![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhabalar mor telgraf çiçeğimin saksısını değiştirmem gerekti,değiştirdim
Yaprakları yumuşayıp sarkmış , birden kötülemiş bitki... geri gelir mi kendine çok üzüldüm |
Alıntı:
|
Kırılma yok fakat zaten toplamda 3 4 dal falan...
Teyzem yeni köklendirip vermişti küçük bir saksıya .. ben de hıZla büyüdüğünü görünce değiştireyim dedim :) Saksı değiştirince balkona koydum acaba esintide kaldı da mı öyle oldu bilemiyorum İçeri aldım bakalım her gün bakımını yapacağım Bu arada teşekkür ederim. Forumda her bilgi var Fakat hayalet site gibi hep eski tarih bi on yıl falan önceymiş sanli tüm yaZışmalar Çiçeklerle ilgili bilgi alabileceğim bi mobil uygulama bulamadım Ve google da her sorunun cevabı buradaydı sanki ☺️Ama dediğim gibi eskiden verilmiş cevaplar... |
Cevapların eski olması doğru olmadığını göstermez.
Her daldan 12 üç çelik alın köklendirin. Kırıp suya koymanız kafi. Çok dayanıklı bir bitki , şımartılmak istemez . Bahçenin toprağına diktim orada bile mutlu. 40 derece sıcak , теpesinde güneş varken bile. Kolay gelsin. |
Uçlarından çelik alayım doğru mu
Teşekkür ederim |
Evet, 10-12 santimetre boyunda çelikler alın köklendirin.
Anaç bitki kurtulursa ne ala. Yoksa elinizde yedekleriniz olacak. Sağlam bitki bile çok uzayınca ucunu alırım ki yan dal versin. Anne bitki zarar görmez. |
Alıntı:
Aslında bu bitkiyi suya koymanıza bile gerek yok, o kadar çabuk kökleniyor ki... Daldırıverin toprağa :D Bendeki baya bir azman, iki dal almıştım arkadaş kendininkini budarken, şimdi koca bir saksıyı doldurdu. |
Alıntı:
Yer değiştirme şokları bitkilere iyi gelmiyormuş. Saksıları en fazla 1 numara büyük olmalıymış. Yoksa üstten değil alttan yani kökten büyüyormuş. Yer değiştirmelerde 15 gün kadar alışmasını beklemek gerekiyormuş fazla sulamadan. Kökleri rahatsız oluyormuş. Şoklarda kökleri çürüyormuş önce. Saksı değişimi için nisan ayı uygunmuş. Siz de denildiği gibi uçlarından filiz alıp suda bekleterek veya doğrudan toprağa dikin. Hem daha güçlü olur hem de ana bitki giderse elde yedeğiniz olur. Kolay gelsin. |
Merhaba arkadaşlar. Telgraf çiçeği ile ilgili tüm mesajlarınızı okudum. Çok değerli bilgiler ve deneyimler paylaşmışsınız. Benim hali hazırda klasik morlu yeşilli telgraf çiçeğim var ve şu an pembe çizgili telgraf çiçeğinden iki çelik sipariş verdim. Ama soğuktan ve kargonun taşıma koşullarında zarar görmesinden endişeliyim biraz. Sorum şu ki çiçeklerim elime ulaştığında kendilerini çabucak toparlamaları için ne yapmam gerekiyor? İki çeliği normalde tek saksıda birleştirecektim yalnız biraz beklemeli miyim bilemedim? Evim ve çiçeğimi koyacağım yer hem sıcak hem de güneşli. Şimdiden teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Pembe telgraf çiçeğim geldi arkadaşlar ama çok minikler. Renkleri çok güzel inşallah sevgiyle büyüyecekler. On gün kadar herhangi bir işlem yapmayacağım. Sonrasında büyük bir saksıya geçirmem gerekecek , çünkü fide saksıları fincan ebatında. İki minicik yavrunun da etrafındaki yapraklar çürümüştü. Çürük yaprakları ayırmak için bu minikleri de yerinden ettim maalesef. Şimdilik suya koyuyorum çürüyüp çürümeyeceğini görmek ve gerekirse saksıya almak için.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu arada nereden almıştınız fidanları?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 703693 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şu anki görüntüsü pek albenili olmasa da, bu telgrafımı çok seviyorum.
Her kış kurur. Her bahar yeşerir. ''Her zaman umut var'' der gibi. Nazsız olup, beni üzmemesi de cabası. Gel de sevme. |
Alıntı:
|
Sayın Aras09,
Çiçeğim tek tür. Küçük yapraklı telgraf. Yaprakların altı mor, üstü yeşil. Altta kıştan kalan kuru dallar var. Çiçeğim 3 yıllık. Her kış kuruyup, yazın yeşerir. Çok arsız, yazın inanılmaz bir hızla büyüyor. Sarkıcı özellikte. Hiç çiçek açmadı. Ancak tüm telgraf çeşitleri çiçek açtığına göre, belki çiçeğini de görürüm. |
1 Eklenti(ler)
4 günlük büyüme hızı fotoğrafta görüldüğü gibi.
Haftaya sarkan dallardan saksısı görünmez. Hiç üzmez beni güzel kızım. |
2 Eklenti(ler)
Büyümesi durdurulamayan telgraflar. Herkese öneriyorum ama gösterişli, iri çiçekleri olmadığından, pek tercih etmiyorlar.
Benim için, yaprak güzelliği yeterli. Çok seviyorum. ;) |
Düz çekip, düz eklediğim fotoğraf yayınlayınca yan dönüyor. :confused:
|
2 Eklenti(ler)
Mor telgraf çiçeğim
|
Yaklaşık 5 ay önce ektiğim telgraf çiçeğim çok yavaş büyüyor ve bir türlü sıklaşamıyor,sorunun toprağında olduğunu düşünerek değiştirdim lakin bir farklık göremiyorum. Yaprakları solgun görünüyor ve direk güneşi görmüyor,çok kolay çoğalan bu bitkide yanlış olan nedir bilemiyorum. Çiçeği aldığım kişinin bitkisi gayet sağlıklı ve çokça bir alana yayılmış durumdaydı.
|
Alıntı:
|
yeni edindim bu çiçeği bilgiler işime çok yaracak sağolun
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025