agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Kroton (Codiaeum sp.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2182.htm)

kemal2238 16-01-2013 22:41

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğimide bugün aldım.
İzmir de Tansaş alışveriş merkezinde süper bir çiçek resası oluşturmuşlar.
9liraya aldım.
Çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim

kemal2238 17-01-2013 21:54

Arkadaşlar Kratonumda 2 yaprağını kaybettim.

Kraton çiçeğimin yapraklarına Doğal saf zeytinyağı sürdüm.
sizce bu tarz çiçeklerin yapraklarına zeytin yağı iyi gelirmi

Güzin Çakar 19-01-2013 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kemal2238 (Mesaj 1087260)
...sizce bu tarz çiçeklerin yapraklarına zeytin yağı iyi gelirmi

Zeytinyağ kullanımını ilk defa duyuyorum. Bitkinin gözeneklerini tıkayıp, nefes almasına engel olabilir, diye düşündüm. Başka deneyen oldu mu acaba?

aylin% 21-01-2013 19:06

bitkisel yağlar sadece toprağa karıştırılarak bitkinin üşümesini engellemek kışa hazırlık için daha çok seracıların kullandığı bir yöntem diye biliyorum.

kemal2238 21-01-2013 20:07

valla neredeyse 1 hafta olucak yağlıyalı yapraklarını.
inanmıcaksınız ama süper oldu yapraklar. Yağı yağraklar yavaş yavaş çekiyor içine.
iyice yağı emdikten sonra nemli pamuk ile temizledikten sonra yapraklarda toz pis olacağını sanmıyorum

kemal2238 28-01-2013 14:46

Konude resmi olan Kraton çiçeğimin yaprakları uç kısımlarından başlıyarak çürüme göstermekte. Bugüne kadar 3 yaprağı düştü ve üzerinde bulunan bazı yapraklarında da uç kısımlarında çürümeler mevcut.

Hiç bir şey yapamadan çiçeğin bu şekilde yaprak dökmesi canımı çok sıkıyor.

Crocus Şen 12-06-2013 21:42

Benim bitkim sürekli yaprak dökmeye başladı,tam 11 yıldır aynı yerde duruyor ama neden yaprak döküyor,düzenli vitamin desteği ve yapraklarına su püskürtme yapıyorum.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

iynk 19-07-2013 10:55

?

Merhabalar,

Croton sayfasını baştan sona okuduktan sonra, anladım ki benim çiçeğim çok da aydınlık bir yerde değilmiş. Hemen salonun en aydınlık bölgesine aldım. ve sağını solunu bir kontrol edeyim dediğimde örümcek ağına benzer bişeyler gördüm. Yaprak altlarına bir bakayım dedim..!!! Beyaz beyaz toz gibi bişeyler.. Bu bir hastalık mı?

Tam da yeni bir yaprak vermişken :( Hastalığın tam olarak ne olduğunu öğrenirsem evde yapılan ilaçlardan yapıcam.. Lütfen yardımmm :(

Şimdiden teşekkürler..

iynk 20-07-2013 03:00

Yok mudur yardım edecek, fikir verecek birileri!!??:confused:

loveforlife 20-07-2013 10:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iynk (Mesaj 1181605)
Merhabalar,

Croton sayfasını baştan sona okuduktan sonra, anladım ki benim çiçeğim çok da aydınlık bir yerde değilmiş. Hemen salonun en aydınlık bölgesine aldım. ve sağını solunu bir kontrol edeyim dediğimde örümcek ağına benzer bişeyler gördüm. Yaprak altlarına bir bakayım dedim..!!! Beyaz beyaz toz gibi bişeyler.. Bu bir hastalık mı?

Tam da yeni bir yaprak vermişken :( Hastalığın tam olarak ne olduğunu öğrenirsem evde yapılan ilaçlardan yapıcam.. Lütfen yardımmm :(

Şimdiden teşekkürler..

Fotoğraf eklerseniz daha iyi yorumlama şansımız olacaktır ama unlu bit olma ihtimali var...

Sevgi Durul 20-07-2013 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kemal2238 (Mesaj 1086901)
Bu çiçeğimide bugün aldım.
İzmir de Tansaş alışveriş merkezinde süper bir çiçek resası oluşturmuşlar.
9liraya aldım.
Çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim

Bu kroton değil ki, benjamin kauçuğu.

iynk 23-07-2013 08:05

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1181926)
Fotoğraf eklerseniz daha iyi yorumlama şansımız olacaktır ama unlu bit olma ihtimali var...

