![]() |
Benim küpe çiçeğim, Sabah güneşi alan, kuzey rüzgarına açık 6. Kat balkonunda kışı geçirdi. Bugün ilk çiçeğini açtı. Bol su ve gubre istiyor. Fotograf yukleyemiyorum. Mobil cihazdan yükleme kabul etmiyor. :(
|
Sayın yukka gübre olarak ne kullanıyorsunuz? Benimki oldukça büyüdü ama hiç tomurcuk yok üzerinde. Güneye bakan balkonun duvar dibinde duruyor. Yani güneş direk gelmiyor ama aydınlık. Kışı da orda geçirdi. Biraz öne aldım dün. Belki bi faydası olur diye
|
Yukarıda resmini eklediğim tomurcuklar büyüdü ve çok ağırlaştı, taşıyamıyor artık. Renkleri de pembeye dönmeye başladı. İlk küpelim nasıl açacak çok merak ediyorum.
|
rüzgardan etkilenmezmi malum havalar ısınamadı çok rüzgar var :confused:
|
Küpeler hafif esintili ve aydınlık fakat gölge yerleri çok seviyor. Ayrıca sulama çok önemli, suyu sever, fakat toprak hafif kurumaya başlamadan sulanmaz, sonra çürürler. Yapraklarına her gün su püskürtmek zararlılarla mücadelede etkili ve zaten duşu da çok seviyor.
|
Kıs boyunca bir iki kez sulandirilmis kompoze gübreden verdim. Bir hafta önce bahçelere atılan doğal gübre koydum dibine. Benim balkon açık. Bu çiçek de açık havayı seviyor. Üzerinde su anda sayısız tomurcuk var. Kısın rüzgardan kırılan dallarını dibine batırdım. Onlar da yetişti. Çok gür, guzel bir görünümü var. Toprağı da suyu tutan bir bileşim. Su verince suyu sünger gibi çekip tutuyor, saksının dısına sizdirmiyor. Bazen bir kaba su koyup toprağı suya iyice doyuruyorum. Sabah saat 10'a kadar direkt güneş alıyor. Sizin kupede yer ve toprak sorunu olduğunu düşünüyorum.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim güzel açtı içi beyaz ve katmerli ama küçük katmerliler den :D
|
1 Eklenti(ler)
|
beticim bembeyaz nede güzel acmış :p. nasıl anlıyorsunuz katlı ve renk olarak püf noktası nedir ? baktım baktım yok hepsi aynı geldi :D
|
Alıntı:
Sevgili bettyycim sizin beyaz da çok zarif:) |
Bazısının yaprak damarları, çiçek sapları vb. detaylardan biraz da atmasyon :D
|
Alıntı:
Küpelimi yeni aldım 10 günlük :) |
küpelimin son hali
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ah komşular ah. Çiçek sevgisi yok kalplerinde. Çelik dikilmiş küçük saksıları, tohum ekilmiş kapları görüp beni de çöpçü ilan ettiler.
|
:) tok açın halinden anlamaz misali... bende aynı konumdayım yalnız değilsiniz bu yolda sevgili Benol...
|
ingiliz Fuchsia Claudia Pembe katmerli olarak açtı
1 Eklenti(ler)
|
Ah!! Bendeki Küpeliyi görmenizi isterdim; ama elimde telefonumdan başka fotograf yukleyebilecegim bir cihaz yok.
|
5 Eklenti(ler)
Küpe çiçekleri bu yıl daha şanslı. Havalar serin gittikçe onlar da coşuyor.
|
5 Eklenti(ler)
Benim yaşadığım güzellikleri sizin de görmenizi istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Bu güzellikleri hiç bitmesin istiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Bu küpe çiçeği bana süpriz yaptı katmerli açtı ilk defa bu kadar güzel küpelim oldu.:)
Eklenti 219059 Eklenti 219060 Eklenti 219061 Eklenti 219062 Eklenti 219063 |
Benim gönderdiğim tuttumu sevim 4 abla :) Ne renk merak ettim :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu konudaki küpelilere bakmak içimi öyle açıyor ki. Geçen yaz balkonumdaki küpelilerime musallat olan kırmızı örümcek ve beyaz sinekler beni mahvetmişti. Çok gürdüler, başedemedim, arapsabunlu karışımı uyguladım ama yaprakları çürüttü, yapış yapış oldular bir daha iflah olmadılar.
Artık yetiştirmemeye karar vermiştim. Ama güzelim bir küpeli hediye geldi. Bu seferki pembe beyaz.. Yine dayanamıyorum yine her gün gözüm gibi bakıyorum. Bugünlerde buraya güzel yağmur yağıyor. Balkonda epey mutluydu. Bugün nasıl bir rüzgar esmişse bir uzun dalı kırılmış, nasıl da çiçekli tomurcuklu bir dal. O kısmı kesip toprağa soktum inşallah tutar. Nazar oldu kesin... Bir yandan da ödüm patlıyor beyaz sinek filan gelir diye havalar ısınınca balkonda gelip buluyorlar. ;) |
Sevgili sevim4,
2 ay önce gönderdiğim 3 küpe ne oldu? Hayattalar mı? Bir de Gloriossa yumrusu vardı, umarım çürümedi. |
Duruyor henuz tumurcuk yok daha.
|
Biraz komik olacak ama ben beyaz sinek için kanaryalarımın sprey şeklinde parazit ilacı var onu kullanıyorum, yapraklar da yanmıyor, beyaz sinekler, yeşil bitler ölüyor :D
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
İlacın adı Avispray kuş malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz Sevgili Periş :D, öğlen eve gittim bir-iki küpe resimledim ;)
|
Fatma Hanım, küpeleriniz çok güzel, güle güle büyütün. Acaba zararlılarla nasıl mücadele ediyorsunuz? Bu kadar güzel geliştiklerine göre.. Bir de gübre kullanıyor musunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim iddasız küpelerim.
Zerrinciğim teşekkürler.;) Eklenti 220207 , Eklenti 220208 , Eklenti 220209 Resim çekerken beyaz kelebek gördüm yaprak altlarında, ilaçladım ama bakalım. |
Küpeleriniz çok güzel olmuşlar sevgili jezebel, beyaz olandan bende de var. Açtı açacak durumda :) Bu sene sıcaklardan kaybınız en az olur umarım.
Arkadaşlar bir sorum olacak, bu sabah limon tuzu ile su karışımı verdim küpe çiçeklerime; yalnız limon tuzunu fazla kaçırdım sanırım, fazlası ne gibi bir zarar verir? |
Çan etekli pembeden kendim istemiştim zerrinsrt arkadasımızdan,beyazı kendisi eklemiş .
İkisi de kişi bahçede geçirdi. Umutluyum , ama çok değil ;) |
1 Eklenti(ler)
Benim kupelilerden biri..
|
Bu gün çiçekçi ' de Blacky gördüm.
Artık İngiltereden getirtmeye gerek kalmadı ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025