agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Benol Hazaroğlu 05-01-2012 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 893053)
Sevgili Benol , tek ince yaklaşık 6-7 cm bir dalı köklendirerek bana hediye etmişti. Yetiştirebileceğimden hiç umutlu değildim. Çok şükür kendini güzel yapraklarıyla kanıtladı. Sizi unscented küpelimle tanıştırmak istiyorum. Teşekkürler sevgili Benol...


Sevgili lir

Boyuna, endamına bakıp seni yanıltmasın. O minik küpe geçen sene çiçeğini bile açmıştı.
Güzel görüntüsüyle seni de mest edecektir.

hanndan 05-01-2012 15:23

1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde de açtığını bilmiyordum,:D

acemifüsun 06-01-2012 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_elif (Mesaj 895677)
sayın merkürvenüs iki siteden cevap geldi ama maalesef biri sadece USA (Zen Cart!, The Art of E-commerce) biri de UK dışına sipariş göndermediklerini söylediler. Diğer iki satıcıdan da hala cevap bekliyorum. Aslında USA içi satış yapan sitede üyelik açtığımda Turkey var diye umutlanmıştım ancak sonuç maalesef olumsuz oldu.

Geçen yıllarda arkadaşlar yutdışından köklü çeşitli küpe fideleri satın almışlardı. Alışveriş bölümünde Ortak Siparişlerde Küpe alımı başlığı size sanırım yardımcı olur. Kolay gelsin:)

SerDag 08-01-2012 21:54

Sayın k_elif ilginiz ve çabanız için ben de çok teşekkür ederim. Ben de araştıracağım.
Sayın ardabora hiç böyle güzel renk kombinasyonunda küpeli görmemiştim. Maşallah harikalar.
Sayın emily14 maşallah küpeliler son derece sağlıklılar. Çiçeklerini de görürsünüz inşallah.
Benim küpeliler de işyerinde çok susuz kalmış, ben birkaç gün ilgilenemeyince birisi kurumaya yüz tutmuş. Pembe-beyaz küpeli. daha nazlı. Hemen suladım, tüm odunlaşmış dallarını budadım. Pembe-mor küpeli daha iyi durumda, çiçeklenecek. Ondan da cuma günü birsürü beyaz sinek temizledim. Kar da olsa kış da olsa gelip buluyorlar vallahi. Yakında resmini ekleyeceğim.

kılıç 09-01-2012 12:41

5 Eklenti(ler)
Diğer küpelilerim sadece yapraken bunlarda hala çiçek var.Balkondalar, geçen yıl da hiç içeri almadım.

Gül-bahar 09-01-2012 15:41

2 Eklenti(ler)
Benim kırmızı renkli küpe çiçeğimin sık ilaçlama, yıkama ile mevsimin bu zamanında şimdiki hali.İlaçlama derken önce arapsabunlu ev yapımı olanı uyguladım. Beyaz sinekler, unlu bitlerden kurtaramayınca SAFA DDVP 660 EC adlı ilacı öngörülen dozajda kullandım. Küpelimi havadar yerde tuttum. Lakin beyaz sinekler benle saklambaç oynamaya devam ettiler. Bir aydan beri pamuklaşmaları ıslak peçete ile alıyorum. İşin kötüsü bu zararlılar diğer sağlıklı bitkilere de bulaşmakta. Bu durumda olup ta bitkisini kurtaran arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. Yardım için şimdiden teşekkürler.

alacakaranlik 09-01-2012 16:01

Sayın Gül-bahar,

Pamuklu bitler genelde, hava sirkülesinin az ve nemli ortamda hızla yayılabiliyor. En güzel çözümü ( uyguladığım için söylüyorum ), mevcut beyazlıkları temizledikten sonra 1-2 hafta kadar dışarıda tutmanız. Zaten kış sogukları ( don zamanı hariç ) küpelinizede iyi gelecektir.

