agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Şans Bambusu (Dracena sanderiana) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3362.htm)

Gozde26 23-04-2021 23:32

Yavru nasıl ayrılır

Merhaba şans bambum yavru verdi köke yakın yerden ve koku de baya var yavrunun ancak ayirirsam ve ana bambuyu mumlarsam suyun içinde hava alır mı çürür mu nasıl ayırmak gerekir anayı da kaybetmek istemiyorum. Böyle kalsa sıkıntı olur mu teşekkürler simdiden. Fotoğrafı bambu başlığında mevcut buraya tekrar yükleyemedim

Mesut Temiz 23-04-2021 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gozde26 (Mesaj 1606130)
Merhaba şans bambum yavru verdi köke yakın yerden ve koku de baya var yavrunun ancak ayirirsam ve ana bambuyu mumlarsam suyun içinde hava alır mı çürür mu nasıl ayırmak gerekir anayı da kaybetmek istemiyorum. Böyle kalsa sıkıntı olur mu teşekkürler simdiden. Fotoğrafı bambu başlığında mevcut buraya tekrar yükleyemedim

O şekilde ayırmadan gayet iyi büyüyebilir... Aynı kapta büyütecekseniz zaten ayırmaya hiç gerek yok, çünkü sonuçta kökleri yine birbirine karışacak... Ayırmak isterseniz bence biraz daha büyümesini bekleyin... Ayırma işlemini de temiz ve keskin bir bıçakla (tırtıklı bir bıçak daha uygun olabilir, çünkü oldukça sert oluyor bu bitkinin gövdesi) ana gövdeye birleştiği yerden keserek yapıyoruz... Bence kesik yer suda kalacağı için mumlamaya hiç gerek yok... Aynı suya hemen koyabilirsiniz...

Gozde26 24-04-2021 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1606132)
O şekilde ayırmadan gayet iyi büyüyebilir... Aynı kapta büyütecekseniz zaten ayırmaya hiç gerek yok, çünkü sonuçta kökleri yine birbirine karışacak... Ayırmak isterseniz bence biraz daha büyümesini bekleyin... Ayırma işlemini de temiz ve keskin bir bıçakla (tırtıklı bir bıçak daha uygun olabilir, çünkü oldukça sert oluyor bu bitkinin gövdesi) ana gövdeye birleştiği yerden keserek yapıyoruz... Bence kesik yer suda kalacağı için mumlamaya hiç gerek yok... Aynı suya hemen koyabilirsiniz...

teşekkür ederim çok iyi aciklamissiniz sağolun.

evandevan5 30-04-2021 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gozde26 (Mesaj 1606130)

benim bambum da boyuna yakın yerden kurumaya başlamışlamıştı yaptıklarım şunlar.;
boyuna yakın yerden kestim. kesilen yerleri mumladım . daha sonra boğum yerlerine orkide yaprak çıkartan kremi almıştım onu sürdüm. yaprak epey büyüdü. suyun içine birazcık toprak döktüm ki bataklık hissi oluşup kolay kök versin diye.

Gozde26 12-05-2021 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1606424)
benim bambum da boyuna yakın yerden kurumaya başlamışlamıştı yaptıklarım şunlar.;
boyuna yakın yerden kestim. kesilen yerleri mumladım . daha sonra boğum yerlerine orkide yaprak çıkartan kremi almıştım onu sürdüm. yaprak epey büyüdü. suyun içine birazcık toprak döktüm ki bataklık hissi oluşup kolay kök versin diye.

Teşekkürler sağolun

Kevser12 18-06-2021 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gök Han (Mesaj 1522536)
Yeni aldığım bambumu eve gelir gelmez yanlışlıkla kırdım kırılan kısmı toprağa ana gövdeye suya koydum her ikiside çok güzel gelişti topraktaki iki yerden yaprak attı ve güzel büyüyor

Bugün a 101e gelen şans bambusundan aldım ve küçük oğlum 3 parçaya bölmüş ana gövdeyi düzelterek suya koydum yine köklenir mi acaba ya

tropikalist 24-06-2021 12:05

kırılan kısımlarda tepe kısmı yani sürgün çıkacak kısmı mumla mühürleyin kırılan açık kalan alanı hava almasın alt tarafa ise dokunmayın zamanla yeni kökler çıkaracaktır :)

evandevan5 27-01-2023 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1608572)
kırılan kısımlarda tepe kısmı yani sürgün çıkacak kısmı mumla mühürleyin kırılan açık kalan alanı hava almasın alt tarafa ise dokunmayın zamanla yeni kökler çıkaracaktır :)

benim şans bambu da 3 yerinden yaprak verdi. Bende bugün en büyük enerji alan yaprak dalını kesip suya koydum.
Kestiğim yeri de mumladım evde mumladıklarım epey büyüdü.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025