![]() |
Ben sabah akşam başlarındayım.Sıcaktan daha çok nem etkiliyor küpeleri. Bütün yazılanlar küpelere uygulanıyor.Bazıları çok dayanıklı,bazıları çok narin.
Baktım boyunlarını büküp sararmaya başlıyorlar komşumun bahçesi çok gölgeli serin orayı küpe çiçeklerime hastahane yaptım. Şimdi revirde çok mutlular. |
Ceviz gölgesi tavsiye ederim ;)
|
2 gün gözüm yollarda tek bir kişiden olsun yanıt bekledim. gelmeyince önce bitkiyi içeri aldım. tüm yapraklarının altına baktım. o lekeleri çok minik bir bit ya da örümcek yavrusu gibi bir şeyin yaptığını gördüm. boz renkli minik bir şey. nokta nokta ısırıp yaprağı boşaltıyor.
sonra oturup tüm forumu taradım zeytinyağlı sarmısaklı arapsabunlu karışımı yapmaya karar verdim. sarmısak ezmedim K* marka toz sarmısak döktüm, püskürtcüyü daha az zorladı. şu an yapış yapışlar ve süper bir sarmısak kokusu yayılıyor. yapraklarda bir toksik etki yapmadı. görünürde beyaz sinek ya da o böcükten yok. bugün de içeri aldım, dışarısı 41 C. haftada bir uygulayın diye yazmış Mine hanım. bakalım ne olacak. |
Sayın SerDag ,
sizin sorunuz gözümden kaçmış , özür diliyorum . Yeni üyeyken ben de öyle hissediyordum . Soru soruyordum kimse yanıtlamıyordu , resmen görmezden geliniyordu . Sanki görünmez bir yazıyla yazıyordum . Şimdi de bazı başlıklar öyle , geçen yumruköklüler başlığına yazmıştım hiç oralı olmadılar , bazı arkadaşlar orada " egemen güçler " halini almışlar aralarına yeni kimse almıyorlar . Bende yazımı sildim , çok şükür yumrularıma bakacak kadar bilgim var ! Kendi kendinize çözüm üretmişsiniz - tebrik ederim ;) Kendi adıma tekrar özür diliyorum . Saygılar . |
önemli değil, yine de çok teşekkür ederim. umarım halledebilmişimdir.
aslında konu ilk açılınca herkes herkese yanıt yazıyor, ama 40-45 sayfa olunca acemiler sona kalıyor sanırım. bir de, Forumun arama altyapısı beni zorluyor. arapsabunlu karışımın tarifinin olduğu mesajı arama ile bulamadım. sonunda google'dan aratmam gerekti, onu da unlu bit diye aratarak bulabildim. |
Zamanla bunları aşacaksınız , aslında çok kullanışlı bir Forum , yüzlerce sayfalık bir başlıksa söz konusu "Bu konuda ara" seçeneğini kullanın ;)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=55 |
Alıntı:
|
Alıntı:
bakalım kurtulacak mı? |
küpe çiçeği
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Aslında sorularınızı mutlaka okuyorlardır, nitekim ben de SerDag ın sorununu okudum ama kendi küpelerime bir çözüm yolu bulamamışken sizlere bir tavsiyede bulunamadım :( Muhtemelen arkadaşlar da ne yapılacağını bilmedikleri için bir öneride bulunamamışlardır. |
2 Eklenti(ler)
Bir taraftan elimdekiler ölüyor , öbür taraftan da tohumlardan çimlenenler ;)
Eklenti 163965 ;) Eklenti 163966 :rolleyes: |
Teşekkürler Günüm,
Neemazal ile daha önce Yuccamı ve Arekamı kurtaramadım. Yuccada ilerlemişti ama Arekada çok yoktu, yine de olmadı, 1 hafta boyunca her gün ilaçlamama rağmen. Belki de bana Neemazal diye satılan şey o değildi. Ya da fazla sulandırdım, belki her gün değil her hafta 1 gün ilaçlamam gerekiyordu bilemiyorum... Siz nasıl sulandırdınız, ne sıklıkta ilaçladınız? Aklımda bulunsun, öğreneyim de.. Şimdilik yağlı arapsabunu karışımı işe yaradı gibi, beyaz sinekler ortada görünmüyor. Bakalım ne olacak. İlginiz için teşekkürler.. |
Alıntı:
|
Etiketlemediğimden hangi cins olduklarını açınca söyleyebileceğim ;)
Vahşi Güney Amerika cinslerinden biri diyebilirim sadece ... |
Alıntı:
|
Küpe çiçekleri 1 yaşını geçince daha dayanıklı oluyorlar. Benim kaybettiklerimin hepsi bir yaş altı. Kedinin düşürüp kırdığı bir tane hariç.
|
merhaba küpeli severler, arkadaşım bana bir küpeli almış marketten, dışarı çıkar çıkmaz solmaya başladı, balkonum güneşli ve rüzgarlı olduğu için içeri aldım ama hala solgun duruyor ne yapmalıyım. şuan üstünde çiçekleri var ama hepsi solgun ve kurumak üzere,acaba kurtarmak için ne yapmalıyım, birkaç dalını aldım pet şişede koklendirmek üzere ama köklenirmi bilmiyorm. yardım ediiiiinnnn.
|
bildiğim kadarıyla güneşi değilgölgeyi ve serinliği severler, yaylalarda çok güzel olur biizm burda, ben de almıştım bir tane balkonuma ama o da kurumaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
|
Küpeler açısından bu yaz zor geçiyor. Sulamaya yetişemiyorum. Sabah akşam ilği istiyor.
