![]() |
Sn.acemifüsun , "İzmirde küpe yaşamaz" diyenlere de güzel bir yanıt olmuş bu başarınız.
Güneş görmemeli demek ki . Dikkatimi çeken de galiba her zaman dıştan ikinci bir saksı bulunması , o da toprağını aşırı ısınmaktan koruyor demek ki . Çok takdir ettim , bravo . |
Eh her yerde tekrar tekrar okuduğum kurallara kendim de dikkat edebilsem çok iyi olacak da...
Asla yapılmaması gerekenler : 1 . Asla Küpe çiçeğini 1 saatten fazla güneşte bırakmayın , açık renkleri hiçbir zaman , koyu mor ve maviler 2 saat de kalabilirler eğer sıcaklık 20 dereceyi geçmiyorsa . 2 . Saksı değiştirdiğinizde toprağı elinizle sıkıştırmayın , bu köklere zarar verebilir . Sulamanız toprağın sıkışması için yeterli . 3 .Rüzgarlı havada saksıları dışarıda bırakmayın . 4 . Fuchsia ‘nın büyümesi için ideal koşullar 10-20 C , yağmur da büyümeleri için gerekli . 5 .Asla Fuchsia yı siyah plastik bir saksıya dikmeyin , güneş ışınlarından toprağın aşırı ısınmasına ve kökün kavrulması ile bitkinin ölümüne neden olur . 6 . Saksıdaki Fuchsia ları yarı gölge veya gölgede tutmak gerekir . 7 .Seradan satın almak yerine kendiniz çelikten yetiştirin .Daha dayanıklı olacaktır . 8 .Haftada bir yerine sıvı gübreyi az miktarda her sulamada vermek daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır . 9. Fuchsialarınızı asla bahçe hortumuyla sulamayın . Bu toprağı ağırlaştırır ve kökleri sıkıştırır . Belirli miktarda suyu saksıya dökün veya damla sulamayı tercih edin . 10 . Her zaman yakında küçük bir saksı ve ya plastik torba bulundurun , tesadüfen kırılan dalları dikebilmek için . Yoksa bir bardak su içine de koyabilirsiniz . 11 . Pest kontrol için , Su -1 litre , denatüre alkol- 50 ml , 30 damla bulaşık deterjanı . Boş bir sprey şişesine doldurup kullanabilirsiniz . 12 . Eğer Vine Weevils böcek yumurtasını bitki toprağına bulmak istemiyorsak , çiçeğin dibine parça patates yerleştirin , böcek yumurtalarını patatesin üzerine yumurtladığı için , patates parçalarını sıkça değiştirip onlardan kurtulabiliriz . 13 . Fuchsia dikmek için büyükçe toprak saksı kullanmamız sıcaktan köklerin kavrulmasını önleyecektir . Saygılar. |
Faydalı bilgiler için teşekkürler sevgili Jezebel, kuruyanlardan inşallah yeşeren olur. Dört saksımı da atmadım. Bekliyorum umutla :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bilgilere ek senin yaşadığın kötü deneyiminden çıkardığımız sonucu da ekleyebiliriz. Çelikleri küçük pet bardaklarda torfda sera yöntemi ile köklendirip, asıl saksılarına yerleştirirken, az miktarda torf, ağırlıklı olarak bahçe toprağı kullanmak gerekiyor. |
Merhaba,
Küpe çiçeğinden tohum elde edilirken çiçeği bitkinin üzerinde kurutmak yeterli mi? Çiçeğin döllenmesi gerekiyor mu? |
Merhaba,
Dün akşam küpe çiçeğimde minicik bir tomurcuk farkettim. Nasıl mutlu oldum anlatamam bu sene açacağından pek umudum yoktu açıkcası. Kapalı balkonda duruyor ama camlardan biri sürekli yarı açık durumda. Ankarada da havalar oldukça serinledi hatta soğudu diyebilirim. Özellikle de geceleri. Sizce bu şartlarda küpem açar mı? Eve almalı mıyım? Rengini bile bilmiyorum ve çok merek ediyorum umarım görebilirim. Teşekkürler |
Sevgilia1919 bence yerinden oynatmayın, madem tomurcuk oluşmuş, çiçeğini de beklemek hakkımız:)
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ben de küpe çiçeklerini çok beğeniyorum. Forumu baştan sona okudum. Hepsini uygulayacağım ama aldığım çelik tutmuş mu merak ettim? Bir de dibine de japon küpesi ektim, birlikte açarlarsa güzel olacağını düşündüm. Sizce bir sorun olur mu? |
Merhaba zeyzeynep hanım, hoş geldin foruma evet küpen tutmuş canım.
Güle güle büyüt. |
Hoşbulduk sevim4 hanım.Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.Altına ektiğim japon küpesinin bir zararı olmaz değil mi? Japon küpesi sarkacak,o zaten saksınn kıyısında yaşayacak diye düşünmüştüm ama zararı olacaksa onu ayırırım saksıdan.
|
Hayır hiç bir zararı olmaz.
|
3 Eklenti(ler)
Bu yaz Ankara'daki iğrenç 40 C'lik sıcaklardan evvel, kayınvalidemde görüp bayılarak hemen aldığım küpeli bu şekildeydi. Balkon aydınlık diye güneşli odalara alamamıştım. Alev rüzgarlı Ağustosta tüm yaprakları dökülünce budayıp ayırdım. 4 dal sap halindeydi. Şu an 20 C civarı seyreden yağmurlu havaya bayılıyor, tomurcuklar verdi, yapraklandı. Bakalım kışın ne olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da yukarıdaki halinden 3 ay sonra, budanıp yeniden hayata döndürülen küpelilerim. umarım tekrar o bol tomurcuklu hallerine gelirler..
