agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Telgraf çiçeği (Tradescantia zebrina) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/9444.htm)

blackpower 22-05-2017 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1507890)
çiçek açar mor çizgili olanlar pembe açar.çok kolay çelikten üretilebilir zahmetsiz toprak seçmeyen bir çiçektir.

bende vardı ama çiçekleriyle değil yapraklarıyla öne çıkan bir çiçek olduğu için elimden çıkardım.tam anlamıyla bir salon çiçeği... salon çiçeklerini sevenler bunu da sever.bende olduğu 1 yıllık süreçte çiçek açmamıştı.ama ben çok yer değişikliği vs yaptım...

Kesinlikle yaprakları icin, bakılacak bir bitki kendisi, yapraklarin şeklinden tutunda, yaprağın üzerinde ki gümüş rengin parlaklığına ve yapragin altının mos mor olmasina kadar mükemmel bir görüntüye sahip.

Ancak üzerinde çok kıssa süre için olsa bile, çiçek görmek beni mutlu edecek. Belki çiçek açtiramama nedenim, pencere kenarında l bir şerit şeklinde uzamasini istediğim için, boyuna uzamasını teşvik etmem olabilir. Dallaşmaya çok izin vermiyorum.

İlknur44 22-05-2017 14:30

Merhaba benimde telgraf çiçeğiim var iki tane biri yeşil diğeri mor çizgili yeşil sinli geçen sene gayet güzel büyüyordu ama bu kış yaprakları kurudu ve köktende kuruma var neden acaba.

erbek_ 11-09-2017 11:19

Benimki okadar cılız ve ince uzuyorki, uzamadan kopuveriyor. Kopanlarda köklenmiyor. Bu cılızlığın nedeni ne olabilirki?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1507890)
çiçek açar mor çizgili olanlar pembe açar.çok kolay çelikten üretilebilir zahmetsiz toprak seçmeyen bir çiçektir.

bende vardı ama çiçekleriyle değil yapraklarıyla öne çıkan bir çiçek olduğu için elimden çıkardım.tam anlamıyla bir salon çiçeği... salon çiçeklerini sevenler bunu da sever.bende olduğu 1 yıllık süreçte çiçek açmamıştı.ama ben çok yer değişikliği vs yaptım...

Mesut Temiz 13-09-2017 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erbek_ (Mesaj 1517396)
Benimki okadar cılız ve ince uzuyorki, uzamadan kopuveriyor. Kopanlarda köklenmiyor. Bu cılızlığın nedeni ne olabilirki?

Yeterince güneş ışığı almadığında cılız ve soluk renkli oluyor bu bitki.. Bol güneş ışığı almalı...

Duru 03-10-2017 10:05

Mor telgraf çiçeğim aynı daldan sürekli çiçek açmaya devam ediyor. :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aba788ad27.jpg Tradescantia navigularis https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eacdcb2940.jpg Bunları da Zengarden'dan aldım. İki çeşiti aynı saksıya ektim. Biri maidens blush diğeri gökkuşağı fluminensis ama renkleri yeşil. Daha sonra pembeleşir mi acaba?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...902b2daf81.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mesut Temiz 03-10-2017 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Duru (Mesaj 1519562)
Mor telgraf çiçeğim aynı daldan sürekli çiçek açmaya devam ediyor. :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aba788ad27.jpg Tradescantia navigularis https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eacdcb2940.jpg Bunları da Zengarden'dan aldım. İki çeşiti aynı saksıya ektim. Biri maidens blush diğeri gökkuşağı fluminensis ama renkleri yeşil. Daha sonra pembeleşir mi acaba?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...902b2daf81.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Genel olarak Tradescantia türlerinin tam renklerini almaları iyi güneş ışığı görmelerine bağlı... Yeterince güneş almadıklarında tam renkleri ortaya çıkmıyor.. Çok koyu mor renkli Tradescantia'mın bile güneş almadığında yeşile döndüğüne tanık olmuştum...

