![]() |
Sayın Faruk, hemen söküp atmayın. Havalar normale dönüp, biraz serinleyince belki sürgün verirler.
|
Dallar kurusada kök sağlıklı kalıyor. Benim 2 eski küpe çiçeğim geçen sene sıcaklarda kurudu, bu sene tekrar yeşillendi. Saklayıp beklemekten yanayım.
|
son kahramanlar
3 Eklenti(ler)
Fesleğen gölgesinde küpe ;)
Eklenti 166398 Eklenti 166399 ve aynı küpenin saksı ve tenekedeki hali:p Eklenti 166400 |
Küpeler demiri seviyor anlaşılan, tenekede olan daha sağlıklı.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 166453
Eklenti 166454 Bendekilerde bunlar.Bir çok istekli mavi diye alıp hiç alakası olmayan bir küpeli.Sahtekar satıcılar fotoşoplayıp sattıkları ürenlerden biri..... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 166464
sahte mavi |
Sayın Oğuzhan küpe çiçeklerinizin maşaallah keyifleri yerinde. Bizimkiler öldü ya da can çekişiyorlar. Küpe çiçeklerinizi kurutmadan nasıl muhafaza ediyorsunuz bulundukları ortamda? Daha doğrusu nasıl bir ortamda bulunuyorlar?
|
Sayın Oğuzhan'nın küpeleri 7. ayda fotoğraflanmış, şimdiki durumları nasıl acaba?
Ben küpelerimi asmanın gölge yaptığı bir alana taşıdım, direk toprak üzerine saksıları ile dizdim. Görünüşe göre mutlu oldular, minik sürgünler vermeye başlamışlar bir haftada. |
Pempe olan tomurcuklanmaya devam ediyor.Fakat kimi açıyor kimisi kuruyor.Sıcaklarda zorlanıyor.Öğleden sonra güneş alan cam kenarında duruyor.Beyaz mor olanda öğleden sonra güneş alan camekanlı balkonda.Hergün sulama yapıyorum.İlkdefa bu sene bukadar uzun yaşatabildim.Geçensene küpeli pek hora geçirmedi.En sevdiğim çiçeklerden biri.Biraz nazlı ama çok güzel ve pozitif bir enerji veriyor. :)
Şu an için bir sorunum yok. |
tatile gidip geldiğimde 4 çeşit küpeliminde telef olduğunu gördüm çokda severek almıştım e elimde tohumu olanlarıda var dikmek istiyorum ama bu tohumların zamanı ne zamandır emin olup dikmek istiyorum bide yine bu sitede kimi tohumları suda bekletip diktiğinizde daha çabuk çilendiğini okudum ama her tohumu aynı şekilde bekletirmiyiz ısısı ne ola bu suyun standardı nedir bilmiyorum konyada oturuyorum ve içeride bakıyorum küpelilerime tatile gidene kadar saksıyla aldığım çiçeklerde bi sorun olmadı ama beni yönlendirirseniz çok memnun olucam çok teşekkür ediyorum şimdiden:D
|
Arapsabunlu karışımı püskürttüğüm küpelerim 1 hafta epey sarmısak koktuktan sonra izne gittim. Ben yokken annem 2 günde bir gelip suladı. Bu sayede ölmediler, ama karışımdan ötürü çok yaprak döktü, çünkü sıvıyağ da verdı karışımda ve yapraklar yapış yapıştı. Döndüğümde yapraklarını yıkadım ama yağı gideremedim. Ben de budadım, şu an yeşil sürgünler veriyor. İyisi mi, hiç bir şey yapmamaktı sanırım, havalar soğuyunca beyaz sinek pek kalmıyordu.
|
Burada sıcaklar bitti, küpelerimi kurtardım, hepsi de minik filizler ve tomurcuklar vermeye başladı.
Bundan sonrası kolay olacak, yavaş yavaş daha ışıklı bölgelere taşıyorum. |
Gozunuz aydin Adalet Hanim.. Bundan sonrasi kolay olsa gerek. Ben cogunu kaybettim, kis nasil gececek diye endiseye gerek kalmadi .. Ama vazgecmeyecegim, bulursam yine doldururum balkonu kupelerle..
Sevgiler.. |
Aslında küpe çiçekkleri sıcaktan çok kırmızı örümcek nedeniyle ölüyorlar ben de bunu yeni farkettim.Özellikle sıcakların arttığı dönemde kırmızı örümceğe karşı mutlaka ilaçlama yapmak gerekiyor.
|
Teşekkürler sevgili Mehrinaz, vaz geçilecek gibi değiller.
Benim küpeler unlu bitten daha çok zarar gördüler sayın Oceanheart. |
Küpe çiçeklerindeki zararlılar için arap sabunu karışımını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu karışımı uyguladığım bütün küpe çiçeklerimi kaybettim.
|
1 Eklenti(ler)
Artık bozulmaya başladığını farkettiğim küpe çiçeğimden çelikler almaya başladım ama gövdesinde kararma var.Acaba yaşatabilir miyim?
|
1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği
|
Öldürmek için almak bana mantıklı gelmiyor .
O yüzden takas yolunu tercih ediyorum .
