agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Şebboy (Erysimum, Matthiola) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/4189.htm)

k_donmez 19-02-2010 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attaleia (Mesaj 581663)
sayın k dönmez
tohum verenler yalınkat vermeyen ise katmerlidir,onları yanyana tutarsanız çıkan tohumlar %70 katmerli olurlar .

Sayın Attaleia, doğru söylüyorsunuz. Tohum verenler yalınkat, vermeyen ise katmerli. Çıkan tohumlara bakacağız. Ancak tohum verenlerin hepsi de eflatun renkliydi. Bakalım yeni renk olarak ne yakalayacağız?

sakagun 11-03-2010 17:44

1 Eklenti(ler)
Şebboyum çiçek açtı.

dikilisardunya 23-03-2010 15:40

arkadaşlar ben şebboylar ile ilgili bir şey soracağım . bilgisi olan varsa sevinirim. ben şebboylardan bir iki çelik alarak çoğaltmayı denemek istiyorum acaba deneyen var mı. deneyen varsa lütfen deneyimlerini yazabilir mi. Şimdiden teşekkür ediyorum

fmerry 23-03-2010 15:49

ben yeni denedim bakalım bekliyorum sanki tutmuş gibi görünüyor inşallah çiçeklerini de görürüm

kumyaka2010 23-03-2010 16:56

1 Eklenti(ler)
Benim şebboyda 15 gundur çiçekli ,ben tohumdan yetiştirdim .

arıkuşu 24-03-2010 14:40

Şebboyun en güzel rengi bu (mor-bembe arası) bence mis gibi de kokuyordur şimdi. Sn. kumyaka2010 bu güzellik için teşekkürler.

dikilisardunya 24-03-2010 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fmerry (Mesaj 602414)
ben yeni denedim bakalım bekliyorum sanki tutmuş gibi görünüyor inşallah çiçeklerini de görürüm

ben de deneyeceğim umarım başarılı oluruz:)

natu-doğa-rel 24-03-2010 23:28

arkadaşlar bende bu konuya değinmek istiyordum şebboy ile ilgili bütün yazıları hemen hemen okudum.Ama gördümkü herkes tohumdan yetiştirmeye calışmış.
Sİzlere tavsiyem şu ki özellikle sarı şebboy çelikle köklenebilen bir türdür.nisan ayı şebboy dan çelik almak için en ideal aydır.
Ben yaklaşık 30 tanesi üzerinde denedim ve % 90 başarı sağladım.
İkinci yılını dolduran sarı şebboylardan 10 ar cm lik alıcağınız tüm çelikler köklenme için ideal çeliklerdir.

dikilisardunya 25-03-2010 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi natu-doğa-rel (Mesaj 603373)
arkadaşlar bende bu konuya değinmek istiyordum şebboy ile ilgili bütün yazıları hemen hemen okudum.Ama gördümkü herkes tohumdan yetiştirmeye calışmış.
Sİzlere tavsiyem şu ki özellikle sarı şebboy çelikle köklenebilen bir türdür.nisan ayı şebboy dan çelik almak için en ideal aydır.
Ben yaklaşık 30 tanesi üzerinde denedim ve % 90 başarı sağladım.
İkinci yılını dolduran sarı şebboylardan 10 ar cm lik alıcağınız tüm çelikler köklenme için ideal çeliklerdir.

evet ben de bunu öğrenmek istiyordum işte. teşekkürler resimleri varsa görebilir miyiz?

acemifüsun 25-03-2010 18:54

Sadece sarı şebboylarda mı bu çelikle üretim uygulanabilir?

natu-doğa-rel 25-03-2010 23:48

sayın dikilisardunya evet resimleri var ama bugün ekleyemeyeceğim maalesef ama söz kısa zaman içinde yüklerim resimleri.
sayın acemifüsun ben sadece sarı şebboy üzerinde denedim ve başarılı oldum.size tavsiyem elinizdeki türden denemekten korkmayın minimum üç adet alıcağınız çelikle sadece üç adet sürgün kaybedersiniz.ama çelikleriniz tutarsa üç adet daha şebboyunuz olacağını ve mütakiben sevincinizi düşleyebilirsiniz...

