![]() |
Evet pencerenin önünden uzaklaştırdığımda yapraklar hemen soluveriyor. Akşam güneşi alan pencerenin önünde gayet mutlular şimdilik.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri...
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek de açarmış benim güzelim.
|
1 Eklenti(ler)
|
merhaba ;iki tane yaprak güzeli almıştım saklarını değiştirdiğimde bir tanesinin yaprakları cansızlaştı ve öylece duruyor nerde hata yaptım bilemiyorum:(:(
|
Yaprak güzelleriniz çok hoş , ben son 8-10 yıldır bulunduğum ilde bu çiçeği görememiştim , bu gün sayenizde gördüm çok teşekkür ederim , çocukluğuma küçük bir seyahatte yapmış oldum :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
buda benim güzelim.
|
1 Eklenti(ler)
Eski fotoğrafımızı görünce farkettim benimki de pek büyümüş... 3'ü bir arada güzeller...;)
Eklenti 312284 |
2 Eklenti(ler)
3-4 ay önce çelik olarak bir velimden hediye gelmişti.Ondan sonra bir saksıya daha aldım.
Bir saksı arkadaşıma verdim.Bir saksıya dikip annemlere verdim.2 dal suda bekliyor bahçeye dikeceğim. Bu kadar hızlı büyüyen bir çiçek daha bilmiyorum. Eklenti 312361 Eklenti 312362 |
Merhaba arkadaslar ben daha cok yenı ve acemıyım 3 ay once merak ve hevesle pet bardakalara şebboy yağrak güzeli ve karanfil tohumu ektim üçündende var elımde suan ama yaprak guzelimin yapraklarını bısey yıyorr neyapmam lazım bana yardım edersenız sevınırım
|
Kolyozlarım..
3 Eklenti(ler)
Küçük saksıdaki devlerim. Çelikleri çok körpe ve çelimsizdi nasıl bu hale geldile anlamadım..
:D |
3 Eklenti(ler)
3 saksı yaprak güzelim olmasına rağmen, "yetmez" dedim ve tohumlarını ektim.İşte son durum.Bebecikler daha;ama çok şirin görünmüyorlar mı? :)
Bu arada çok çabuk çimlendiler ve büyümelerini heyecanla izliyorum,umarım bu şekilde firesiz devam ederiz. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba...Kolyozum ve arkadaşları maviş ile kolonşo omuz omuza poz verdiler.
|
bozo.0606 , Rana+miraç maşallah cok güzeller benımkıler daha mınık 15 günlukler
|
Tika maşallah senın mınıklerınde masallahı var ınşallah fıre vermessın
|
|
|
#586 no'lu mesajda gorulen yaprak guzellerini ne zaman sasirtmam gerekir?
Cok ic ice oldular.Acikcasi bu kadar cok cimlenme olacagini tahmin etmemistim.1,5 ay kadar once ektigim tohumlardan ( Pasifflora Edulis Red Panama ) bir tane bile cimlenmeyince,elimdeki yaprak guzeli tohumlarinin tamamini ektim. Cok sıkışık olduklarindan ne zaman ayirmam gerekecegini bilmiyorum.Sanki daha sasirtmak icin cok kucuk gibiler,buna ragmen bu sekilde ne kadar daha buyurler?Ornegin kasikla alip daha genis bir yuzeye mi ekmeliyim ( konumlarini hic bozmadan) Yardimci olursaniz cok sevinirim. Bir sorum daha olacak.Evdeki gelismis yaprak guzellerimden biri cicek olusturmaya basladi.Cicekleri kuruyunca mi tohumlarini toplayacagim? |
kolyozum soldu
******... binbir özenle baktığım guzeller guzeli kolyozumun yanlardan ve diplerden çıkan ufak dallarını budayıp köklendirmek istedim,aldığım 4-5 dalın hepsi de birkaç günde köklendiler ancak saksıya diktikten sonra hepsi solup öldü anlamıyorum neden...
ayrıca yanından geçerken boyu nerdeyse 1,5 m e ulaşan dalına çarptım ve kırıldı suya koydum ama köklenmedi dal biraz kalın acaba o nedenle olabilir mi?ben yine de aldım topraga diktim o da aynı diğerleri gibi soldu...:( guzelimin üstünden çiçekleri bile açmıştı ayrıca bu çiçeklerden nasıl tohum elde ederim merak ediyorum ne olur acilen yardım edin:( |
ben kolyozlarım uzadıkça ucundan kırıp hemen saksıya tekar dikiyorum suda bekletmeden . çok çabuk tutuyor. önce soluyor. pörsüyor sonra suladıkça canlanıyor.
|
Bizim buralarda bu çiçeğin ismine oğlan güzeli deniliyor. yaprak güzeli olarak ilk kez burada öğrendim asıl ismini :) en sevdiğim çiçekler arasında. hemen tutuyor. bu çiçeğimi dikeli 1,5 ay kadar oldu ilk başta çok cansız hiç gelişmemişti ama sabah güneşi alan camın önüne koyunca 3-4 günde gelişmeye başladı. çok fazla özen isteyen bir çiçek değil. buda benim yaprak güzelim :) son yapraklar mor çıktı sonradan renk değiştirirmi bilmiyorum.
http://imageshack.us/a/img19/518/dscf6824u.jpg http://imageshack.us/a/img259/7006/dscf6823.jpg |
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 1 ay önce diktiğim çelikler çıldırdı fışkırdı adına yakışır güzelleşti de güzelleşti.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bebek kolyozum. Latinlere komşu oldu. Gelişmeleri latine göre çok yavaş.
|
2 Eklenti(ler)
Kolyozumda yaprak biti olunca balkona çıkardım. Uçlarından bir kısmını da başka bir saksıya diktim ve odaya aldım. Balkondakinin yaprakları daha kırmızıyken odadakinin yaprakları daha yeşil oldu.
Balkondakinin sapları odunsulaştı, odadakinin sapları daha narin. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaslar ben yaprak güzelinin bu türüne bayildim..... Bunun tohumunu nerden bulabilirim acaba veya latince adini bilen varmi?
Eklenti 348749 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Komşunun bahçesinden, yaz kış dışarıda duruyor..
2 dal kırmıştım, bir hafta oldu halen köklenmedi.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025