:( Yapraklarına duş aldırmama rağmen örümcek ağına benzer bişeyler var. Ayrıca resimden de görüleceği üzere yaprak arkasında döküntüye benzer şeyler var. Ancak buna rağmen aydınlık bir köşeye alınca 1 hafta içinde 4. yaprağını çıkarıyor. Tam gelişmeye başlamışken umarım bir hastalıkla karşılaşmayız..

kopshtar 23-07-2013 08:51

Sizin de söylediğiniz gibi kırmızı örümcek musallat olmuş. O bitkinizi yok etmeden siz onu yok etmelisiniz.

iynk 23-07-2013 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 1182958)
Sizin de söylediğiniz gibi kırmızı örümcek musallat olmuş. O bitkinizi yok etmeden siz onu yok etmelisiniz.

:( Ne yapmam gerekir bu konuda? Nasıl bir yol izlemeliyim?

iynk 01-08-2013 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iynk (Mesaj 1182950)
:( Yapraklarına duş aldırmama rağmen örümcek ağına benzer bişeyler var. Ayrıca resimden de görüleceği üzere yaprak arkasında döküntüye benzer şeyler var. Ancak buna rağmen aydınlık bir köşeye alınca 1 hafta içinde 4. yaprağını çıkarıyor. Tam gelişmeye başlamışken umarım bir hastalıkla karşılaşmayız..

Bir arkadaşımızın kırmızı örümcek olabilir dediği crotonum sanırım çiçek veriyor. Bugün resmini çekip yüklemeye çalışayım.. Ben ölecek diye korkarken o çiçek veriyor. :p

Demek ki neymiş? Çıkmamış candan ümit kesilmezmiş :D

OceaN_ 25-02-2014 12:25

Merhabalar krotondan nasıl sitil alınabilir yaprağı mı dalı mı nereden kırılmalı?

dozturkk 25-02-2014 12:54

Merhaba arkadaşlar iş yerimizde boy hizamıza gelen baya iri bir kraton'umuz var ve aşırı yer kaplamakta bunun budamasını yapmak istiyoruz nasıl yapabiliriz kestiğimiz yerlerden yeniden başka saksıya fideleme yapabilirmiyiz?

lusoari 25-02-2014 18:57

Crotonun üretimi dal çelikleri ile olmaktadır. Kestiğiniz bir dalı suya koyup köklenmesini bekleyip, toprağa dikebiliriz ya da kestiğimiz dalı direk toprağa dikip suladıktan sonra yapay sera etkisi yaratarakda üretmeniz mümkündür.

salvadore-tr 02-07-2014 09:57

Kroton için nette şöyle birşey var "Süs bitkisi olarak kullanılan çeşitli kroton türleri vardir ve Bunlarin bir çogu zehirli bileşikler ihtiva eder. Bazileri eczacılıkta kullanılmaktadır.. Bu bitkilerle çalışan kişilerde bazı kontakt ekzama ve çiğneyen çocuklarda AGİK tahribatı görülmüştür." doğruysa evde bebek olduğundan bu çiçeği başak bir yere taşıyacağım bilgisi olan varmı.

musk 02-07-2014 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salvadore-tr (Mesaj 1301531)
Kroton için nette şöyle birşey var "Süs bitkisi olarak kullanılan çeşitli kroton türleri vardir ve Bunlarin bir çogu zehirli bileşikler ihtiva eder. Bazileri eczacılıkta kullanılmaktadır.. Bu bitkilerle çalışan kişilerde bazı kontakt ekzama ve çiğneyen çocuklarda AGİK tahribatı görülmüştür." doğruysa evde bebek olduğundan bu çiçeği başak bir yere taşıyacağım bilgisi olan varmı.

Sayın Salvadore-tr, evlerde yetiştidiğimiz bitkilerin büyük çoğunluğu yenildiğinde zehirlidir. En basitinden, siklamen, kauçuk, benjamin ( sütü akan bitkiler) dieffenbachia, zakkum, hederalar, çöl gülü, gelin çiçeği, devetabanı, anthorium vs...Hepsini saymaya kalkarsak evde çiçek kalmaz.

Evde bebek varsa ya bitkileri ulaşamayacağı yüksekliğe almak lazım ya da bitkilerden bebek büyüyene kadar vazgeçmek

salvadore-tr 03-07-2014 16:05

sevgili musk bende bunu yeni keşfettim, açelya falan hepsini taşıyorum. 11 aylık bir oğlum var ve ayaklanmaya başlıyor onun için bitkilerimin bir kısmını ofisime taşıyorum. Sadece evde pulmeria süs narı ve kumkat kalacak, onlarda sanırım bir sorun yok.

musk 03-07-2014 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salvadore-tr (Mesaj 1302166)
sevgili musk bende bunu yeni keşfettim, açelya falan hepsini taşıyorum. 11 aylık bir oğlum var ve ayaklanmaya başlıyor onun için bitkilerimin bir kısmını ofisime taşıyorum. Sadece evde pulmeria süs narı ve kumkat kalacak, onlarda sanırım bir sorun yok.

