agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Şans Bambusu (Dracena sanderiana) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3362.htm)

korkmazay 23-04-2013 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berkay. (Mesaj 1143498)
size tavsiyem saramanın bittiği yerden kesip; mumla hava almayacak şekilde kapatmanızdır. ben size bir şey sormak istiyorum filizlerinin büyümesi için yaptığınız bir şey varmı? filizler ne kadar zamanda büyüyor teşekkür ederim

Sayın berkay...cevap icin tesekkurler. Filizleri buyutmek icin hicbir caba ozel bir sey uygulamadım. Evim fazla gunes almiyor hatta. bazen gunduzleri bile lambaları yakmak zorunda kaliyoruz Sadece hafta sonlari gunese cikarip yapraklarinı bolca sularım. fisfisla atarim....bu duruma gelmeleri iki yili gecmistir. Saygilarimla.....

Erdogan 23-04-2013 20:35

ben de ikeadan 3 tane şans bambusu almıştım 2 tanesi böyle sarardı. nedendir anlamadım. sarı kısımları kesince bu sefer alt tarafı bir müddet sonra çürümeye başlıyor. mum eritip kaplamayı denemem gerekecek güzel bir fikir :)

berkay. 24-04-2013 07:25

teşekkür ederim sayın korkmazay

yaprak7 29-04-2013 13:34

Salonda sadece sabah gunesi goren pencerenin dibinde suda buyuttugum sans bambusunu banyoya aldim.Ogleden sonra apartman boslugundan isik geliyor sadece.Bakalim nasil grlisecek..umarim havadaki nem ona iyi gelir :)Benim gibi yspan var mi acaba?

dağçiçeği 15-05-2013 19:08

Şans bambusu ile ilgili gözlemlediğim bir şey varsa o da toprakta suda olduklarından daha mutlu oldukları. Aldığım bambuların boyu epey uzun olunca saksı bulmak ta zor oldu. Bende yağ tenekesinden saksı yaptım. Toprağını da bahçe toprağı ve odun külünü karıştırıp hazırladım. Saksının en üst kısmını da yosunla kapladım . Bunu yapmamdaki amaç nemi korumaktı. Odun külü karıştırdığım için toprak epey bir geçirgen hal aldı. Bu durumda toprağın su kaybı fazla oluyordu. Yosun bunu azalttı.

aNıL_54 09-06-2013 17:45

Merhabalar yeni çıkan sürgünleri ne yapabilirim? Bir de bunlar bambunun en uç kısımda çıkan yaprak şeklinde ki gibi mi büyür?http://i41.tinypic.com/2n69o2h.jpg Bilgilendirirseniz sevinirim.

berkay. 18-06-2013 18:01

bir zaman sonra gövde haline gelecektir. Bu filiz veren yerler suyun içerisindemiydi? yoksa dışındamı nasıl bir işlem uyguladınız filiz vermesi için lütfen söyleyin teşekkürler

berkay. 23-06-2013 16:24

merhabalar sizce bambumu saksıya dikmelimiyim bu zaman uygunmudur bambunun altı suda iken hava almıyordu simdi toprakta hava alırmı ne tür bir toprak gerekir söylermisiniz lütfen

Oyun Hamuru 27-06-2013 23:13

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Babamın çalıştığı yerde birisi işten ayrılmış. Geriye iki adet şans bambusu ve barış çiçeği kalmış.

Şans bambuları resimde göründüğü gibi. Geldiğinde su seviyesi kökün altındaydı. Kökler siyahlaşmış ve yaprak uçları sararmaya başlamıştı.

Vazosunu temizledim. Altına taşları koyup üstüne suyu doldurdum. Bir iki çay kaşığı kadar da bitki besini koydum.

1-Sararmalar bu şekilde geçer mi?
2-Başka bir öneriniz var mı bu konuda?
3-Suda mı kalsınlar? Toprağa mı alayım? Su veya toprak fark etmez mi?
4-Çoğaltma işlemini nasıl yapabilirim? Şu durumda mı yapmalıyım yoksa daha sonra mı?

berkay. 28-06-2013 15:30

forumu okursanız bazı sorularınızın vevabını bulabilirsiniz

mandalinleerik 28-06-2013 15:37

Eski iş yerimdeki bambuları saksıya dikip su içinde bırakmıştık, çok güzel oldular hatta renkleri koyu yeşile döndü ve epey büyüdüler. Bunu evde deneyenler ise bambularının aşırı büyüdüklerini söylediler.

yaprak7 28-06-2013 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1174732)
Eski iş yerimdeki bambuları saksıya dikip su içinde bırakmıştık, çok güzel oldular hatta renkleri koyu yeşile döndü ve epey büyüdüler. Bunu evde deneyenler ise bambularının aşırı büyüdüklerini söylediler.

saksiya dikip su icinde biraktik derken nasil yaptiniz tam anlayamadim? Topraga dikip saksi tabaginda su
mu biraktiniz acaba? benim bambularda yavas buyuyor bana gore..suda buyuyorlar ama cok iyi bir gelismeleri yok :(

mandalinleerik 28-06-2013 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1174803)
saksiya dikip su icinde biraktik derken nasil yaptiniz tam anlayamadim? Topraga dikip saksi tabaginda su
mu biraktiniz acaba? benim bambularda yavas buyuyor bana gore..suda buyuyorlar ama cok iyi bir gelismeleri yok :(

