![]() |
yakup3434 kesinlikle hiç bir ziraai ilaç kullanmadım sadece haşlanmış yumurtanın suyunu süzüp dinlendirip veriyorum okadar ;)
|
4 Eklenti(ler)
işte benım difenbahya yanlız yapraklarında yırtılma oluyor. ve br tane filiz verdi o biraz büyüdü diğer bir yaprağıda aşağıya doğru eğiliyor. neyden sebep olabilr acaba bu yırtılmalar ve bu difenbahya yaklasık olarak 1 senedir boyu anca bu kadar oldu. hızlı gelişmesi için ne yapabilirim ....
Eklenti 400999 Eklenti 401000 Eklenti 401001 Eklenti 401002 |
Yeterince ışık almıyor mu çiçeğiniz? 1 sene çok uzun bir zaman şimdiye baya bir yol katetmesi gerekirdi toprağı cocopeat mı burdan öyle gözüküyor? Çiçekçilerde satılan yeşillikler için olan bitki besinlerinden vermenizi öneririm. Belki yırtılmalarda besin yetersizliğindendir, evde yırtacak mıncıklıcak biri yoksa küçük çocuk, kedi vs..
|
Alıntı:
|
Difenbahyalar güneş istemezler ama bol aydınlık yerde durmaları gerekir ışık alması şart!!! Yapraklarını nemlendirirseniz hoşuna gider bunu belirli aralıklarla yapabilirsiniz 2 3 günde 1 falan. Toprağı kurumaya başlayınca aşırıya kaçmayarak sulayın toprağı tam kurumasın 2 sulama arasında.
Haşlanmış yumurta suyu kesinlikle çok fydalı bitkiler için bunubende kullanıp gördüm. Tavsiye ederim ama her sulamada değil mesela ayda bir verin yumurta suyunu diğer zamanlar normal suyla sulayın. Dediğiniz çiçek barış çiçeği bende de var am yaprak kurumsı hakkında bir bilgim yok onu çiçeğin kendi başlığında sorarsanız mutlaka bilgilendirir bilen arkadaşlar :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eritilip içilen B vitamini kompleksi ya da multivitaminlerden çiçeğe de versem işe yarar mı acaba?
|
Yakup3434 eğer bitkiniz yeterince ışık almıyorsa yaklaşık bitkinin 20 cm üzerinden bir ampul takarsa faydalı olabilir benim öbür odamdaki difenbahyalarımda baya işe yaradı deneyin
|
Alıntı:
|
bay tömürcek ben bundan önce çiçeklerimi yazlıga giderken yan komşuya evimin anhtarımı veriyodum şimdi onlar taşındı :( nasıl bırakıp gitmaliyim onları :(
|
Yazlığa götür çiçeklerini ya da birine rica et konu komşu sulasınlar olmz mı? Difenbahyanı sakın sakın bırakma sen nereye o oraya susuzluğa dayanamaz difenbahya yaprak döker bu güzelliğe sakın kıyma salihcaaaannn :D
|
apartmandakilerin hepsinin yazlıgı var onu nasıltaşıya bilirim ki :(
|
Arkadaşlar bn birşey duydum difenbahyanın dibini yılda bir kere kömür tozu koyarsak onu besliyormuş bir de asidi alınmış maden suyunu 3 haftada 1 kere faydalı oldugunu duydum dogrumu ?
|
Salihcan ne kadar çok besin gübre formülü duymuşsun öyle haplar sodalar kömürler ;) Ama sen yumurta suyundan şaşma bak çiçeğin nekadar güzel gelişmiş bozarsın valla hani brininkine iyi gelir seninkini bozar olur ya :) Hiç elleme derim gene de sen bilirsin :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:D valla bende çözemedım :D aslında bi botanık çi ye sorsak daha iyi sanırım daha iyi bilgi verir bize :D yapraklardan vermek gerekir mi acaba :D
|
Bırak ya botanikçilerin kendilerinden haberi yok çiçekler hakkında hiç bişey bildikleri yok saçma sapan bakım teknikleri sunuyorlar çoğu da yanlış. Sen onu aydınlık bir yere al arada yumurta suyu ver ara sıra yapraklarına su püskürt gerisine karışma o halleder :D
|
Alıntı:
teşekkür ederim ama dünyaca ünlü bir botanik firması var cem botanik diye bizim burada hatta :D adamlar paraya para demiyorlar |
Alıntı:
|
Bay tömürcek difenbahyalarınızın resmini koyabilcek durmdaysanız koyarsanız memmun olurum :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
herkesin difenbahyası güzeldir ;)
|
maden suyunu bekletip verirsek bitki gelişirmi
|
2 Eklenti(ler)
Benim çiçeklerimin saksıya dikme zamanı gelmiş mi bakabilir misiniz?
|
Gelmiş hatta geçiyor bile :) Saksılara alın ve çimlerin üzerini aşırı olmamak şartıyla biraz bastırın çünkü o kökler hassas oluyor kırılmasınlar toprağı koyunca da sulayın işlem tamamdır :)
|
2 Eklenti(ler)
Sormuşken diğerlerini de sorayım. Şu çift tarafı kesik olan köklenme şeklinde değilde tek filiz verdi. bunu dikmek için daha beklemelimiyim. Diğeride mercimek şeklinde duuruyor. sudakilere göre daha yavaş.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bunun bir diefenbachia türü olduğunu düşünüyorum aranızda bilen var mı ya da bir fikri olan şimdiden teşekkür ediyorum
|
Alıntı:
|
Kuru Kahverengi lekeler zararlı deil
|
Alıntı:
|
Çift tarafı kesik olan yukarıdaki resimdeki gibi filiz verdi al tarafından üstü mumlu. Bu haliyle diksem tutarmı acaba?
|
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum camilla da aynı tropik Show gibi uzatıp kalınlaşıyor mu ?
