![]() |
Sevgili züboli,maşallah episkiyanız coşmuş.ellerinize sağlık keyfini sürün.
|
siteyi karıştırdıkça çok farklı çiçekler görüyorum episkiya çiçeğinide ilkkez görüyorum. Çok güzel bir çiçekmiş yetiştirenlerin ellerine sağlık
|
2 Eklenti(ler)
Benim güzelim çiçek açtı :p
|
Benim episyam çok güzel canlanmıştı ama durakladı .Neden acaba merak ediyorum.
|
Bir süre önce bende edinmiştim fakat ortamı yakalayamadım Güneş ve suyu çok seven bitki türü
|
Ah ah çoçukluğumu hatırladım
eskiden bu çiçekten annemde vardı, çok güzeldir kendisi, sarkan saksılarda daha bi çoşar güzelleşir. |
1 Eklenti(ler)
Episcia çiceklenmeye başladı.
|
Maşallah, annem her seferinde bu çiçeği yaşatmayı başardı.Evet çok narin bir yapısı var, ama onun yanında insanı baştan çıkaran bir güzelliği de var. tam 22 yıl önce bir tanıdık vasıtası ile tanıştığımız episkiya'yı yaşatmaya devam ediyoruz. Bundan sonra çoğaltarak dostlara hediye olarak dağıtmayı düşünüyorum.
|
bende birkaç yıl önce biryerde gördüp küçük nir çelik almıştım ama malesef tuturamadım. yıllardır bu çiçeği aradım adınıda bilmiyorum. tesadüfen sayfasını görünce çok sevindim en azından şimdi adını biliyorum belki birgün yine bir yerde karşıma çıkar
|
Alıntı:
|
Benimde aradığım çiçeklerin en başında episcia geliyor. Ama maalesef satışı olan bir yer bulamadım. Bu güzelliği paylaşmak isteyen arkadaşlarımız olursa her zaman hazırım.
Selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Bir tanıdığımızdan gelen küçük dal yerini sevince çok güzel bir şekilde büyüdü. Çok ilginç bir bitki. Çok az çiçek açtı. Yeni çiçek açacak. Yaprak yapısı benim çok dikkatimi çektiği için fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Eklenti 478005 Eklenti 478006 Eklenti 478012 Eklenti 478013 Eklenti 478014 |
Ben suda köklendirdim haziran ayında
|
Arkadaslar araniza yeni katildim,herkese merhaba diyorum.Aranizda olmaktan coook mutluyum.Yillar once bu bitkiden yetistiriyordum fakat bir zaman sonra maalesef kurudu.
|
Çok üzgünüm Episkia mı kaybettim çok seviyordum oysaki ev taşıdım ilgilenemedim öldü :(
|
episkiyaniz çok güzel maşallah
|
episkiya fideleriniz çok güzeller tohumlarını nereden aldınız
|
bende siteye yeni üye oldum.bütün sitelere baktım bu site cok seviyeli ve güze insanların olduğu bir yere benziyordu insallah yanılmamışımdır.herkese iyi aksamlar
|
Benimde aradığım çiçeklerin en başında episcia geliyor. Ama maalesef satışı olan bir yer bulamadım. Bu güzelliği paylaşmak isteyen arkadaşlarımız olursa her zaman hazırım.
Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Episcia eşimin arkadaşından gelip çevreyi kirletmemesi, yapraklarının tozlanmaması, görüntüsünün de iki saksı değişimi ile çok güzelleşmesi sonucu tam korumaya alınan çiçek oldu. Şimdilik eşim çiçeğe bakım dışında dokundurmuyor. Bir tane kopan dalı köklendirip kendime alabildim.
Yapraklarına mümkün olduğu kadar su dökmemek gerekiyor. Eklenti 558227 Eklenti 558228 |
5 Eklenti(ler)
Episkiyayı yapraktan da yetiştirebiliyorsunuz. Ben iki şekilde deneme yaptım. Biraz uzun bir yol. Ancak çok rahat bir şekilde olacağını düşünüyorum.
Episkiyadan kesmiş olduğum yaprakların bir kısmını bardak içinde suya bıraktım. Bir kısmını ise direk cocopeat perlit karışımının olduğu toprağa diktim. Hemen hepsi sorunsuz olarak köklendiler. Eklenti 559598 Eklenti 559600 Eklenti 559601 Eklenti 559602 Eklenti 559603 |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da cocopeat perlit karışımında köklenenler.
Eklenti 559605 Eklenti 559606 Eklenti 559607 Eklenti 559608 Suda köklendirdiklerimden en iyi gelişeni yeni bitkiler oluşturunca normal toprağa alındılar. Eklenti 559609 |
4 Eklenti(ler)
Sudakilerden en iyi gelişeninin toprağa alınmış haldeki resimleri. Diğerlerinde bu şekilde oluşum sudaki gibi haldeler.
Eklenti 559610 Eklenti 559611 Eklenti 559612 Eklenti 559613 |
Yapraktan köklendirmek biraz fazla zaman alıyor. Ana bitki yanına başka bir saksı koyup kolları diktiğiniz zaman çok daha kısa bir zamanda yeni bitkiniz oluyor.
|
1 Eklenti(ler)
Birkaç Episcia'yı soğuk hava ve Tecrübe eksikliğine kurban verdikten sonra işte mavi çiçekli Episcia sonunda açtı :)
Eklenti 564521 Mavi çiçek hayranlığım sonu gelecek gibi değil :) |
1 Eklenti(ler)
Adı "Episcia Blue Heaven, Flame Violet" olmakla beraber kendisi biraz eflatun gibi:)
Zaten açıklamada alev moru demişler:) Profilden: Eklenti 564522 Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Kimin kardeşi de açmış😊
Ölür korkusuyla yedek almıştım. Yedeklemek iyi oluyor, alır almaz tüm bitkilerimizden yedek yapın. Gün gelir lazım olur😊 Eklenti 565122 Saygılar |
Merhaba bayanlar bende bu çiçeği çok sevdim heryerde arıyorum bulamıyorum bana kargoyla bir dal yollayacak biri varmı şimdiden saolun
|
Jezebel, nereden aldığınızı yazar mısınız?
|
Alıntı:
Çok da hassas narin, birini neredeyse kaybetmek üzereyim. Sıcak Episcia için çok istenmeyen bir şey. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025