Allah bağışlasın.
Büyük ihtimalle ufaklık onlara dokunmayacaktır ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

sfydnz 11-11-2014 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1253645)
Crotonun üretimi dal çelikleri ile olmaktadır. Kestiğiniz bir dalı suya koyup köklenmesini bekleyip, toprağa dikebiliriz ya da kestiğimiz dalı direk toprağa dikip suladıktan sonra yapay sera etkisi yaratarakda üretmeniz mümkündür.

Sayın lusoari , ben de 1 hafta önce büyük bir kroton ağacından - artık ağaç olmuş - bir çelik kestim bıçak yardımı ile. Çeliğin 10-15 yaprağı var, 1 haftadır en ortasındaki iki minik yaprak büyümeye devam etti, oldukça aydınlık bir yerde, bir bardak su içerisinde köklensin diye bekliyorum ama köklenmiyor. Yaprakları hala sağlıklı, köklenme işlemini nasıl hızlandırabilirim ?
Saygılarımla.

lusoari 11-11-2014 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sfydnz (Mesaj 1332729)
Sayın lusoari , ben de 1 hafta önce büyük bir kroton ağacından - artık ağaç olmuş - bir çelik kestim bıçak yardımı ile. Çeliğin 10-15 yaprağı var, 1 haftadır en ortasındaki iki minik yaprak büyümeye devam etti, oldukça aydınlık bir yerde, bir bardak su içerisinde köklensin diye bekliyorum ama köklenmiyor. Yaprakları hala sağlıklı, köklenme işlemini nasıl hızlandırabilirim ?
Saygılarımla.

Köklenmesini hızlandırmak bizim elimizde olan birşey değil, uygun oda sıcaklığında mutlaka köklenecektir. Bir hafta çok kısa bir süre ama üzerinde bulunan yaprakların sayısı fazla birazını uzaklaştırın.

sfydnz 08-12-2014 15:18

Merhabalar,
Krotonumda 2adet 1er milimetre uzunluğunda kökler oluşmuş vaziyettedir :) Kasım ilk haftasında ayırmıştım, neredeyse 1 ay geçmiş üzerinden. Köklendirecek olanlara bir fikir olsun :)
Saygılarımla

Jakin 21-06-2015 10:05

Kroton

2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 15 günlük bir seyahat sonrası krotonum epeyce sarsılmıştı. Yukarı çıkan odunsu ve körleşmiş dalını 1 ay önce budadım. Şu an yapraklı olan tek bir dalı var. Dalın ayrım yerinin 1-2 cm. üzerinden tekrar budamalı mıyım?

musk 21-06-2015 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1389436)
Yaklaşık 15 günlük bir seyahat sonrası krotonum epeyce sarsılmıştı. Yukarı çıkan odunsu ve körleşmiş dalını 1 ay önce budadım. Şu an yapraklı olan tek bir dalı var. Dalın ayrım yerinin 1-2 cm. üzerinden tekrar budamalı mıyım?

Dal kuru değilse (ki büyük ihtimalle değildir) gerek yok. O daldan yeni sürgünler çıkacaktır.

Jakin 21-06-2015 20:55

Dal çok kurumuş. Sürgün verir mi bilmem. Biraz daha bekleyeyim bakalım. Teşekkür ederim cevap için. :)

sardunya18 04-08-2015 18:47

1 Eklenti(ler)
Hediye gelen kratonum üç yıldır büyümeye devam ediyor.Yazları kapalı balkona çıkarıyorum.

deryaozel427 31-08-2015 10:56

Krotonum nerdeyse 15 yaşında

1 Eklenti(ler)
10 yil kadar annemdeydi. Ama annem pek ozenmemis ve kendi haline bırakmış. Son 5 yıldır bende ve surekli yaprak veriyor. Kışları çiçek açıyor 2 senedir ama ben oralari kopariyorum. Gelişimi etkilenmesin diye. Zaten acan kısım ayak gibi kokuyor:-):-). Ben bitkimi çoğaltmak istemiyorum. Sulama, sivi besin, banyo ve spreyleme onemli. Yer degismemeli.:cool:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025