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda anneannemin difenbahyası bu bitkinin kökü yaklaşık 15 yaşında çok güzel bir bitki anneannem bu çiçek açınca köke yakın yerden kesiyor nedeni ise çiçek açtıgı zaman yaprakları ufalıyor ve az yaprak vermeye başlıyor geçen yıl mayıs ayında çiçek açtı budadık bu boya nasıl geldi şaşırıyorum. Banada çok güzel bir çelik verdi işte resimleri :D
|
Difenbahya
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Difenbahya bitkim.
Eklenti 406415 Difenbahya (Dieffenbachia): Evlerimizde, işyerlerimizde ve ofislerimizde büyütmesi basit olan süs bitkisidir. İri ve güzel yapraklı bitkinin yaprakları uzun ve alımlıdır. Fakat yaprakları fazla kalmaz, belirli aralıklarla kendini yeniler. Basit büyümesi, hızlı gelişmesi ve her ortama uyum sağlamasından dolayı çok fazla tercih edilir. Neredeyse tüm toprak çeşitlerinde büyür. Aynı toprakla yıllarca dayanmayan difenbahya yılda bir kez olmak üzere toprak değişimi istemektedir. Bu bitkinin kendini yenilemesi için sizin toprağı değiştirme konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Gene de bu değişim bitkinizin ihtiyacını karşılamaz. Bu ihtiyacın karşılanması için belirli aralıklarla bitkilerinize vitamin ve mineral desteğini sağlamalısınız. Difenbahya bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması: *Yılın belirli gününde sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır. *Difenbahya rahat bir şekilde büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duyar. *Güneş ışığını aldığı bölgedeki yapraklar güneşe doğru bir eğilimde bulunur. *Güneş ışığına yönelen bölgeyi belli aralıklarla bitkinin diğer güneş almayan kısımları ile yön değiştirilmelidir. *Yaprakları bulunduğu ortamda herhangi bir cisme temasta bulunmamalıdır. *Rüzgârdan ve hava akımlarından her bitki gibi difenbahya da olumsuz yönde etkilenmektedir. *Bu sebepten ötürü difenbahya rüzgârdan ve hava akımından korunmalıdır. *Sulanırken önemli olan kuralların başında suyu bitkinin her bölgesine ulaşacak şekilde dökülmesi gerekiyor olduğudur. *Bitkimizi sulamada kullandığımız kab her daim aynı ölçüde olmalı, sulama günlerimizde sabit ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Bitkide anormal bir gelişim görmediğimiz sürece sulama tekniğimizi değiştirmemeliyiz. *Sulama çeşitleri yaz ve kış ayları olmak üzere iki türde yapılır. *Yaz aylarında havanın sıcak ve nemli olmasından ötürü bitkinin toprağının kolay kuruyacağından difenbahyaya haftada bulunduğu ortama göre 1 ya da 2 kez su verilmelidir. *Kış aylarında havanın soğuk olması nedeniyle ilk dikkat edilmesi gereken konu çeşmeden alınan soğuk suyun direk olarak bitkiye verilmesi bitkinin üşümesine, zamanla yapraklarının sararması, dökülmesine ve bitkinin kökünde çürümeye sebep olacaktır. *En çok dikkat edilmesi gereken husus kış aylarında bitkilerimiz bulunduğu ortamda hava sıcaklığının en az 12 °C olmalıdır. Bu derecenin altındaki hava şartlarında bitkimizin yapraklarında sararma, solma ve bozulmalar başlar. *Özellikle kış aylarında bitkilerimizi sularken en çok dikkat edilmesi gereken konu bitkinin suyunu oda sıcaklığında vermemiz gerektiğidir. Difenbahya Bitkisinin Çoğaltılması: *Difenbahyamızda birkaç dal gövde var ise bunların bir tanesini gövdeye yakın bir yerden keserek belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız. *Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir difenbahya bitkisi elde edebiliriz. *İşyerimizde, ofisimizde, evimizde çok büyümüş ve alt bölümünde yapraklarını dökmüş difenbahyamızın altındaki boşluğu bitkinin toprağından çıkan gövdenin 25-30 cm üstünden keserek bitkimizi aynı köklendirme işlemine tabii tutarak 2. bir difenbahya elde etmiş oluruz. *Difenbahyanın saksıda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü dondurucu silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz. *Zamanla toprakta kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır. *1. ve 2. difenbahyalarımıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025