Gül-bahar 09-01-2012 16:39

Sn Alacakaranlık,
Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız gibi , beyazlıkları temizleyerek dışarda tutayım. İnşallah bitkimi kurtarırım.;)

acemifüsun 10-01-2012 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül-bahar (Mesaj 897395)
Benim kırmızı renkli küpe çiçeğimin sık ilaçlama, yıkama ile mevsimin bu zamanında şimdiki hali.İlaçlama derken önce arapsabunlu ev yapımı olanı uyguladım. Beyaz sinekler, unlu bitlerden kurtaramayınca SAFA DDVP 660 EC adlı ilacı öngörülen dozajda kullandım. Küpelimi havadar yerde tuttum. Lakin beyaz sinekler benle saklambaç oynamaya devam ettiler. Bir aydan beri pamuklaşmaları ıslak peçete ile alıyorum. İşin kötüsü bu zararlılar diğer sağlıklı bitkilere de bulaşmakta. Bu durumda olup ta bitkisini kurtaran arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. Yardım için şimdiden teşekkürler.

Unlu bit olan bölgelere kulak temizleme çubuklarını mavi ispirto, ya da alkole batırıp, mekanik temizlikle başarılı olursunuz.
Ayrıca ev yapımı ilaçlardan bulaşık deterjanı, alkol kullanıp, genel ilaçlama da yapabilirsiniz. Oranlarını arkadaşlar bazı başlıklarda yazmışlardı, araştırırsanız faydasını göreceğinizden eminim.

Gül-bahar 11-01-2012 07:39

Saygıya değer arkadaşlar, dün olabildiğince pamuklar bitler uzaklaştırıldı. Gece 1' gündüz 6' rüzgar alan açıkta bir yere konuldular.Bu konumda (hava durumu açısından ) ne kadar kalmalı? İlginiz ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

acemifüsun 11-01-2012 10:45

Küpeler soğuğa dayanıklı bitkiler, don olmadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Gül-bahar 11-01-2012 11:09

Acemifüsun, teşekkür ederim. Zannedersem geceleri içeri almak en iyisi olacak.

k_elif 11-01-2012 11:32

Sevgili arkadaşlar;
"black beauty" konusunda bize yardımcı olacak bir satıcıyla henüz karşılaşamadım:) Ancak geçen gün biraz da hayal kırıklığıyla araştırma yaparken rastladığım bir siteye öylesine mail gönderdim. (ancak ellerinde "black beauty" ya da siyah etekli bir türe rastlamadım)
bugün satıcıdan cevap geldi "Yurt dışına sertifikalı olarak satışımız var size de yardımcı olmak isterdik ancak ülkenizde ithalat kısıtlamaları yapılıyor. Siz de bu kısıtlamaların neler olduğunu tekrar bir kontrol edin" diyor.
Fuchsia ithalatı konusunda bilgisi olan bir arkadaş bize yardımcı olabilirse ve eğer sitedeki türlerden edinmek isteyen arkadaşlar varsa belki bu sorunu çözebiliriz.
Brenlissa Online Nursery, Fuchsia Nursery

alacakaranlik 11-01-2012 15:29

1 Eklenti(ler)
2 ay önce dışarıya aldığım ve hala dışarıda duran küpelim. Dışarıya koymadan önce yaprakları yemyeşildi. Soğuklarında etkisiyle yapraklarda renklenme meydana geldi. Bir aksilik olmadığı sürece sürekli dışarıda duracak

acemifüsun 11-01-2012 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül-bahar (Mesaj 898116)
Acemifüsun, teşekkür ederim. Zannedersem geceleri içeri almak en iyisi olacak.

Sevgili Gül-bahar geceleri içeri alacaksanız, içeride ısıtılmayan bir oda olsun, bitki şok yaşamasın.

