![]() |
Arkadaşlar;
Sert iklimli yerlerde saksıya dikin bence ve evin en çok güneş alan odasına koyun. |
Alıntı:
Evet haklısın,******* Yozgat'ın iklimine dayanamaz saksıya dikmeyi düşünüyorum yazın terasda durur,kışında içeri alırım... |
Merhaba Penelope...
Kargodan aldım gönderdiklerinizi paketleme müteşem,burası cok sıçak biraz serinlesin akşam üzeri yerlerine dikecegim,zahmetlerin için koçaman teşekkürler..iyi günler dilerim |
Sonunda sizinki de geldi demek :)
Rica ederim. Ortancanızıda aynı şişeye sıkıştırmıştım, kargo fazla tutmasın diye :) Kendilerine gelsinler bence de, hatta 1-2 gün bekleyin derim ben :) |
Tavsiyen için teşekkürler ben en iyisi yarın dikeyim
|
Elgoginin gardenyası da nihayet ulaşmış :)
Rahatladım sonunda. Üzerimden büyük bir yük kalktı:) Hepiniz güle güle büyütün arkadaşlar:) |
1 Eklenti(ler)
Buda gardenyamın son çiçeği, başka tomurcuk kalmadı üzerinde.
|
merhaba arkadaşlar;
bugüne kadar sizlerden öğrendiğim herşeyi gardenyalarımda uyguladım fakat olumlu bir sonuç alamadım.Sadece yaprak sararması ve dökülmesi durdu ama o canım tomurcuklar teker teker dökülüyo. Dökülmeleri durdurmam için ne yapmam gerekir ? |
merhaba arkadasım çiçeğini nasıl bu hale getirdin tebrik ederim...Birgün benim gardenyalarımda çiçek açıcak mı?
|
|
;) Benim gardenyam da ilk çiçeğini açtı.;)Birazdan resmini koyacağım.
|
İlknurcuğum herhalde fidanlıktan aldığımızdan bahsetmiyorsun?
Çünkü onda tomurcuk bile yoktu? Fotoğraf lütfen. |
2 Eklenti(ler)
İşte benim gardenyamın fotoğrafları.;)
|
Evet fidanlıktan aldığımızdan bahsediyorum.;)Ama resimler biraz kötü çıktı.:(
|
İnanamıyorum yahu, tomurcuğu bile yoktu üzerinde:)
Tebrik ederim seni. Ama nasıl bu kadar kısa zamanda tomurcuk oldu açtı hayret. |
Gardenya, ful ve ortancadan başka asitli toprağı sevdiği için limon tuzlu su ile sulanan çiçek hangisiydi arkadaşlar? Bir türlü hatırlamayamdım.
|
Sardunya başlığında bahsi geçiyor. Sanırım cevap sardunya ama başka varsa bilemiyorum. :)
|
Yasemin de sever mi acaba?
Akraba olduklarını zannediyorum Latince isimlerinden ötürü... |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim gardenyam:)
|
Maaşallah sempe;
Fotoğrafa bakılırsa arkası da gelecekmiş gibi görünüyor... |
Umarım gelir.Malumunuz açmadan dökülme olasılığı daha yüksek.:)
|
Sembe evin içinde mi?Bulunduğu ortam nasıl .Tam güneş mi?
Çok güzel yerinden memnun.Güle güle büyüt.:) |
Mutfakta duruyor. Çok aydınlık bir ortamda değil. Şu ana kadar sadece orada açtı. Evin değişik köşelerinde gardenya var. Işık isteklerini izleme halindeyim.
|
Hafiye Sempe !!!
:D |
1 Eklenti(ler)
Sonunda fırsat bulup gardenyamın resmini koyabildim. Resim için eve aldım, aslen dışarda duruyor :)
İçin rahat olsun Penelophe, beni sevdi galiba :D Eklenti 14512 |
Çok uzun zamandır benim gardenyamın da üzerinde 4-5 tomurcuk var ama malesef açmıyorlar. İnatla bekliyorum ama o benden de inatçı çıktı. Aydınlık bir pozisyonda şuanda. Balkonun yarı gölge bir köşesine almam sizce uygun olur mu arkadaşlar?
Sevgiler. |
Bir dene severse orda kalsın.
|
Gilan;
Sağlıklı görünüyor. Dışarda durması iyi. Bol çiçekler diliyorum.:p |
gardenyam
bende de şu anda iki saksıda gardenya var, ve hallerinden oldukça memnun görünüyorlar, ikiside daha birer yıllık birisi ilk çiçeklerini açtı ve döktü yenilerine hazırlanıyor. diğeri ise kontrolden çıktı her dalda başka bir tomurcuk var şu anda ve aynı anda açarlarsa ev de ki koku tüm mahlleye yayılacak gibi duruyor. bu arada yarın ilk iş limon tuzu ile sulama hazırlığına başlayacağım.
|
|
Ataser ortam olarak nerde duruyorlar.Güneşli mi ?Az ışıklı mı?
|
Ataser,
Bakın baştan söyleyeyim, Hele bir de tüm tomurcuklar birden çiçek açarsa, kesinlikle buraya fotoğrafını yüklemek yok ! :mad: Anlatmak yok; bahsini bile etmek yok... Sakın ha !! :mad: |
Lerdemir;
Haset diye buna deniyor herhalde. :D Çok gülüyorum size çoook. :D |
Ben de gardenyamı balkona aldım. Umarım işe yarar. Şuanda üstünde 4 tomurcuk var. Umarım onları da kaybetmeden açtırabilirim.
Sevgiler. |
Selenn;
Balkonda kalsın, kendi haline bırakın sadece susadıkça su verin. Tomurcukları kaybetseniz bile, balkonda yenileri oluşacaktır. :) |
Teşekkürler Penelophe. Umarım ben de gardenyamın açtığını göreceğim. Aslında daha evvel balkona almamda fayda vardı ama geç kaldık işte. Bu arada şuandaki pozisyonu yarı gölge. Rüzgardan da korunaklı halde. Şimdi beklemedeyim.
Sevgiler. |
Sn Sempe
Gardenyanız çok güzel.:) Acaba yerli gardenyamı yoksa ithal mi? Yoksa penelophe'den gelenlerden mi? Çiçeğinize nasıl bakıyorsunuz? Benim gardenyalarım balkonda sabah güneşi alıyor. Arada da limontuzlu su ve vitamin veriyorum. Bir de akşamları çiçekleri sularken onlarında yapraklarını suluyorum. Keyifleri gayet iyi gibi. Acaba başka yapılabilecek bir şey varmı? |
Alıntı:
:eek: |
Alıntı:
Bu "haset" değil, olsa olsa gıpta ve beğeni olur...:D Ben sadece ortama biraz neşe gelsin istiyorum bu vesile ile... ;) İnşaallah daha da bol çiçek açarlar.:mad: :mad: :mad: Bu arada bendeki de oldukça coşkun. Yakında sıkı bir fotoğraf patlatabilirim haberiniz olsun. :cool: |
Sıkı bir fotoğraf patlatmak ha :D :D :D
Lerdemir arada buraya da uğrayın lütfen. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025