belirttim telgırafın beyaz pembeli yapraklısını getirin dedim bakalım sözünü aldık bulunursa getire bilirler ;)
Fuarda güzin cakar hanım almış sayfasında paylaşmıştı demekki yakında bir cok yerde görecegiz . Sayın olcim okadar cok ceşidi varki telgırafın siz birde baybisini görün :p Tradescantia baybi benim favorim . |
1 Eklenti(ler)
Sevgili selis, bana gönderdiğn tüylü telgraf çiçeğinin resmi. Kuru dalları budamıştım soğuktan yandı telaşıyla. Yüklendiyse 2. Resimde dağıttığın çeliklerin son durumu var. Telgraf çiçeği onlarla gelmişti.
|
1 Eklenti(ler)
2. yüklediğim resim önce geldi. Telgraf bu durumda.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Güzin hanım ;) ilk baharda güzel bir kac sarkıcı düşünüyorum .
Benim gümüşte mutfakta almış başını gitmiş nasıl okadar uzadı anlamadım tek kötü tarafı kışın yapraklar ufalıyor . Zebrina icerde olmasına ragmen sarsıldı :( Baharda yeniden saksı degişip güzel bir toprakla eski haline kavuşur umarım . |
vazoda telgraf çiçeği
2 Eklenti(ler)
Yeni çalışma, vazoda telgraf çiçeği :)
Bu ilk hali. Uygun zamanlarda gelişmelerin fotoğrafını paylaşırım inşallah. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba ben hava soğuyunca içeri almıştım,kışı içerde geçirdiler.Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce,yeşil-beyaz alacalısını büyütmüştüm.Bir kış boyunca sarktıda sarktı ve 2.5 metre oldu.Bahar gelince dışarı çıkarmıştım.Rüzgardan hiç hoşlanmayıp kurumuştu.Geçen yıl koyu morunu ve yeşil-gümüş çizgilisini edindim.Şimdi bu haldeler.
Eklenti 376946 |
1 Eklenti(ler)
Bu da koyu moru ama içerde durdukça yeşerdi.
Eklenti 376948 |
Sevgili mügem , onlar nasıl bir güzellik öyle hayran kaldım , muhteşem görünüyorlar..
|
2 Eklenti(ler)
Buda yeni ektiğim telgraf çiçeğim,
|
Teşekkürler sevgili nardane,sizinki de güzel.Hoş,bütün arkadaşların bitkileri birbirinden güzel.Çünkü hepsine emek verilip,sevgi gösteriliyor.Saygılar.
|
1 Eklenti(ler)
Mor telgrafım,bugün...
Eklenti 385894 Geçen yaz sonu içeri girerken mordu.Şimdi epey yeşerdi.Keyfi bozulmasın diye bu yaz dışarı çıkarmayacaktım.Sizce morarması için çıkarmalı mıyım? |
1 Eklenti(ler)
Telgrafım sanırım tuttu...
|
saksıda telgraf çalışması II. bölüm
4 Eklenti(ler)
232. mesajda görülen çalışmanın bugün itibarı ile son durumu...
3. ve 4. fotoğraftakileri evde yetiştiriyorum. Onlar daha bol ışık alabildikleri için saplar daha kalın, yaprkları daha gür ve koyu renkli. Hatta biri çiçek bile açtı. İlk iki fotoğraftaki ise direkt güneş alamadığı için nispeten daha cılız. |
bu kadar tesadüf olamaz. sabahtan baktım telgraf çiçeği sayfalarına . çok beğendim keşke bir yerlerden bulup alsam diye düşündüm. öğlen kahve için bir arkadaşın odasına uğradım işyerinde . a bir baktım hem mor olan hem yeşilli olan telgraf çiçeği 3-4 saksı var. hemen birkaç dal aldım ve suya koydum :)
|
Alıntı:
Telgrafın bu türü -mümkünse doğrudan- çok bol güneş ışığı, bol sulama istiyor. Toprak çamurlaşmayacak tabi. Yapraklarına su ve el değmemeli mümkün olduğunca. Yapraklar tüylü olduklarından her ikisi de kötü iz bırakıyor, görüntüsü bozuluyor. Gıda takviyesi de olursa değmeyin keyfine. Bu şartlar sağlandığında çok iri ve koyu mor renkli yapraklar, kalın ve kuvvetli dallar oluşuyor. Kökler bütün saksıyı sarıyor. Güzelim pembe çiçekleri de cabası tabi. |
4 Eklenti(ler)
|
Çok benziyor.
|
2 Eklenti(ler)
1-1,5 ay kadar önce bende telgraf çiçeği edinmiştim. saksısını değiştirirken toprağa yakın bir yerden kırıldı , ancak onu da diktim. şimdi kırılan yerden 3 yeni sürgün verdi ve kırılan kısım da tuttu sanırım. 1,5 ay da eskisinden daha güzel oldu ...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025