Gül-bahar 11-01-2012 18:31

Sn Alacakaranlık, ne güzel halinden memnun görünüyor. İnşallah bol bol çiçekli halinin de fotograflarını çekersiniz. Benim kırmızı renkli olanın (önceki sayfada olan) yapraksız dallarının kurulduğunu fark ettim. Kuru dallarına pek te müdahale etmeden açık havaya çıkarttım. Konum olarak rüzgar alan biryerdeler. Rüzgar körpe dalları salladıkça kırılacaklar diye de endişe ederken bir yandan da "ohhh ölsün böcekler "diyorum. Rakım olarak yüksekte (Şişli Abide-i Hürriyet Tepesine yakınız )ve hakim ruzgara da açık. Gene de içeri alayım.
Sevgili acemifüsun uyarınız için teşekkür ederim.
Sn Alacakaranlık bol bereketli hayırlı işler dilerim.

agozce 28-01-2012 23:07

Arkadaşlar zengardentr (fide-fidan bölümünde) fideler gelmiş. Kışa dayanıklı, büyük çiçekli, çok yıllık diyor...İsteyen baksın.

Sevgi Durul 31-01-2012 12:23

1 Eklenti(ler)
Isıtılmayan ortamda ve tomurcuklanmış.

Eklenti 266808

ardabora 02-02-2012 18:02

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki çiçekler buz kesti,günlerdir kar altındalar.

Küpelileri kar yağmaya başladığı gece içeri aldım,uzun zamandır bir türlü açamayan tomurcuklar bir gecede patladı.

emily14 02-02-2012 18:49

Kış güzeli olmuş bunlaaaarrrrr...
Sevgili ardabora çok güzeller :)

ardabora 02-02-2012 19:18

Evet ama doğal olarak çiçekler çok küçüldü.

Isıtılmayan bir odada olmalarına rağmen küpeliler kendini saldı, kar erise de dışarı çıkarsam yine.

cemo 02-02-2012 20:01

1 Eklenti(ler)
Gündüz -5 e düşen havada, bahceye diktiğim küpenin durumu iyi.Ama saksıdakilerden umudum yok.

mavisedir 04-02-2012 21:15

Komşumun bahçesinde var küpe çiçeği, ağustos ayından beri çelik alıyorum tutturamıyorum. En son aldığım çelik hala suda, kök vermeye başlamış. Şubat sonu gibi bahçeye geçireyim diyorum.
Cemo ne yapıyorsun bu küpelere maşaallah çok güzel yetişiyor senin bahçede. bahçeye de ektim tutmadı saksıya da. Karın altında bile açmış maşaallah, nazarım değecek valla:)

bari 05-02-2012 19:52

2 Eklenti(ler)
Bende tohumdan fuchisa boliviana yetiştirdim. Çiçekleri böyle. İkinci resimde benim fidem. Hızlı büyüyor.

ahmeter 05-02-2012 20:20

1 Eklenti(ler)
Serada küpe

SerDag 05-02-2012 23:44

sevgili cemoooo bayıldım kardaki küpelilerine! Bende de bu renk olan vardı ama mefta oldu. Ankara ayazlarına dayanamadı, sonra da iç mekânı sevemedi.. of of.. nasıl içim açılıyor bu güzellere baktıkça.. Elimde bir tek sayın Ahmeter'in resmini koyduğu küpelinin renginden kaldı. umarım bahara kadar dayanır..

Rana+miraç 20-02-2012 23:07

1 Eklenti(ler)
Benim küpe çiçeğim kendini kavak zannediyor.İçeride serin bir odada uzadı da uzadı.Üst kısmından budamak istiyorum. Budadığım parçayı yeniden diksem tutar mı yoksa baharı mı beklesem?

Benol Hazaroğlu 23-02-2012 11:11

Bize öğretilen minicik fideyken bir çimdik ucundan kopartıp onu da başka saksıya dikmek.
Çiçeğiniz dışarda duracak ev de değil. Çelik alıp çoğaltabilirsiniz.

jineop 23-02-2012 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 908177)
Bende tohumdan fuchisa boliviana yetiştirdim. Çiçekleri böyle. İkinci resimde benim fidem. Hızlı büyüyor.

Sevgili bari, kutlarım. Sabırsızlıkla çiçeklerini görmek istiyorum.

tk646 23-02-2012 11:53

Geçen sene fidan iken aldım bu küpe çiçeğinden, uzadı uzadı ve uzadı.

