![]() |
Yukka bitkimin yaprakları sararıyor ve ölüyor
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Bir yıl önce ikili yukka bitkisi almıştım. Anlamadığım bir sebepten küçük olan gövde tamamen kurudu ve içi de boşaldı. Şimdi de büyük olan gövdenin yaprakları sürekli sararıp dökülüyor. Yukarı doğru da gövdesinde incelme var. Ne yaptıysam olmadı suyunu az vermeye çalıştım çürüdü mü acaba diye bir değişiklik olmuyor. Yerini de değiştirdim sevmiyor mu diye diğer yerde daha kötü oldu ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim
|
Yuka bitkimin gövdesi yumuşadı
Yuka bitkim 2 ay önce hediye geldi. 2 gövde şeklinde ve ilk 10 gün sonunda küçük olan gövdeden daha fazla olmak üzere yapraklar sararmaya ve kurumaya başladı. Küçük gövdede 4-5 yaprak kaldı ve sararıp kurumaya devam ediyor. Bugün gövdeye bir baktım diğer gövde sertken bu yumuşacık olmuş. Sulama koşullarını yerine getiriyorum,hatta toprağını da değiiştirdim saksısı ile birlikte ama son durum bu şekilde. Ölmesini istemiyorum. Yardımcı olur musunuz. Ne yapmam gerek nasıl kurtarırım.
|
Merhaba, benim yuccam tüm yapraklarını döktü. kök gövde duruyor bi çürüme belirtisi yok ama tekrar yaprak verir mi acaba sulamaya devam etmeli miyim ya da başka bir yöntem mi izlemeliyim?
|
Fotolarda saksınız görünmüyor. Muhtemelen küçücük bir saksıya sokuşturulmuş ve hediyelik olarak yapılmış bir düzenleme. Gövde kalınlığına dikkat edin, o kalınlıkta bir ağaç sizce o ufacık saksıda olabilir mi? Olur ama geçici olarak..Çiçekçiden hediyelik olarak alırsınız, veya birine gönderirsiniz, oldu bitti.
Ne yapmanız lazım diye sorarsanız, saksıda tek kök bırakın. Çürümüş kök varsa derhal çıkarıp atın. Gövdenin herhangibir yerinde çürüme veya yumuşama olmuşsa, yumuşak yerin üstünü kesip atın. En önemlisi, burada defalarca sizinkine benzer yuccalar için açıklamalar yapıldı, umarım bugüne kadar onları okumuşsunuzdur. |
Merhaba,
Benim 1 metreyi biraz geçmiş kalın gövdeli yukamın tepe dallarından ikisinin kendi gövdelerinde buruşmalar görüyorum, sanki yaşlanmış gibi. yapraklar yeşil ve canlı görünüyorlar (uzun zamandır olan bazı uzun yaprak sarkmaları olsa da). neden olabilir? Bu buruşan ama büyüyen dalı ayırıp köklendirip ayrı ağaç olarak mı büyütmeliyim? Yoksa böyle kalsın mı? Ayrıca uzayan tepe dalları budama zamanı gibi bir durum var mıdır? Teşekkürler, iyi günler dilerim. https://i.hizliresim.com/bclETw.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yucca aslında son derece dayanıklı bir bitkidir, ama bazen gövde çürümesi olabiliyor.. Muhtemelen saksı değişimi ile ilgilidir... Ayrıca, bitkiyi yakından inceleyerek unlu bit veya diğer hastalıklar olup olmadığını da kontrol ederseniz iyi olur... Bol şans.. |
Yuca govde baslıgı beyaz neden acaba arkadaşlar ?
Arkadaşlar yeni aldığım yuca nin gövde başı beyaz. Küf mu ne bu sizce ?
|
Yukkam kirildi
Merhabalar, dün hızla tıp firlatilinca yukka tam bak bölgesinden ikiye kırıldı. Bir kaç yapragi da koptu. Gece ilk aklıma gelen bantlamak oldu çünkü ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir bilgim yok. Bu aşamada ne yapmam gerektiğini biliyorsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim
|
saksı boyutu
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, fotoğraftaki yucca bitkim yaklaşık 8 yaşında... Benim gördüğüm kadarıyla sağlıklı bir bitkim var. Şimdiye kadar dikkatimi çeken, keyifsiz olduğunu gösteren bir belirti fark etmedim. Arada yaprak uçlarının kahveleştiği oluyor, makasla alıyorum, sanırım büyük bir sorun değildir? Özellikle sormak istediğim sorular ise:
1- Bitkimin yerden yüksekliği tam 1.5 metre. saksısı ise 35 cm çap ve 35 cm yüksekliğinde. Bu bitki için saksı boyu hala ideal midir, yoksa büyütmem mi lazım sizce? 2- Saksı toprağını tam 3 yıl önce değiştirmiştim, sonrasında arada toprağını havalansın diye bir çubuk yardımıyla karıştırmaya çalışıyorum ve üzerinde belirtilen zaman ve oranlara uyarak genel bir bitki besini veriyorum. Bunun dışında bakımı için yapmam gereken şeyler var mıdır? Saksı toprağını ne zaman tekrar tamamen yenilemeliyim? Açıkçası büyük bir bitki olduğu için -ki bu boyda da değildi- son değişim zamanı zorlandım ve gözümde büyüyor yeni bir değişim... Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025