agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

jineop 29-11-2011 22:44

Sevgili blaze ash
Çelikleriniz çok canlı ama çok yapraklı 2 yaprak bırakıp, onlarıda makasla yarısını keserseniz şansınızı arttırmış olursunuz. Sevgiler.

agozce 30-11-2011 00:05

Sevgili Lir, küpelerin harika..ellerine sağlık.

Kırmızı - siyah katmerli açan (benim carmen dediğim) küpeliden kimde var?

SerDag 30-11-2011 00:19

İlk defa duydum. Çok merak edip gugılda aradım. Acaba şu mu sorduğunuz küpeli? Başka hiç küpeli sonucu vermiyor hep fuşya! :)

ROHEES NEW MILLENNIUM - Potted Rarities

Eğer yetiştiren varsa ben de isterim mecburum buna:)

blaze ash 01-12-2011 00:13

Sevgili Lir;
Tavsiyene uyup yaprakları azalttım ve büyük yaprakların uçlarını kestim. Tomurcuk olanın sapları bu gün biraz uzamış :) Bu halde nasıl tomurcuk veriyor anlamadım. Bir de dayanamayıp baktım kök yapmış mı diye, hiç bir şey yok daha. Bir hafta oldu gerçi ama merak işte tutamadım :)

agozce 01-12-2011 00:31

Evet benziyor ama benim söylediğimin etekleri tam siyahtı.

Site üyelerinin birininde vardı ama kimdeydi unuttum...

jineop 01-12-2011 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash (Mesaj 884047)
Sevgili Lir;
Tavsiyene uyup yaprakları azalttım ve büyük yaprakların uçlarını kestim. Tomurcuk olanın sapları bu gün biraz uzamış :) Bu halde nasıl tomurcuk veriyor anlamadım. Bir de dayanamayıp baktım kök yapmış mı diye, hiç bir şey yok daha. Bir hafta oldu gerçi ama merak işte tutamadım :)

Hiç ellemeyin köklenme su içinde baharda çok hızlıyken bu mevsimde perlitte ya da toprakta 1 ayı geçebiliyor. Umarım tomurcuklarıda kestiniz.

jineop 01-12-2011 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 884056)
Evet benziyor ama benim söylediğimin etekleri tam siyahtı.

Site üyelerinin birininde vardı ama kimdeydi unuttum...

Etekleri bendekilerin lacivert. Sanırım Zafer Beydeydi.

bari 04-12-2011 20:00

2 Eklenti(ler)
Yaz başında ektiğim fuchsialar..

blaze ash 07-12-2011 17:52

Arkadaşlar diktiğim küpeli çeliklerinde (22 kasım), çiçek tomurcukları çıkıp duruyor. Koparıyorum ben de gücünün köke versin diye. Tomurcukları neden çıkıyor ki? Yoksa köklendiler mi? :)

blaze ash 10-12-2011 12:06

Arkadaşlar çok mutluyum. Küpe çeliklerimden iki tanesinin birer kökü bardaktan görünüyor. Tutmuşlarrrrrrrr!!!!!!! :) Küpelilerimi öpüp sarılasım geldi. Çok çok mutluyum. Diğerlerinde göremedim ama onlar da canlılar. İnşallah çiçeklerini de görürüm.

jineop 10-12-2011 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash (Mesaj 886633)
Arkadaşlar çok mutluyum. Küpe çeliklerimden iki tanesinin birer kökü bardaktan görünüyor. Tutmuşlarrrrrrrr!!!!!!! :) Küpelilerimi öpüp sarılasım geldi. Çok çok mutluyum. Diğerlerinde göremedim ama onlar da canlılar. İnşallah çiçeklerini de görürüm.

Gözümüz aydın:))

Seyfi Dağdeviren 10-12-2011 21:38

Binbir eda ve naz ile köklendirip büyütmeye uğraştığım küpe çiçeğim boynunu büktü.Yaşatmağa çalışıyorum.İnşallah başarırım.Elinde değişik renkte çiçeği olanlardan çelik bekliyorum.Gönderme nezaketinde bulunacak dostlara şimdiden teşekkür ederim.