Haklısınız kısa yoldan anlatmaya çalışmışım. Bambuyu geçirgen bir toprağa dikiyoruz. Diktiğimiz saksının altına da derin bir saksı altlığı kullanıyoruz. Biz saksı altlığı olarak deliksiz bir saksı kullandık ve sürekli su var içinde.
Yani şöyle düşünün iki saksı var biri deliksiz ve büyük diğeri ise bambuyu diktiğimiz saksı. Diktiğimiz saksıyı diğer büyük ve deliksiz saksının içine oturtuyoruz ve diktiğimiz saksıyı sürekli suluyoruz yani toprak hep yaş, balçık gibi.

turkankaragoz 28-06-2013 21:44

Sn mandalinerik bende deliksiz bir saksıda toprağa dikip sürekli sulu bırakıyorum. Uzun saplarını kavrım yerlerine kadar kesmiş ve köklendirmiştim daha öncesinde resimlerini aşağıda ekliyorum. Toprağa köklendirerek dikip sürekli nemli tutmayı tavsiye ederim. Keyifleri yerine geldi diye düşünüyorum.

turkankaragoz 28-06-2013 21:47

2 Eklenti(ler)
Eklenti 421592Eklenti 421593

yaprak7 28-06-2013 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1174837)
Haklısınız kısa yoldan anlatmaya çalışmışım. Bambuyu geçirgen bir toprağa dikiyoruz. Diktiğimiz saksının altına da derin bir saksı altlığı kullanıyoruz. Biz saksı altlığı olarak deliksiz bir saksı kullandık ve sürekli su var içinde.
Yani şöyle düşünün iki saksı var biri deliksiz ve büyük diğeri ise bambuyu diktiğimiz saksı. Diktiğimiz saksıyı diğer büyük ve deliksiz saksının içine oturtuyoruz ve diktiğimiz saksıyı sürekli suluyoruz yani toprak hep yaş, balçık gibi.

evet peki kokleri curumuyo mu boyle? Difenbahyalar curuyo mesela topragi islak kalirsa buna hicbir sey
olmuyo mu?

mandalinleerik 28-06-2013 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1174857)
evet peki kokleri curumuyo mu boyle? Difenbahyalar curuyo mesela topragi islak kalirsa buna hicbir sey
olmuyo mu?

Bizdekiler bir kaç senedir toprağa dikili ve her hangi bir çürüme olmadı.

turkankaragoz 28-06-2013 22:19

Yaprak7 difenbahya bir su bitkisi değil şans bambusu sadece suyun içinde bile yıllarca yaşıyor.

yaprak7 28-06-2013 23:25

Cok tesekkurler arkadaslar o zaman ben de toprakta deniycem bitkiyi bakalim..bana daha guzel gelisecek gibi geliyor. Ama simdi buna uygun bir saksi bulmam gerekecek

yaprak7 28-06-2013 23:28

Bende sadece torf var olur mu?

mandalinleerik 28-06-2013 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1174881)
Bende sadece torf var olur mu?

Farklı bir cevap gelebilir fakat bence olur. Konuyu baştan bir inceleyin deneyen çıkmıştır muhakkak.

turkankaragoz 28-06-2013 23:33

Boyu uzunsa kesip suda köklendirin. Aydınlık olması yeter güneş üzerine gelsin istemiyor zaten. Güneş vuruyorsa üzerine oda etkilemiş olabilir. Köklendirdikten sonra toprağa dikersiniz. Torfada dikebilirsiniz benimkilerde torfta. Kolay gelsin.

Oyun Hamuru 29-06-2013 14:21

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bambularımı çoğaltmak için nereden kesmeliyim ve mumu suya giren kısma mı yoksa dışarıda kalan kısıma mı damlatmalıyım?

berkay. 01-07-2013 11:24

0 olacak şekilde filizlerin dibinden kesmelisiniz suda kalan kısma mum damltmanıza gerek yok çünkü suda hava alamaz

turkankaragoz 01-07-2013 12:18

Bende kıvrımların altından kesip suda köklendirdim. Fakat böldüğüm gövde parçaları çürüdü. İsterseniz üzerindeki kıvrımlardan kesin vazoda kalan saplarında üzerlerine mum damlatın belki o saplardan yeni filizler verir. Bol şanslar.

Oyun Hamuru 02-07-2013 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1175604)
Bende kıvrımların altından kesip suda köklendirdim. Fakat böldüğüm gövde parçaları çürüdü. İsterseniz üzerindeki kıvrımlardan kesin vazoda kalan saplarında üzerlerine mum damlatın belki o saplardan yeni filizler verir. Bol şanslar.

Sen böyle diyince olduğu gibi bırakasım geldi :D

berkay. 03-07-2013 19:01

toprak olarak sadece torf var olur mu?

berkay. 19-07-2013 17:04

biri cevap verebilirmi

turkankaragoz 19-07-2013 17:22

Ben torfa diktim zaten Sn berkay yukarıda ki yorumlarda da yazıyor olabileceği okumadınız herhalde. 232 msj

berkay. 20-07-2013 11:54

sudamı daha hızlı büyür topraktamı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025