Duru 03-10-2017 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1519605)
Genel olarak Tradescantia türlerinin tam renklerini almaları iyi güneş ışığı görmelerine bağlı... Yeterince güneş almadıklarında tam renkleri ortaya çıkmıyor.. Çok koyu mor renkli Tradescantia'mın bile güneş almadığında yeşile döndüğüne tanık olmuştum...

Teşekkürler umarım görürüm güzel renklerini[emoji5]

İber35 30-10-2017 08:58

1 Eklenti(ler)
Selamlar.benim mor telgrafım çiçek açmaya başladı.Yalnız dalları çok uzamaya başladığı için budamak istiyorum.Budama yapmak için en uygun zaman hangi mevsimdir acaba?Çiçekleri geçtikten sonra budama yapsam uygun olurmu?

Mesut Temiz 30-10-2017 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1521738)
Selamlar.benim mor telgrafım çiçek açmaya başladı.Yalnız dalları çok uzamaya başladığı için budamak istiyorum.Budama yapmak için en uygun zaman hangi mevsimdir acaba?Çiçekleri geçtikten sonra budama yapsam uygun olurmu?

Bence yeterli sıcaklığı ve ışığı sağladıktan sonra sorun olmayacaktır. Telgraf çiçekleri için budama zamanının pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Budadığınız dalları bir şişe ya da kavanoz içinde suya koyarak köklendirebilirsiniz de...

İber35 31-10-2017 08:24

Yardımınız için teşekkür ederim Mesut bey.Bulunduğu yerde tül perde ardından öğleden sınra tamamen gğneş alan bir yerde.Pencere güney doğu crphesine bakıyor.Sanırım güneş ışığı ve sıcaklık yeterli.Birkaç güne kadar dallrını biraz kısaltacağım.İnşallah yanlış birşey yapmam..

Mesut Temiz 05-11-2017 21:07

Hiç bir problem olmaz sayın İber35. Bahsettiğiniz uygun şartlarda bir süre sonra boğum yerlerinden yeni filizler fışkıracaktır.. Ayrıca kestiğiniz dalların her biri de suda köklenip yeni bitkiler olmaya aday... Kolaylıklar diliyorum...

İber35 06-01-2018 07:47

3 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeklerimin son hali.

İlknur44 15-01-2018 18:05

Merhaba arkadaşlar bu mor telgraf çiçeği kimde var.Bana birkaç dal veren arkadaş varmı. Birkaç yıldır arıyorum malesef bulamadım.:(

İber35 16-01-2018 08:37

Sn.bahçe-mimarı selamlar.Sanırım istediğiniz mor telgraf çiçeği bende var.Size bir kaç dal göndermek isterim.Yalnız şöyle bir sorun olacak diye düşünüyorum.Siz anladığım kadarıyla Malatya da ikamet ediyorsunuz,bende İzmir de.Malum havalarda baya soğudu.Arada oldukça uzun bir mesafe var.Bu soğuk havada göndermem uygun olurmu acaba ona pek emin olamadım.Mevsim uygun değil gibi geldi bana.İstediğiniz bu çiçekse,soğuk garketmez derseniz özelden göndereceğim yeri yazarsanız size gönderirim.

İber35 16-01-2018 08:40

Aynı fotografı tekrar yükleyemiyormuşum,hata verdi.Üst resimdeki fotografa bakabilirsiniz.İstediğiniz çiçek bu mudur?

İlknur44 16-01-2018 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1528194)
Sn.bahçe-mimarı selamlar.Sanırım istediğiniz mor telgraf çiçeği bende var.Size bir kaç dal göndermek isterim.Yalnız şöyle bir sorun olacak diye düşünüyorum.Siz anladığım kadarıyla Malatya da ikamet ediyorsunuz,bende İzmir de.Malum havalarda baya soğudu.Arada oldukça uzun bir mesafe var.Bu soğuk havada göndermem uygun olurmu acaba ona pek emin olamadım.Mevsim uygun değil gibi geldi bana.İstediğiniz bu çiçekse,soğuk garketmez derseniz özelden göndereceğim yeri yazarsanız size gönderirim.

