![]() |
Merhaba,
Difenbahia'mın gövdesinin üst kısmı zayıfladı ve yaprakları da biraz küçüldü, nedeni ne olabilir? (Haftada bir gün 1-1,5 bardak su veriyorum, 15 günde bir yeşil yapraklı bitkiler için kullanılan sıvı besinden veriyorum. Pencereye yakın aydınlık bir ortamda.) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Resimleri ekliyorum
|
İkinci resim de gövdenin yukarı doğru inceldiği görülüyor sanırım. Büyük yapraklar öldü, yenileri küçülerek çıkmaya başladı. Son çıkan bir öncekinden küçük oluyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim:) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar suyun altında kalan kısım bu şekilde ve 2 aya yakındır bu suyun içinde duruyor. Bu kök mü dalmı karar veremedim. Ben bunu nasıl dikmeliyim yardımcı olurmusunuz?
|
Dalın yaprak açmak üzere. Keşke suda bekleteceğine direk ekseydin. Suyun içinde kaldığı için kök salma ihtiyaçı duymamış sanırım:))
|
çok ilginç.
|
Ben bunu tersten ekeyim mi üstü alta geelcek şekilde?
|
Alıntı:
|
Sayın taisenberg o çıkıntı dal. Ters dikmeyin onu o dalın yarısına kadar gövdeyle beraber gömün güzelce sıkıştırın sulayıp aydınlık yerde bekletin büyük ihtimal toprakta çabucak çimlenecek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
difenbahyam kışın çürüdü kökünden kestim ve suya koydum köklendikten sonra toprağa koydum ama tutmadı ve şu an elimde 3 yaprak var ve yaklaşık 2aydır suda. toprağa koysam tutar mı acaba yardımcı olur musuz:(
|
1 Eklenti(ler)
benim için çok değerliydi yardımcı olur musunuz:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Annesinden ayirdigimiz yavru difenbahyayi hediye etmistik. Torfa dikmistim. Sanirim cok su verilmis. Yapraklarin orta bolumleri kahverengilesmis ve hepsi bayilmis. Saksidan cikardim baktim. Hem koklenmis hemde ana govde curumus biraz. Bicakla curuyen koku kestim ve yeni topraga diktim. Dogru yapmismiyim ? Yine torfa diktim hic su vermiycem cunku torf kendinden hafif nemli. Gunes gormese simdilik nasil olur ?
|
[QUOTE=yaprak7;1170066]Annesinden ayirdigimiz yavru difenbahyayi hediye etmistik. Torfa dikmistim. Sanirim cok su verilmis. Yapraklarin orta bolumleri kahverengilesmis ve hepsi bayilmis. Saksidan cikardim baktim. Hem koklenmis hemde ana govde curumus biraz. Bicakla curuyen koku kestim ve yeni topraga diktim. Dogru yapmismiyim ? Yine torfa diktim hic su vermiycem cunku torf kendinden hafif nemli. Gunes gormese simdilik nasil olur ?[/QUO
Nemli ve sıcak ortamda daha hızlı köklenir. Direk güneş görmesin. Bir tül arkasından görürse daha iyi olur. torfun sürekli nemli kalmasına özen gösterin. Göreceksiniz çok hızlı köklenecektir. |
hocam sulama işini ben 4 günde 2 su bardagı kısın yazın ise 3 günde 2 su barda ve haftada 2 kez yapraklarını nemli bez ile siliyorum geyet de iyi yapragının boyu hmen hemen 30-40 cm ve 6 aylık bitkim ama cok hızlı büyüyor her ay 2 yaprak cıkıyor ve 30-40 boylarında yapraklar. tavsiyem saksınızın boyutu cok onemli ve gölge olması fazla hava sürkülasyonu olan yerleri sevmiyorlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaslar difenbahyam dibinden sallaniyordu. Topragindan cikardim ki ne goreyim dibinden curumus meger oradan kopmus koklerinden. Simdi curuyen yerini kesip topragami dikecem ? Difenbahya buyuk capta
|
Alıntı:
|
parçalra ayırıp direk toprağa dikince mum damlatmalımıyım
|
Alıntı:
|
teşekkürler suda iken damlatmaz isem bir sorun olurmu ve köklendikten sonra toprağa dikince ne kadar sürede filizlenir
|
2 Eklenti(ler)
Diffim :D
|
Benimde aynı cins var fakat yavrulamıyor. Sizin yavrular kendisimi çıktı? Yoksa başka köklendirme mi? Ellerinize sağlık çok güzel maaşallah.