|
Blue Sarah ı yaşatan var mı acaba.
|
Sevgili Benol hanım benimkilerin içinde Blue Sarah varmıydı bilmiyorum.Herhalde açınca Sevgili Jezebel kesin bir şey söyleyecek:)
|
lipres den almıştık.Ortak sipariş. Ben yaşatamadım soruşum ondandır.
|
2 Eklenti(ler)
Yaprakları alacalı küpe çiçeğini bilen var mı? Buna derse girdiğim fakültenin önünde rastladım, bir dal çelik alsam mı diye düşünüyorum.
|
Sevgili Nariel bu benim hümikasit kurbanı küpem. Rica etsem benim için de ufak bir çelik alır mısınız?)
|
Tabii ki, seve seve:)
|
Çılgın küpeciler kendini hemen belli etti .
Fuchsia magelanica versicolor ' u görünce nasıl dayansınlar ;) |
5 Eklenti(ler)
Küpe çiçeklerimin son halleri. Son 2 aydır yeterince ilgilenemediğim için beyaz sinekler çoğaldı.
|
1 Eklenti(ler)
İngiltere'den getirttiğimiz 3 küpeliden birini geldiği gibi ektim. 7-10 gün sonra kurudu. Diğer ikisinin köklerini saran kaplamayı çıkarıp sonra diktim. Tuttuklarına karar verince birinin tepesini aldım. Tepesini aldığım fidenin son hali sağdaki saksıda görülüyor. Soldaki saksıda ise tepesini almadığım fidenin son hali.
|
Sevgili zerrinsrt nazar değmesin çok güzeller, ellerinize sağlık:) Çiçeklenmeleri için neler uyguladınız?
|
Zerrinciğim , bana bir sözün vardı , ama bahsetiğimiz küpeyi resimlerde göremedim .
Umarım başına bir hal gelmemiştir ;( Pembe düz kloş etekli bir küpeydi ... |
Sevgili jezebel, sana sözverdiğim küpeli diğer grupta onların resmini çekmedim. Beyaz sinekleri de kabul edersen 5. resimdeki beyaz ile beraber göndereyim.
|
Sevgili sevim4, acemifüsun teşekkür ederim.
Özel bir uygulama yapmıyorum. Sanırım mevsim avantajı daha önemli. Dikerken mutlaka koyun gübresi, 20-20-20+TE gübre ,biraz demir tozu, torf , bahçe toprağı karışımı kullanıyorum. Arada sulama suyuna deniz yosunu ve 20-20-20+TE gübre karıştırıyorum. |
Küpe olur da ben hayır dermiyim ?
Buna artık işyerimde bakacağım , biraz daha serin Buca' ya göre . |
Benim miniatür küpeler
1 Eklenti(ler)
İki köklü çelik olarak aldım .
Umarım kışı burada geçirince adaptasyon problemini de aşmış olurlar . Eklenti 180613 |
Adları "Fuchsia lottie hobby"
2 Eklenti(ler)
|
3 minik çelik suda 15 günde köklendi .Köklendirip ekmek en garanti yol
|
Benim 4 adet küpe çiçeğimden iri mor çiçekli olanı da sıcaklara dayanamadı. Beyaz ölmedi ama çok da sağlıklı değil.
Çiçekleri daha küçük olan kırmızı halinden memnun hem yeni yeni patlamalar yapıyor hem de çiçekleri var. Kırmızı beyaz olan da fena sayılmaz. Jezebel'in yazdığı kurallar çok güzel ve faydalı... |
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba,
Bu yaz altı saksı küpe çiçeğimi kaybettim:((( Son kalan küpe çiçeğide kötü olunca kalan son dalı parçalara ayırıp dikmiştim sadece bir ara çelik tuttu ve hızla büyüdü... Mevsimi olmadığı halde dün uç çelik aldım diktim umarım tutar. Çeliğim ince bir sap kenarından filiz verdiği için kırılacak diye korkuyorum acaba saksı değiştirip yeni çıkan filizinde alt kısmını toprağa gömsem sorun yaşarmıyım? tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim... |
Bence hiç ellemeyin, bırakın biraz gelişsin. Aslında ev içinde aydınlık bir yerde küpe çeliği köklendirilebilir. Pet bardakların yarısına kadar torf koyup, çeliğinizi köklendirme hormonuna batırıp, sera uygularsanız 20 günde kökleneceğini düşünüyorum.
|
Küpe çiçeği perlitte her mevsim kökleniyor. Perlite dikin, sıcak odanıza aydınlık yere koyun. Ben gecen hafta çelikledim. Yapraklar gayet canlı.
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim acemifüsun ve cemo önerilerinizi uygulayacağım. Umarım başarılı olurum:)))
|
"Fuchsia lottie hobby"
2 Eklenti(ler)
Açtı, hemde soğuk balkonda:p
Eklenti 187312 Makroçekimi iyi olan bir makina bana farz oldu, miyop-astigmat olarak;) Eklenti 187313 |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene bütün ihtişamıyla açıp sıcaklarda kaybettiğim beyaz küpemin saksısında çıkan fideler acaba ondan dökülen tohumlardan mı çimlendi, yoksa o değil mi bilemedim ?
Eklenti 187315 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025