Merhaba çok teşekkür ederim, evet malatya da oturuyorum ama sizce sorun olur mu. Bu aralar burda havalar sıcak ve çiçek zarar görürmü acaba eğer olmazsa havalar sıcak olduğu zaman yollarsınız. Siz bilirsiniz çiçek soğuğa dayanıklı mı acaba.Evet fotoğraftaki çiçek.

İber35 16-01-2018 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1528204)
Merhaba çok teşekkür ederim, evet malatya da oturuyorum ama sizce sorun olur mu. Bu aralar burda havalar sıcak ve çiçek zarar görürmü acaba eğer olmazsa havalar sıcak olduğu zaman yollarsınız. Siz bilirsiniz çiçek soğuğa dayanıklı mı acaba.Evet fotoğraftaki çiçek.

İnanın bende pek bilmiyorum.O yüzden kararsız kaldım bende.İsterseniz size gönderebileceğim adresi verin ben yinede şansımızı deneyip size bir kaç dal göndereyim.

İber35 16-01-2018 11:42

1 Eklenti(ler)
İyice dallanıp budaklanan zebrinamdan kestiğim dalları suda köklendirdikten sonra hepsini daha dolgun görüksün diye aynı saksıya dikmiştim.2 ay sonraki dutum bu.

İber35 16-01-2018 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1528216)
İyice dallanıp budaklanan zebrinamdan kestiğim dalları suda köklendirdikten sonra hepsini daha dolgun görüksün diye aynı saksıya dikmiştim.2 ay sonraki dutum bu.

Dal dediğim 10 cm.i geçmeyen küçük çeliklerdi.

Mesut Temiz 16-01-2018 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahce-mimarı (Mesaj 1528204)

Arkadaşlar merhabalar,
Bu bitkiyi uzun yıllar besledim. Kışın en soğuk aylarında dışarıda tutulmaya dayanamasa da, iyice sarılacağından (özellikle baloncuklu paketleme naylonlarına sarılırsa) iki üç günlük bir yolculuktan pek etkileneceğini sanmıyorum. Özellikle de yumuşak iklime sahip olan yerlerde yaşadığınız göz önünde bulundurulursa, göze alınabilir küçüklükte bir risk.. Ama hiç riske girmeyelim diyorsanız Mart ortalarına kadar bekleyip gönderebilirsiniz..

Not: Çelikleri doğrudan toprağa ekenler de olsa da, ben gönderilen çeliklerin suda köklendirilip sonra ekilmesini öneriyorum. Yıllarca bu şekilde çoğaltıp dağıtmıştım, hiç kayıp olmadı...
Bol şans diliyorum...

İber35 16-01-2018 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1528218)
Arkadaşlar merhabalar,
Bu bitkiyi uzun yıllar besledim. Kışın en soğuk aylarında dışarıda tutulmaya dayanamasa da, iyice sarılacağından (özellikle baloncuklu paketleme naylonlarına sarılırsa) iki üç günlük bir yolculuktan pek etkileneceğini sanmıyorum. Özellikle de yumuşak iklime sahip olan yerlerde yaşadığınız göz önünde bulundurulursa, göze alınabilir küçüklükte bir risk.. Ama hiç riske girmeyelim diyorsanız Mart ortalarına kadar bekleyip gönderebilirsiniz..

Not: Çelikleri doğrudan toprağa ekenler de olsa da, ben gönderilen çeliklerin suda köklendirilip sonra ekilmesini öneriyorum. Yıllarca bu şekilde çoğaltıp dağıtmıştım, hiç kayıp olmadı...
Bol şans diliyorum...

Bilgiler için teşekkür ederim Mesut Bey.Sn.Bahçe-mimarı kabul ederse bende sizin verdiğiniz bilgi gibi gönderme yapabilirim.

İlknur44 16-01-2018 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1528218)
Arkadaşlar merhabalar,

Bol şans diliyorum...

Çok teşekkür ederim bilginiz için.
Sayın iber35 size adresi yolluyacam . Sağlıcakla kalın.