Türkiyeye ve İzmire dayanıklı türleri tercih edip diğerlerini bu sayfalardan seyretmekle yetineceğim :p |
:(Yeniden yeşermesini beklediğim, 5 saksı küpe çiçeğimi topraktan söktüm. Tüm gövdeleri kararmış, boşuna beklemişim. Bir daha küpe almak yok.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yeniler..
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar, kupe'ye mevsimlik cicek muamalesi yapmaya karar verdim. Bir sezon acacak,kuruyunca sonraki sezona yenisi alinacak. Bulunca dayanamayip aldim, ama artik cesit cok az.Kurudugunu dusunerek budadigim kupem yaprak vermeye basladi. Hic olmassa biri kurtuldu.. Zugurt tesellisi iste...
|
İstanbul'da kışın nerede muhafaza ediyorsunuz?
|
Merhabalar,
Ben baharda aldığım küpe fidesini biraz büyük bir saksıya dikmişim. Sanırım o da kök geliştirmekten bu sene çiçek açmaya fırsat bulamadı :( Yeni yapraklar çıkarıp boyu uzadı. Saksısını değiştirmek istiyorum ancak bunun için doğru zaman mıdır? Bol miktarda toprağıyla birlikte çıkarıp daha küçük bir saksıya diksem zarar görür mü? Teşekkürler |
Balkon da saklayabilirsiniz. Benim ağaç küpe çiçeğime bahçede kar yağarken poşet geçirdim bozulmadı ama son ağustos sıcağında kaybettim. Kurudu o seneye yine filiz verecekti ama bahçıvan işgüzarlığından sökmüş atmış.
|
Kuruyan çiçeklerinizi atmayın. kök sağlamsa seneye yeşeriyor.
|
Alıntı:
Saygılar . |
Fuchsia microphylla bonsai
3 Eklenti(ler)
Ben nefsime yenik düştüm .
Gorünce dayanamadım , şimdi vahşi Fuchsia microphylla bonsaisine sahip oldum . Çok güzel , çok minik , daha minik bir küpeli henüz görmedim :p Eklenti 173378 Eklenti 173379 Eklenti 173380 Onu çok sevdim ;) |
bence de çok güzel.küpe çiçeğinin tohumunu nerden temin ediyorsunuz.çiçekçilerden alınan köklülerin daha dayanıksız olduklarını sanıyorum.tohumdan yetiştirmek daha iyi.benim çocukluğumda etrafımda bolca vardı.şimdi bende ekmek istiyorum.açtığını görmek güzel olur.
|
Çok güzel jezebel uzun ömürler dilerim.
|
Zerrinciğim , çok teşekkürler .
Büyük ve hibrit almıyorum artık . Tohumdan baktığım küpelime mühendis tırtılı gelmiş dört yapraktan üçünü yemiş . Yok ettim , ama üzüldüm , gözüm gibi bakıyordum ...umarım yaşar . Zerrinciğim senin küpeler ne durumda , en azından hayatta kalanlar iyidir umarım . |
Jezebelciğim yeni küpeni güle güle büyüt, maşallah çok şirin:) Yeşim hanımın yolladığı tohumlar aceba kenarları biyeli olan cinsten miydi? Onu pisi pisine kaybettim ya ,içime dert oldu, o cins ise çimlendirsek dedim.
Benim iki pazar güzeli ve senin hediye çeliklerden 3 tanesi ve bir de koçtaşdan aldığım 1 adet sağlam. Gerçi pazar günü fırtınada biri uçuşa geçti ama kök zedelenmedi sağlam. Senin güzeller asıl yuvalarını özlemişler, dönmeyi bekliyorlar:) |
Füsuncuğum bunca tohumdan sadece 1 küpe çimlendi .
Hangi cins olduğunu bilmiyorum . Onun da tırtıl üçbuçuk yaprağını yedi ;) Topraksız yetiştirmeyi deneyeceğim , bakalım nasıl olacak . Bu gün üç farklı çelik aldım . Biliyorsun bizim küpe hüsranımızın sebebi olarak ben torfu görüyorum . Havalar da serinledi . |
Üzüldüm canım, onca emek, bir anda boşa gidiyor böyle:( Çelikler mutlaka olur, topraksız denemende de başarılar arkadaşım. Evet havalar da serinledi şükürler olsun:)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar pazar güzelleri
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da yuvalarını özleyenler:)
|
Sevgili Füsun ,
Bunlar kahramanlarımız . Bu sıcaklarda hayatta kalmayı başarmışlar . Yeni mininikten de çelik alacağım ve birini sana vereceğim , olur ya ...yedekte küpemiz bulunsun ;) |
Sevgili acemifüsun,nekadar canlı maşallah ben hepsini kayıp ettim küpe çiçeğının.
|
Jezebelciğim yedekleriz arkadaşım:) Kenarları biyeliyi de kaybetmeseydim, iyi olacaktı ama sıcakları atlattık, hümikasit kurbanı oldu cancağazım.
Sevgili Sevim hanımcığım küpeleri sıcaklarda nasıl koruyacağımı şaşırdım. Hiç güneşe çıkarmadım, çok gelişmediler doğal olarak, 3-4 gündür artık güneş görüyorlar.Sizlerin kayıplarını okudukça çok üzüldüm inanın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025