|
Benimki de maalesef yavru veren cinsten değil.Yaklaşık 7 yıldır benimle,2 yıl önce boyu çok uzamış,altı da boş kalmıştı,5 parçaya kesip,köklendirdim,büyük bir saksıda şimdi kalabalık aile olarak yaşıyorlar,hallerindende çok mutlular.
|
benimkisi de yukarıda resmini eklediğinizden sn crocus şen
ve 7 yaşına girdiği bu yıl ilk yavrusunu verdi. sanırım cinsi değil konu, keyfinin gelmesi gerekiyor :) |
Ne kadar şanslısınız sn ilksenozturk. Çevremde çok kişi var en az yirmi yıllık maceralarını biliyorum. Hiç yavrulayana rast gelmedim. Bir foto yayınlarsanız sevinirim.
|
Alıntı:
hatta bu yıl bir de çiçek açıyor, geçen yıl da açmıştı :) |
Çiçeğini gördüm çokta güzel kokuyor ben yavruyu merak ettim. Hatta evdekine hiç rahat vermiyorum. Durmadan kesip dibine dikiyorum. Arkadaşımda salonun dörtte birini kaplayan kocaman yapraklı dev gibi difenbahyasında bile yavru görmeyince ilginç geldi. İlginize teşekkür ediyorum. Merakla bekliyorum.
|
Merhaba,
Difenbahianız çok güzel olmuş sn.Crocus Şen. Benim difenbahiamın gövdesi biraz inceldi ve yaprak küçültüyor yeni çıkan yaprak bir öncekinden oldukça küçük oluyor, soruna çare bulamadım. Deneyimlerinizi paylaşırsnız sevinirim. Difenbahiam batıya bakan pencerenin önünde bol ışık alıyor, saat 4 ten sonra yarım saat kadar güneş görüyor. Haftada bir 2 bardak su veriyorum, 15-20 günde bir sıvı besin veriyorum ama yaprak küçültmeye devem ediyor. |
1363 numaralı mesajımda resimleri var maalesef alıntı yapamadım.
|
Sn merkürvenüs bence saksınız küçük geliyor olabilir. Saksınızı değiştirin derim. Birde sulamada sınırlandırma getirmeyin bence koyun küvete bir güzel yıkayın suyu süzülsün yerine alın. Toprağı kurumaya başladıkça bolca sulamanızda problem olmaz. Sadece tabağında su biriktirmeyin. İyice sürülsün suları. Sorun olmadan büyütürsünüz. Sulama aralarını saksınız ve hava koşulları belirlesin zaman değil. Kışı kaloriferli ortamda geçiriyorsa yıkamaları kışında yapabilirsiniz. Kolay gelsin bol çiçekli günler.
|
difenbahya
merhabalar, difenbahyaların zehirli olduğuna dair bi söylenti var. yapraklarında kalsiyum okzalat barındırdığını biliyorum. kalsiyum oksalatın da zehir etkisi var. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
|
Mayıs ayında saksılarını 2 numara büyüttüm sn.turkankaragöz. Ama sulama konusunda haklı olabilirsiniz, çabuk çürüyorlar diye suyunu az veriyor olabilirim (bir difenbahiamı çürüttüm) sulama konusunda tavsiyelerinizi dikkate alacam. Teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Maaşallah Sn İlksenöztürk yavrusuda pek tatlı. Güle güle büyütün. Ayrıca fotoğraf için teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025