![]() |
Merhaba,
Gecen sene yapi marketten aldigim zz cok fazla surgun veriyordu, ben de saksi buyutmeye karar verdim, plastikten cikartip terra cota saksiya diktim. Terra cota saksilari bir gece boyunca suda bekletmek gerekiyormus sanirim bitki dikmeden önce, bunu sonradan ögrendigim icin suda bekletmedim. Terracotaya diktigimden beri bitki hic yeni surgun vermiyor, gövdede veya yapraklarda bozulma belirtisi yok sadece duraganlasti. Sizce mevsimsel midir? Yoksa saksi degisimi ile mi alakalidir. Saksi degisimini Mart veya Nisan ayinda yapmistim. |
|
Bunun siyahı var, ben onu arıyorum şimdi.
|
Zamioculcas bitkisi
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Sararıp kırılan dalları buduyorum daha öncede aynı şekilde sararıp kırılan dallar budanmış, lakin bu dallar mayın tarlası gibi kaldı. Toprak değişimi yapılmamış bitkiye. Gerekli bütün bilgiyi araştırıp o şekilde toprak değişimi yapmak istediğim için henüz değiştirmedim. Acaba toprak değiştirirken kökünden mi kesmem gerekiyor bu budadığım dalları, herhangi bir gelişim göstermiyor budanan dallar, şimdiye kadar hiç toprağı ve saksısı değiştirilmemiş acaba bundan dolayı mı budadıklarım ve budadıkları o şekilde kaldı. Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Bu kalan budanmış dallar hakkında bir bilgi bulamadım çünkü. |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025