SerDag 11-12-2011 19:04

Sayın blaze ash güle güle büyütün:) Valla ben öpüyordum şapır şupur.

Sayın seyfidağdeviren bende iki küpeli var ancak içeri alınınca çok mutsuzlandılar, daha nemli ve ışıklı iş yerime götürdüm, biraz toparlarlarsa çelik alıp köklendirmeye çalışırım. Şu an kendilerine hayırları yok, haliyle bekliyorum. Sizinki boynunu büktüyse biraz su verin diyeceğim, susuzluğa karşı hoşgörüsü yoktur küpelinin.

ardabora 12-12-2011 17:03

3 Eklenti(ler)
Benim küpelilerim şu aralar pek keyifliler, hala dışarıdalar. Yaz aylarındaki cansızlıkları gitti. Ailece mutluyuz.;)

Adalet Yağcı 12-12-2011 18:00

Süper... sevgili ardabora, yavrucaklar yeni yeni kendilerine geliyorlar ne yapsınlar.
Haziran başına kadar bu coşku devam eder, sonra sıcaktan nerelere saklasam diye dertlere düşeriz.
Sevgiler.

emily14 12-12-2011 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 887250)
Benim küpelilerim şu aralar pek keyifliler, hala dışarıdalar. Yaz aylarındaki cansızlıkları gitti. Ailece mutluyuz.;)

Sevgili Ardabora, bu guzellerden alttakinindi yanlis hatırlamıyorsam bana verdiğin bebişte azimle büyümekte, yakinda fotoğrafını koyacağım, inşallah annesine çeker:p böyle keyifli keyifli açar...

çilek59 12-12-2011 19:45

Merhaba Arkadaşlar, benimde elimde iki tane ekmem gereken küpeli çiçeği çeliği var. Şuan suda bekliyorlar. Toprağa ektikten sonra sobalı evdemi serin bir yerdemi durmalı ?

SerDag 12-12-2011 20:32

Maşallah İstanbul Sarıyer'de küpeli büyütmek varmış doğrusu.:)
Sayın çilek59, küpeliler ılık-serin arası ortamları severler ve bol da nem ararlar. Yani sobaya yakın olmamalı kavrulmamalı. Ama kuru ve serin yeri de çok sevmeyebilir çünkü ayaz çarpabilir. Aydınlık ve çok soğuk olmayan bir yer iyi gelecektir..

eb_ru 16-12-2011 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SerDag (Mesaj 872061)
evet evet tohum. ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. alıp ektim ama sanırım olmadı. belki de sertken alıp ekmek lazım..

l i t t l e gardener

Sevgili SerDag
Fuchsia magellanica'ların cimlenmesi 90 günü bulabiliyormuş. Ektiğin tohumlardan vazgecme bekle derim ben.

ahmeter 16-12-2011 16:47

Küpe

1 Eklenti(ler)
Açmaya devam ediyorlar

k_elif 16-12-2011 18:59

Sayın agozce dediğiniz tür 'black beauty' olabilir mi?

Fuchsia 'Black Beauty', Fuchsia 'Black Beauty' - Shoot

jineop 17-12-2011 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çilek59 (Mesaj 887298)
Merhaba Arkadaşlar, benimde elimde iki tane ekmem gereken küpeli çiçeği çeliği var. Şuan suda bekliyorlar. Toprağa ektikten sonra sobalı evdemi serin bir yerdemi durmalı ?

Bu mevsimde çeliklerinizi kapalı ortamda tutmanız köklenmeyi arttırır. Sevgiler.

Batuhan Yılmaz 17-12-2011 16:20

Arkadaşlar Küpe çiçeğim Böcekler tarafından tozlandı ve 2 büyük meyve verdi ve ben bu meyvelerden birinin tadına baktım gerçekten muhteşemdi ama şimdi midem bulanıyor acaba meyveleri zehirli midir ve içinden nokta nokta aşırı minicik beyaz tohumumsu pıtırtılar çıktı bunlar tohum mudur eğer tohumsa ne zaman dikilir ?