Tabi ben bu çiçeğin sıcağı pek sevmediğini bilmediğimden yazın 40 küsür derecede _Diyarbakır_ balkonda tuttum onu :( Tahmin edeceğiniz gibi öldü. Oysa çokta severim bu çiçeği . Artık öğrendim bu ilde yetişmez o :)

loveflower 26-02-2012 17:25

Sevgili agozce haber vermiş, baktım gerçekteb güzel küpe fideleri var zengardenda , ben de linkini vereyim.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı

dağ çiği 28-02-2012 21:25

2 Eklenti(ler)
Kasım da çeliklediğim küpelerim,kar kış dememiş çiçek açmış.

cemo 28-02-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir (Mesaj 907838)
Cemo ne yapıyorsun bu küpelere maşaallah çok güzel yetişiyor senin bahçede. bahçeye de ektim tutmadı saksıya da.

Bir de perlitte köklendirmeyi deneseniz. Perlitte çok kolay kök yapıyor.Soğuklara da oldukca dayanıklı küpeler. Bol bol küpe çiçeğiniz olur inşallahhh.

cemo 28-02-2012 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 908286)
sevgili cemoooo bayıldım kardaki küpelilerine! Bende de bu renk olan vardı ama mefta oldu. Ankara ayazlarına dayanamadı, sonra da iç mekânı sevemedi.. of of.. nasıl içim açılıyor bu güzellere baktıkça.. Elimde bir tek sayın Ahmeter'in resmini koyduğu küpelinin renginden kaldı. umarım bahara kadar dayanır..


l i t t l e gardener

Üzülme baharda sürgün verirler yine. Gecen yıl dondu dediğim saksıdaki küpelerim canlanmıştı.

k_elif 05-03-2012 12:44

Merhaba;
Sonunda benim de bir Küpelim oldu. Dün Baumax'dan beyaz bir küpeli aldım. Ama sormak istediğim birşey var. Küpeli hava sirkülasyonu olan , gölge ya da yarı gölge yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. Kış için de çok soğuklardan korumak için camekanlı balkon da tutabilirsiniz diye okumuştum. Camekanlı balkonda sirkülsayon tamam da gölge olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Balkonumun heryeri ışıl ışıl.

Batuhan Yılmaz 10-03-2012 12:31

merhaba arkadaşlar bende tohumları var ma nezaman nasıl dikeceğimi bilmiyorum fikri olan varmı bu arada tohumları çok küçük tam olgunlaşmış meyveden aldım meyvesininde yarısını yemiştim :P lezizdi belki bazı arkadaşlarımız hatırlar :) .

jineop 10-03-2012 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_elif (Mesaj 920867)
Merhaba;
Sonunda benim de bir Küpelim oldu. Dün Baumax'dan beyaz bir küpeli aldım. Ama sormak istediğim birşey var. Küpeli hava sirkülasyonu olan , gölge ya da yarı gölge yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. Kış için de çok soğuklardan korumak için camekanlı balkon da tutabilirsiniz diye okumuştum. Camekanlı balkonda sirkülsayon tamam da gölge olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Balkonumun heryeri ışıl ışıl.

Duvar dibi ya da kendinden büyük saksıdaki çiçek onun için yeterli gölgeyi oluşturabilir. Sevgiler.

yigit666 13-03-2012 17:56

zen garden den sipariş ettiğim küpe çiçeklerim geldi.
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 273737

siyah lale 13-03-2012 22:16

Cok şirinler güle güle büyütün hangi türleri sectiniz

yigit666 14-03-2012 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siyah lale (Mesaj 925042)
Cok şirinler güle güle büyütün hangi türleri sectiniz

aldığım türler
fuchsia XL büyük katmerli vodoo kırmızı mor eflatun
fuchsia XL büyük katmerli pink marshmallow pudra pembesi
fuchsia XL büyük katmerli swingtime nar çiçeği beyaz
fuchsia XL büyük katmerli bella rosella kiraz kırmızı pembe
fuchsia XL büyük katmerli deep purple beyaz mor


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025