acemifüsun 27-03-2010 17:12

Teşekkür ederim Sayın natu-doğa-rel, deneyeceğim:)

acemifüsun 30-03-2010 23:29

1 Eklenti(ler)
Sevgili Yayla Boztaş'ın hediye fidelerinin çoşkusu:)

attaleia 03-04-2010 12:27

selamlar şebboylar çelikten tutma şansı yüksek iyi bir bakımla muradınıza erersiniz,şu anda yaklaşık 100 kök ürettim tohumdan 5 rengim mevcut 3 ay sonra tohum dağıtmaya başlarım bu hafta resimleri eklerim dağıttığım arkadaşlardan yetiştirenler varsa lütfen resim koyarlarsa bende çok sevinirim.sevgiyle kalın

Ceren03 03-04-2010 19:18

Sayın acemifüsun,
Şebboylarınıza bayıldım ;) Ben de bugün pazarda bir çiçekçiye rastladım. Duruyorum ama burnuma bir güzel koku geliyor bir güzel koku ki sormayın :p Sordum Şebboy dediler :) Beyaz 1 tanesini verdiler elime. Şimdi eve getirdim, diktim hemen. Yalnız anneannem balkon çiçeği mi ev çiçeği mi emin olamadı. Doğal olarak ben de :( Ölmesine de kıyamam çok narin, çok hoş kokuyor. Nerede büyütülür ?? Kaç günde bir sulamak gerek ??

sakagun 03-04-2010 19:34

Ben bahçeye ektim. Kışı bahçede geçiriyor. Çok dayanıklı bir bitki.

Ceren03 03-04-2010 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 609640)
Ben bahçeye ektim. Kışı bahçede geçiriyor. Çok dayanıklı bir bitki.

Çok sağolun cevabınız için.. Ben de balkonda bıraktım bakalım. Ama ölürse çok üzülürüm :( Kaç günde bir suluyorsunuz ?

sakagun 03-04-2010 20:54

Benimki bahçede olduğu için yaz ayları hariç yağmur yağdıkça sulanıyor. Özel bir bakım gerektirmiyor. Diğer çiçeklerinizi sulama sıklığında sulayabilirsiniz.

Adalet Yağcı 03-04-2010 21:24

Çok komik, aslında trajikomik bir şey yaşadım.
Geçen sene lavanta ekmiştim, bir yıl gözünün içine baktım, mis kokusunu hayal ettim, bu sene bir de baktım ki, çıkanlar şebboymuş :eek:

Şebboy ekmediğimden kesinlikle eminim, böyle bir yanlışlığı nasıl yaptılar anlayamadım.
Şimdi renk renk şebboylarım oldu, lavanta aramaya devam :(

acemifüsun 04-04-2010 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceren03 (Mesaj 609625)
Sayın acemifüsun,
Şebboylarınıza bayıldım ;) Ben de bugün pazarda bir çiçekçiye rastladım. Duruyorum ama burnuma bir güzel koku geliyor bir güzel koku ki sormayın :p Sordum Şebboy dediler :) Beyaz 1 tanesini verdiler elime. Şimdi eve getirdim, diktim hemen. Yalnız anneannem balkon çiçeği mi ev çiçeği mi emin olamadı. Doğal olarak ben de :( Ölmesine de kıyamam çok narin, çok hoş kokuyor. Nerede büyütülür ?? Kaç günde bir sulamak gerek ??

