![]() |
Alıntı:
|
Merhaba;
Küpe çiçeğim balkonda korunaklı bır yerde ama yaprakları dokuldu bu baharda kendını toparlar değilmi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın pembegul benim kupe çiçeğim bu sene balkonda -8 dereceyi gördü acaba yasarmi dayanabilirmi? Ve yaprakları kurudu fakat dökmedi. Mrs. Popple bu cinsten.
|
Sevgili begobyam daha kuytu bir yere alın burayada bir bak küpeler hakkında detaylı bilgiler var.
Küpe Çiçeği, Fuchsia | Adan Zye Bitkiler Dünyası |
Alıntı:
|
Ben de daha önce yazdıklarımdan bilmiyorum takip edebildiniz mi, küpeli ile soğuk arasında kalmıştım. Küpeli için en uygun kapalı alanın mutfak olduğunu farkettim. Mutfaktaki nem kapalı alan, ev içi sevmeyen bu bitkiyi ayakta tutuyor. Ancak yine de dışarı almam gerekiyordu. Sonuç olarak, Ankara'da, kapalı balkonda şimdilik yaşayabiliyorlar ancak ikisi keserken bir tanesi hala tomurcuk verip çiçeklenmeden dökmeye devam ediyor. Görülen o ki çiçek alamasak da en iyi yer don olmayan balkonlar...
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar bir arkadaşımdan küpe çiçeği çeliği almıştım.sizce tutma ihtimali nedir?
bu arada en uç tarafındaki yeni çıkan yeşil yapraklarını çelik olarak aldım. |
Alıntı:
|
eğer küpe çiçeği yetiştiriyorsanız çok fazla güneş ve toprağının kuru kalması çiçeğin ölmesine neden olur. daima nemli ve buharlı ortamı seven ve kırık güneş ışınından faydalanmayı seven nazlı bir çiçek türüdür. Çiçeğin çoğaltılması genç çeliklerle oluyor genç filizi nemli ve yumuşak bir saksıya dikin ve çiçeği diktikten sonra yarı karanlık ve serin bir odaya üzerine geniş bir poşet geçirerek bırakın bu yöntemle çiçeğiniz yakında toprağa kök salacaktır. Bu anlattıklarım kesinlikle bizzat kendi tecrübelerimden esinlenerek sizlere bilgi veriyorum
|
akgül kardeşim alttaki dört ana yaprağı temizledikten sonra dikersen başarırsın
|
1 Eklenti(ler)
Sezonu açtı.
|
merhabalar birkaç çeşit küpe çiçeği satın almak istiyorum.uygun fiyatta nereden bulabilirim.çiçekli günler hepinize.
|
Acmadan cicekleri yapraklarindan ne renk acacagini bilmemiz mumkun mu acaba?
|
3 Eklenti(ler)
Ben de bugün aldım küpelimi, bebeğimi.. Sanırım kırmızı açacaklar. Çok heyecanlıyım.. Yeni olduğu için bakımını yapamadım. Perişan görünebilir ama siz onu bir de yarın görün :)
|
arkadaşlar küpe çiçeğimin yaprakları çok soluk duruyor. Ne yapmalıyım. Üzerinde bi sürü de tomurcuk var :(
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeye dikilecek küpelerim.
Eklenti 391854 Aldığımda renkleri belli değildi. Eklenti 391855 Eklenti 391857 İki günde açtılar. |
2 Eklenti(ler)
|
Küpe çiçeği (Fuchsia)
Pazar günü emirgan korusunun içindeki çiçek satış bölümünden büyükçe bir küpe çiçeği aldım. Kuzaye bakan kapalı balkonumda duruyor (yaprakları çok uzun olduğu için yukarıya astım) ama yaprakları soldu. Toprağı da nemli. Nedenini anlayamadım. Bu durum normal mi?
Bir sorun varsa geç kalmak istemiyorum. Yapraklarında herhangi bir böceğe ya da zararlyarastlamadım. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba bugün A101den 13 tlye aldığım bu kocaman küpeliyi eve gelince içinde durduğu naylondan çıkarınca bir sürü yaprağı döküldü, dipleri çürümeye başlami gibiydi. Sizce ne yapmalıyım çok uzamış dalları, budasam mı?
|
Poşette uzun zaman hava almadan kaldığı için yaprakları zarar görmüş, rüzgarlı serin bir yerde tutun.Düzeleceğini umuyorum.Sulamasına dikkat edin.
|
Muhtemelen naylonun içinde havasız kalmıştır.naylonun içinde kalan alt yapraklar Nemden dolayı çürüyüp dükülmüş veya tam tersi susuzluktan dökülmüş olabilir. Aldığınızda toprağın durumu bilgi verebilir. Eğer kökleri çürümediyse tekrar kendine gelir gibime geliyor. İnşallah kökler sağlamdır...
|
MErhaba, benimkinde henüz tomurcuk yok. Ne yapmalıyım çiçek açtırmak için ? Tavsiyeler...
|
çok güzel bir çiçek bu. bayılıyorum küpeliye.
|
küpeli neden açmıyor olabilir arkadaşlar? çok nazlı bu yahu..güneşe koyarsın çarpılır,gölgeye koyarsın yapay çiçek gibi yerinde sayar..ne ümitlerle aldım geldim ben onu:) aşkımız bitecek böyle giderse:)
|
2 Eklenti(ler)
Öleceğini bile bile yine küpe aldım.
Isılar 50 derece olana kadar keyfini süreceğim.:) Eklenti 403190 Eklenti 403191 Uzun ömürlü olmasını dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025