![]() |
Bazı türler sarkıyor.. Sizinklerde de onlardan olmalı..
Fotoğraf ekleseydiniz :rolleyes: |
Annemin bir çok çeşit çiçeği vardı. biride telgraf çiçeğiydi. hem yeşil beyaz yapraklı, hemde mor yapraklı olanından vardı. evler kira olunca her taşınmamızda çiçeklerin birazı gitti. gerçekten çok güzel bir çiçek ama hiç rastlayamadım bu çiçeğe buralarda...
|
Sevgili Selis yarın en kısa zamanda ekliycem fotoğrafları gündüz gözüyle.elimde 5 çeşit var telgrafın.Çiçek açıyormu bu bitki yoksa tek yaprakmı kalıyor?
|
dün gece bi akrabamın bahcesinden tüylü telgraf çiçeğinden aldım 2 dal acaba nasıl dikmeliyim? genelde suya ıslayıp dikilir yazıyor ama yaprakları etli gibi olduğundan çürür diye düşünüyorum. tüylü telgraf ile diğerlerinin bakımı aynımı?
|
bu telgraf çiçeğimin birisi http://desmond.imageshack.us/Himg546...pg&res=landing
|
resim açılamıyor malesef demircool
|
bu da diğer türü
http://desmond.imageshack.us/Himg341...pg&res=landing |
ya bi türlü yüklemeyi yapamamıştım sonunda oldu...
|
buda diğer türü hepside sarkıyor
http://desmond.imageshack.us/Himg72/...pg&res=landing |
çeşitleriniz çok güzel ama renkleri az belirgin? yani güneş ihtiyacımı var?
|
2 Eklenti(ler)
Sn. kaktüssevdası tüylü telgrafı direk toprağa dikin, sorun çıkmadan köklenecektir.. Sadece o tür, Sn. demircool un eklediği fotoğraflardaki gibi sarkmıyor.. Yukarı doğru büyüyor..
Eklenti 335910 Sonra, lila ya da mor renkli minik çiçekler açacaklar ;) Eklenti 335911 |
evet sarkmıyor. garibim 3 günü geçti dalından kırılalı daha dikemedim ama o halde açıyor :))) sevdim ben bunu ya:) rezilliği seven çiçeklere bayılıyorummmm:p
|
Alıntı:
|
Telgraf çiçekleri güneş gören havadar bir yerde olurlarsa dalları güçlü, yaprakları kalın oluyorlar.Dallarının güçlü olmasından dolayı yukarı doğru yükseliyorlar, boyları fazla uzamıyor, kökten yeni sürgünler veriyorlar.Aksine az güneş alan havadar olmayan yerde yaşayanlar ise dalları narin, yaprakları canlı ve nazik olup dal boyları uzadıkça uzuyor.(Benim 2,5 metreye aşan telgraflarım var.) Dallarının uzaması ve narin olmasından dolayı yukarı doğru yükselmeden sarkmaya başlıyorlar.Sürgün olarak uzayan dallar üzerinde yaprak çıkartır gibi sürgünler çıkmaya başlıyor.Dalından koparttığınız her kurdela toprakla buluşmasında yeni yaşamına adım atıyor hemen.
Mehmet |
2 Eklenti(ler)
Biz bir dala bakamıyoruz, elalem sokağa dikmiş :p
|
ay negüzel onlar öyle selis cim. birde onların ortasında beyazlı telgraftan olacaktıki ahhh... genelde kaktüscüyüm ama bu telgrafa taktım kafayı, mor ile beyazını bi şekilde bulup aynı saksıda arajman yapacağım inşallah. tüylü olandan buldum onunlada yeşil telgrafı dikeceğim :))
şans dileyin banada caddenin diğer ucunda mor telgraf görmüştüm istemeye gideceğim elalemin evine :)) geriye yeşiliyle beyazı kalıyor :)) |
Bol şans. ;)
Aranjman yapacaksanız yeşillere dikkat edin.. Çok hızlı büyüyüp diğerlerinin gelişimini engelliyorlar.. |
mor telgrafı aldım geldim ve diğer tüylümün yanına diktim. birde aynı sokakta mor çizgilisindende gördüm ama onu isteyemedim utandım :o
|
Sayın kaktüssevdası,ben olsam isterdim.Çelik alınabilecek durumda ve büyükse çelik verirler.
|
selam herhese bende o tüylü cinsinden istiyorum acaba banada küçük bir dal verebilecek varmı?
|
Alıntı:
|
sayın tika elbette isteyeceğim :) gözüme gözüme batıyor bende olmadan orda pencerede duruşu :)
lusoari bende 2 dal vardı nasılsa birini verebilirim size |
Alıntı:
çok teşekkür ederim |
Sokakta olanlar kışın ne yapıyor acaba don olayına dayanıklılarmı acaba şaşırdım.
|
Alıntı:
|
Valla benimkiler sürekli balkon ve pencere önündeler, hiçbir zaman odaya veya içeriye almadım, yıllardır sürekli açık havada yaşıyorlar.Hoş İzmirde hava sıcaklığı gece de olsa ne kadar düşer malum ama don falan etkilemiyor onları
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Jineop'un bahçesinde gördüğümde çok beğenmiştim..
Tradescantia Andersoniana Fazla kişide yok sanırım.. Mavi renk sevenler için, çok yıllık dayanıklı bir tür.. Bana köklü halde ulaşanlar, bahçedeki yerlerini aldılar ;) Eklenti 346308 |
1 Eklenti(ler)
Tradescantia Andersoniana hakikaten çok güzel,
benim de bahçeye köklü gelseydi, iyiydi :p bizimkisi de güneşsiz havalara inat çiçekleniyor. ben bu tüylü arkadaşa çok haksızlık ettim, tam bir yıl fazlaca kök yapamayacağı, güneş görmediği bir yerde tuttum onu. yaşadı ama eh işte, 1 parmak boyununun üzerine yaprak bile vermedi. sonra acaba bizimki adam olur mu dedim ve başka bir saksıya aldım. büyüdü, utandım, serpildi ,çoştu, utandım, çiçeklendi, utandım... |
Alıntı:
Ne kadar güzel olmuş güle güle büyütün çiçeğinizi.Bazen hepimizin başına geliyor anlayamıyoruz heralde istediklerini ama bende hep istemişimdir bu tüylüden malesef bir türlü bulamadım |
1 Eklenti(ler)
Son zamanlarını yaşıyor ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025