SerDag 18-12-2011 00:05

Sevgili eb_ru evet tohumları ektim bekliyorum epey oldu gerçekten. Küpelinin birinden çok umutlu değilim, içmekanlar aşırı sıcak geliyor, dışarısı ise geceleyin kutup gibi burada.. Ne yapacağız bilemiyorum. camlı balkonu olan komşuma mı versem acaba?
Sevgili k_elif vallahi şu black beauty aklıma düştü benim.:)
Sayın bat-uhan küpeli meyvelerinin yurtdışında kokteyllere reçellere katıldığını okudum ama hangi türlerin, bilmiyorum. Bence siz yemekten ziyade ekin, ama zehirli olduğunu sanmıyorum. Çok geçmiş olsun...

ardabora 18-12-2011 14:40

3 Eklenti(ler)
Bu küpeli çıldırdı.. :p

Şu an üzerinde yaklaşık 20 tomurcuk var. Serin havaya bayıldı...Adalet Hanım'ın dediği gibi yazın nerelere koyarım ben bunu? Şimdiden derdine düştüm.

Eklenti 260174

Eklenti 260175

Ve tomurcukları kocaman...

Eklenti 260176

ardabora 19-12-2011 18:34

Teşekkürler arkadaşlar,

Beyaz küpeliyi ekim ayı başında satın almıştım. 15 cm.lik bir saksıda, toprağı (daha doğrusu torfu) kurumuş, beş-altı tane yaprağı kalmış, üzerinde tek bir beyaz çiçeği ve kuru bir sürü dalı vardı. Satılmadığı için bir köşeye atmışlar.

Satıcı 5 tl.ye verebileceğini söyleyince atladım resmen :) çünkü gövdesi ve dalları bu kalınlıkta küpelileri yazın 15-20 tl.den satıyorlardı.

Saksının içinden kupkuru,sünger gibi bir torf çıktı kalıp şeklinde. Çiçeği sulayamıyorsun bile,öylesine kurumuş...Ben de çiçeği dip kısmından tutarak salladım ve torfu temizledim, bahçemdeki toprakla, içinde gübre olan başka bir toprağı karıştırdım. Saksısını büyüttüm ve sulayıp gölgeye aldım.

Bir iki hafta sonra yeni yapraklar çıkmaya başladı ve ilk olarak bir iki tane düz beyaz çiçek açtı.

Son günlerde de pembelikler artmaya başladı.:confused:

Her ne renk olursa olsun, yaşamaya devam etsin yeter...

ardabora 25-12-2011 20:45

2 Eklenti(ler)
Sn. Serdag,

Dün İstanbul'un ilk karını gördük. Öğle saatlerinde başladı, arabaların üstünü, çatıları, otları beyaza boyadı bir hızla. Aynı hızla da eridi. Hava öyle soğuktu ki küpelileri içeri aldım korkuyla. Odanın ısısı yüzünden bir gecede tomurcuklar patladı. Bu sabah kalktığımda bir kaç çiçeği kabak çiçeği gibi açmış halde buldum. Öğlen hava biraz yumuşayınca hava alsınlar diye dışarı çıkardım yine çünkü içerinin ısısı yüzünden mayışmaya başladılar.

İşte en nazlı küpelim...İki çiçekle bana merhaba dedi...

k_elif 26-12-2011 14:45

sevgili SerDag;
gerçekten "black beauty" çok güzel görünüyor. Bir site buldum nette "plug plant" olarak satıyor 10'ar adet. Bu dönemde alınır mı bilmiyorum ama eğer oluyorsa, almak isteyen başka üyeler de varsa düşünülebilir sanırım.