Arkadaşımın kış başı bahçesinden söküp ayırdığı, topraksız, açık kök halde bana hediye ettiği şebboy fidelerini, aynı gün saksıya diktim. Balkonda ilk bir hafta gölgede, sonra hep güneşte bütün kışı geçirdiler. Baharın gelmesiyle ve İzmir şartlarında iki günde bir suluyorum. Kesinlikle dışarıda durması gerekiyor. Siz de şebboyunuzu güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini koklayın:)

acemifüsun 04-04-2010 23:06

Bugün arkadaşların tarif ettiği şekilde şebboylardan 10cmlik çelikler alıp, diktim. Bir süre gölgede duracaklar, umarım başarılı olurum.

dikilisardunya 05-04-2010 16:00

başarılı olacaksın sayın acemifüsun. çünkü benimkiler tuttu. 4 çelik ektim.

natu-doğa-rel 05-04-2010 22:02

Hiç şüphe yoturdur ki tutucaktır çelikleriniz:)
inşallah mayıs sonu haziran başı gibide çiçek açmış şebboylarınızın resimlerinide yüklersiniz:))
ben resimlerimi çektim siteye eklemek için hazırladım fakat problem oldu ve eklenmedi problemin sebebinide anlamış deilim...

acemifüsun 05-04-2010 22:29

Sayın natu-doğa-rel resimlerinizin boyutları mı büyük? İlk önce istenen boyutlara getirmemiz gerekiyor. Sizin gibi şebboy konusunda deneyimli bir kişinin şebboylarını görmek isteriz:)

natu-doğa-rel 05-04-2010 22:50

sayın acemifüsun ilginiz için teşekkür ederim.
Evet yanılmıyorsam boyutlarla ilgili bir problem var yoksa da eğer sitenin genel resim ayarlarına bakıp yüklemeye calışacağım.
nacizane deneyimlerimi herkes gibi bende paylaşmayı gönülden isterim.

sagdil 07-04-2010 23:54

Aynı şüphe içerisindeyim

:confused:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 609764)
Çok komik, aslında trajikomik bir şey yaşadım.
Geçen sene lavanta ekmiştim, bir yıl gözünün içine baktım, mis kokusunu hayal ettim, bu sene bir de baktım ki, çıkanlar şebboymuş :eek:

Şebboy ekmediğimden kesinlikle eminim, böyle bir yanlışlığı nasıl yaptılar anlayamadım.
Şimdi renk renk şebboylarım oldu, lavanta aramaya devam :(

Migrostan Tat Tohumculuğun tohumlarından aldım.Paketin üzerinde VIOLACIOCCA-nana yazıyor arkada ekim takvimindede ŞEBBOY yazıyor.
Tohumları çimlendirdim iki yaprak verdiler beklemedeyim.
Açıkçası ne çıkacakları konusunda hiç bir fikrim yok.Sizce?

Ceren03 09-04-2010 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 610412)
Arkadaşımın kış başı bahçesinden söküp ayırdığı, topraksız, açık kök halde bana hediye ettiği şebboy fidelerini, aynı gün saksıya diktim. Balkonda ilk bir hafta gölgede, sonra hep güneşte bütün kışı geçirdiler. Baharın gelmesiyle ve İzmir şartlarında iki günde bir suluyorum. Kesinlikle dışarıda durması gerekiyor. Siz de şebboyunuzu güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini koklayın:)

Teşekkür ederim ;) Umarım en kısa zamanda büyüyecek... İyi geceler..

sakagun 18-04-2010 09:55

1 Eklenti(ler)
Pazardan aldığım şebboy. Harika kokuyor.

ozgurbilgin 06-05-2010 13:26

Ben tohumları mart başında ekmiştim. Çimlendiler ve boyları 2-3 cm kadar oldu. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile zamanlamayı yanlış yapmışım sanırım. Tohumları tam olarak ne zaman ekmek gerekir?

gilan 06-05-2010 13:53

Şebboy tek yıllık olmadığı için yanlış zamanda ekmeniz sorun olmaz sanıyorum. En kötü ihtimalle çiçeklerini görmeniz gecikir, gelecek sene bu zamanları bulabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025