İlknur44 17-02-2018 09:11

1 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın İber35 dediğim çiçek bu.

barkin17 10-03-2018 22:59

Sevgili forum kullanıcıları selamlar,
Nişanlımın rahmetli annesinden kalan 3-4 farklı renkte morlu, pembeli çok güzel bitkileri, kışın camın dışında unutup öldürdüm ve çok üzüldük.
Sizler sağolun bitkilerin hepsinin telgraf çiçeği olduğunu anladım. İnternetten almak için baktığımda 10 cm fideleri 15 lira gibi fiyatlara görüyorum, sizce Ankara’da çiçeklilerden daha uyguna bulabilir miyim?
Veya çeliklerinden yollayabilecek olan varsa rica edebilir miyim?

Mesut Temiz 11-03-2018 06:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barkin17 (Mesaj 1533434)
Sevgili forum kullanıcıları selamlar,
Nişanlımın rahmetli annesinden kalan 3-4 farklı renkte morlu, pembeli çok güzel bitkileri, kışın camın dışında unutup öldürdüm ve çok üzüldük.
Sizler sağolun bitkilerin hepsinin telgraf çiçeği olduğunu anladım. İnternetten almak için baktığımda 10 cm fideleri 15 lira gibi fiyatlara görüyorum, sizce Ankara’da çiçeklilerden daha uyguna bulabilir miyim?
Veya çeliklerinden yollayabilecek olan varsa rica edebilir miyim?

Sorunuzun cevabı değil, ama donan çiçekleri atmadıysanız, saksıların topraklarını kazımadıysanız, saksıları sıcak bir yere alır ve normal sulamaya başlarsanız dipten verme ihtimalleri var... Eski yıllarda dışarı, bahçeye ekmeyi denediğim bazı telgraf çiçeklerinin kışın donmalarına rağmen toprak altında kalan kısımlarından büyüdüklerini hatırlıyorum...

barkin17 12-03-2018 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1533444)
Sorunuzun cevabı değil, ama donan çiçekleri atmadıysanız, saksıların topraklarını kazımadıysanız, saksıları sıcak bir yere alır ve normal sulamaya başlarsanız dipten verme ihtimalleri var... Eski yıllarda dışarı, bahçeye ekmeyi denediğim bazı telgraf çiçeklerinin kışın donmalarına rağmen toprak altında kalan kısımlarından büyüdüklerini hatırlıyorum...

İlginiz için sağolun ama öldüğünü düşündükten sonra dışarıya koydum tüm saksıları ve iş işten geçti sanırım. Topraklarında kadife çiçekleri büyüyor artık.

çiçeksever 12-03-2018 13:03

Tradescantia telgraf çiçeği | Zengarden - Türkiye'nin tercih ettiği bahçecilik sitesi
ben geçen sene buradan aldım. Fiyat iyi ve çok güzel kargolanmış olarak geldi.

ParlakYıldızlar 14-04-2018 16:46

1 Eklenti(ler)
Saksilarını ve topraklarını yeniledim tabi artık evdeki envai çeşit plastik ambalaj ne güne duruyor ki..Ve pembelesmesi için soğuk görmesi gerekiyor.

acakmak79 02-05-2018 08:30

üç renk telgraf çiçeği

sayın parlak yıldız,
Telgraf çiçeğinize aşık oldum desem yeridir.
zengarden da stokta yok diyor ve telefonları da çalışmıyor.
başka biryerlerde gördünüz mü bu türün satışını? bulamadım ben birtürlü :(

acakmak79 21-05-2018 15:12

Sevgili Parlak Yıldız,
Bana gönderdiğiniz üç renk telgraf çiçeğim diğer kardeşlerinin yanında mutlu gözüküyor. Alt yapraklar yeni evine alışma sürecinden dolayi biraz soluk ama yeni çıkan yapraklarımız var.
Tekrar çok çok teşekkür ederim gönderiniz için...

https://resmim.net/f/Wfgdkt.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025