Birde beyaz sinek istilası başladı. Sayın ankdemir sizin çiçeğiniz oldukça sağlıklı ve güzel görünüyor. |
Harika. Çok güzel büyümüş:). Böyle güzel bir küpe çiçeği için Boluda mı olmamız lazım. Havalar yüzünden bizim çiçeklerimiz artık ölmek üzere:(
|
Sıcaklıklar 40 c'yi geçince son kahramanlar da şehit oldu .
2 tür doğal seleksyonda galip şu anda . Bakalım ne kadar dayanacaklar . |
Çok üzüldüm:( Jezebelcim siz her yolu denediğiniz halde yaşamadığına göre benim küpe çiçeklerimin ölmesi çok doğal:(
Bir umut budama yaptığım küpe çiçeklerim yeniden filizlenirse diyorum. |
En dayanıklısı bence sayın ankdemirin resmini yüklediği tür. O tür küpelerimde kayıp şimdilik yok.
|
Fotoğrafını koyduğum küpelim 1-2 ay önce böceklenmişti. Kırmızı biber solüsyonuyla temizlemiştim bir kez. Sonra kendine geldi. Balkonda hafif rüzgar alan yerde duruyor. Bir tane daha küpelim var ama beyaz sinek istilasına uğramış. Bi de yaprakların altında yeşil böcekler vardı. Ben de dün tüm yapraklarını koparıp attım. Şimdi kurumuş ağaç görünümünde. Yeni sürgün verir diye umuyorum.
|
Tüm yaprakları koparmak doğru olmaz. Bu benim düşüncem.
Ben öncelikle en fazla böçek veya yumurtası olanları toplayıp, sonra ilaçlıyorum. Bitkinin yaprağa ihtiyacı olduğu için hepsini koparmıyorum. Sizin küpeliyi takip ederek yazarsanız. Bende öğrenmiş olurum. |
Alıntı:
" Ölen ölür , kalan sağlar bizimdir " kuralını uyguluyorum . Yoksa onlara hizmet etmek için çoook fedaklık gerekiyor . Zerrinciğim evet en dayanıklı ve İzmirde dahi pes etmiyor ;) |
3 Eklenti(ler)
İzmirde direkt güneş altında bile dayanan cins .
Adını bilmiyorum . Eklenti 164458 ve biraz yakından Eklenti 164459 ;) Eklenti 164460 Bu cinsten iki saksı yaptım , biri tenekede biri de plastik saksıda . Arada dayanma yönünde bir fark yok . |
Jezebelciğim kalanlar da nazar değmesin çok gelişmiş durumdalar:) Bitkinin gelişmiş olması bu sıcaklara dayanıklılığını arttırıyor herhalde. Benimkiler şimdilik hayatta, fakat yarın İzmirde hissedilen sıcaklık 50-52 derece olacakmış, küpelere ne olur bilinmez:(
|
Manisa kavruluyor sanırım küpemi kaybedeceğim halen yeşil dalı var birkaç ama bakalım çokta sevmiştim...
|
Diğer dayanıklı tür, bence 1694. mesaj 1. resimdeki küpeli hala bol çiçekli sıcaklar fazla etkilemedi.
Sevgili jezebel, başına bir kaza gelmezse seneye onu da İzmir'de deneyelim.;) |
Can çekişiyor dediğim iki küpe çiçeğimde çiçek tomurcuğu var. İkisi de seradan aldığım yerli küpe çiçeği. İngilizlerden biri de yapraksız boynu bükük uçta sanki tomurcuk çıkacak. Ne dersiniz kurtarıcam galiba;)
|
Alıntı:
Artık nazlı olanları değil bizi ve buraları sevenlere bakmak zorundayım . Oldu ya emekli olup daha nemli bir yere göç edersek o zaman bu başlık sayesinde tüm küpe yetiştiricileriyle ahpap olmamdan dolayı hiç sıkıntı yaşamıyacağım ;) |
1 Eklenti(ler)
Küpelerin bir kısmı bu duvar dibindde dikili. Müthiş bir sıcak var bugün, sadece ingiliz mavisinin( bence lila) yaprakları pörsümüş durumda. Onu saksısıyla koymuştum, sanırım kökler ısınıyor. Şu anda bile kızgın güneş üstlerinde. Güneş gidince ingilizin yaprakları düzeliyor.
10 saksıyı da arka bahceye dikti annem, orası kısmen daha gölge. Durumu gözlemliyorum. |
Sevgili cemo küpeleriniz nazar değmesin çok güzel, ellerinize sağlık:)
|
Alıntı:
Gerçekten çok güzelmiş. Bütün küpeleri atıp bunlardan edinmeli :) Tenekeye diktiğiniz küpenin daha çok ısınması gerekirdi, demek ki ısıdan hiç etkilenmiyorlar. Sıcaktan bozulan küpelerini budayan arkadaşlar, sonucu paylaşabilir misiniz? Sanırım ben de budama yapmak zorunda kalacağım :( |
Cemo'm senin küpelerin maşallahı var, benimkileri görsen ağlarsın.
Anneciğinin ellerine sağlık, ne güzel yer bulmuş onlara. |
Alıntı:
Fotoğraftakiler benim daha önce diktiklerim, kalanları da annem dün aldı bahceye. Bakalım kışı nasıl atlatacaklar beraber göreceğiz inşallah.:p Sevgili acemifusun Teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerle olsun. |
Sağolasın Cemo'm, o halde bekleyelim bakalım durum ne gösterecek.
|
Sevgili Adalet hanım ben küpeleri budadım, biraz kendilerine geldiler, bir sürü yaprak çıkartmaya başladılar. Şimdilik çok çelimsizler fakat kesin budama ile daha iyi oldular.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025