Fuchsia Black Beauty - 10 Plug Plants

herdemli 26-12-2011 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çilek59 (Mesaj 887298)

merhaba,ilk dönemler sobalı yerde değil ama normal bir odada tutabilirsiniz büyüdükten sonra ısı sıfırın altına düştüğü günler akşamları çok sıcak olmayan odanıza geçici olarak alın.Balkon gibi açık havayı seven bir çiçektir.Saygılar.

Seyfi Dağdeviren 26-12-2011 17:03

Sayın k elif;Adedi ve fiatı hakkında daha açıklayıcı bilgi verirseniz katılım olacağını düşünüyorum.Şahşen ben belli bir limiti aşmıyorsa almak isterim.Yabancı dil bilmediğimden sizin gibi birinin üstlenmesi,önderlik etmesi bizleri mutlu kılar.Saygılarımla.

k_elif 26-12-2011 20:42

merhaba;
az önce e-mail gönderip Türkiye'ye satış yapıp yapmadıklarını sordum. Gelen cevabı sizlere de bildiririm. Cevap olumlu olursa siparişleri değerlendiririz.

emily14 27-12-2011 11:12

3 Eklenti(ler)
sevgili ardabora ve lir... benimle paylastiginiz küpelilerin son hallerini paylasmak istedim... sagolun, umarim hepsi bu hallere gelirler. ilginç bir şekilde bazısı hiç yaprak dökmeden direk büyümeye başladı, bazısı tüm yapraklarını döktü sonra dipten yaprak çıkarmaya başladı. hadi hayırlısı :D

ardabora 27-12-2011 15:22

Tebrikler, çiçeklerini de görürüz inşallah....

emily14 27-12-2011 16:42

inşallah :) umuyorum bahara... sizden aldigim o buz ciceginin yanindaki cok alem :D
daha ilk 3 yapragindan sonra kendi boyunun 2 kati cicek acti... kıyamadım koparmaya galiba o yuzden biraz ufak kaldı ama azimli cimcime :D

k_elif 29-12-2011 13:25

sevgili arkadaşlar;
şu ana kadar biri ebay'den olmak üzere toplam üç kişiye Türkiye'ye satış yapıp yapmadıklarına dair mail attım. Şimdiye kadar sadece birinden aşağıda gönderdiğim cevap geldi ve maalesef sadece İngiltere içine satış yaptıklarını söyledi. Umarım diğerlerinden en az bir tanesi olumlu yanıt verir.

"Dear Sir / Madam,

Thank you for your email, I am sorry to advise you that The Garden Centre Group only delivers plants to the UK. I am sorry we cannot **** you this time.

Kind regards,
Aruna"

jineop 29-12-2011 14:01

Sevgili gürbik67 , hemşo küpelilerin harika ellerine sağlık.

jineop 29-12-2011 14:03

Sevgili günebakan küpellirden sağlık fışkırıyor. 3 ay önce nerdeyse tek ince dal olarak aldığımız küpeliler maşallah ağaç olmuş. Helal arkadaşıma...

jineop 29-12-2011 14:07

1 Eklenti(ler)
Sevgili Benol , tek ince yaklaşık 6-7 cm bir dalı köklendirerek bana hediye etmişti. Yetiştirebileceğimden hiç umutlu değildim. Çok şükür kendini güzel yapraklarıyla kanıtladı. Sizi unscented küpelimle tanıştırmak istiyorum. Teşekkürler sevgili Benol...

merkürvenüs 04-01-2012 17:33

Sn. k elif yurt dışı siparişi için yaptığınız araştırmanızdan sonuç alamadınızmı?

k_elif 04-01-2012 21:32

sayın merkürvenüs iki siteden cevap geldi ama maalesef biri sadece USA (Zen Cart!, The Art of E-commerce) biri de UK dışına sipariş göndermediklerini söylediler. Diğer iki satıcıdan da hala cevap bekliyorum. Aslında USA içi satış yapan sitede üyelik açtığımda Turkey var diye umutlanmıştım ancak sonuç maalesef olumsuz oldu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025