![]() |
1 Eklenti(ler)
Annemin ağaç haline gelmiş küpelisi :)
|
Aman sayın Dudi ,
ne güzel olmuş tam bir bonsai gibi ! |
Evet sevgili jezebel şahane 25 senelikmiş annemin dediğine göre, şu an üzerinde beyaz küçük sinekler varmış. Onlarla mücadele ediyormuş. Sitede sormamı istedi. Göztaşı ile müdahale ettim ama faydası olmadı ne yapabilirim diye soruyor ?
|
harikalar jezebel beyaz bit oluşuyormu ne kullanıyorsun
|
Bugün arkadaşım pazar dönüşü üç tane küpe getirdi bana. Daha çiçeklenmemişler. Küçükler. Hepsi aynı renk çiçek açabilirler bu ihtimal de var. Pazarda 50 kuruşmuş fiyatları.
|
Beyaz sinek (Bemisia tabaci)
1 Eklenti(ler)
Beyaz sineğin ilacı Cotto 50 WP veya Confidor Sc 350.
Benim küpelere henüz gelmedi . İlaçlamanın ölçüsü her yaprakta 2 sinek görmekmiş . Yani bu kadar olana kadar beklemiyeceğiz . |
Dudi, ne kadar muhteşem bir küpeli o öyle ! İnanılmaz hakkaten.
Bence Mine hanımın önerdiği ev yapımı ilaçlara başvurun, benim beyaz sinek problemimi hemen çözdü. Arapsabunu, zeytinyağı ve acı biber karıştırıp fısfısla yapraklara püskürtüyorsunuz; ama siz yine de tam tarife siteden bakın. |
Teşekkürler sevgili querelle, arapsabunlu karışımımı yoksa acı biberli karışımımı uyguladınız?
|
Alıntı:
Fısfısın içine çeşmeden su koyup sıvı sabun ve zeytinyağı kattım, iyice çalkaladım. Çok ince bir katman şeklinde yaprakların üstüne ve becerebildiğim kadar arkasına püskürttüm. Zeytinyağı zor karıştığı için her seferinde çalkalamak lazım. Önemli olan şey toprağı sularcasına fazla sıkmamak, sis şeklinde püskürtmek. Yani yapraklardan şırıl şırıl sabun akmamalı toprağa. Bir de uygulamayı devam ettirmek çok önemli. 2-3 günde bir tekrarladım ve kısa sürede hepsinden kurtuldum. Bu uygulama yaprak bitlerinde de çok işe yarıyor. Bence evinizde arapsabunu varsa sıvı sabun yerine onu kullanın. |
Peki querelle anneme aynen iletiyorum. Arapsabunlu karışımı ben güllerimde kullanıyorum. Başka bitkilerde denemediğim için emin olarak anneme tavsiye edemedim. İçim rahat olarak tavsiye edebilirim şimdi, teşekkürler. :)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu nazlı da benim küpelim ama bir türlü açmadı . Her gün neden açmıyorsun diye soruyorum cevap yok.. Sizce neden açmıyor... :(
|
küpe ciceklerine bayılırım hava akımı olan biryere taşıyınız kapalıalanları pek sevmezler topragını nemli tutunuz arada yapraklarına su püskürtünüz inşallah acar
|
Beyaz sinek için en etkili yöntem; sarı yapışkan. Ben onu yaparak kurtuldum beyaz sineklerden.
Fare yapışkanını herhangibir sarı kağıda sürüp çiçeğin dalına asabilir ya da yakınına koyabilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim, Sayın Jezebil'in verdiği linkten getirttiğim küpe çiçeklerim. Yerlerini sevmiş gibiler. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür ve çiçek açarlar.
|
Alıntı:
|
Balkonlarım kapalı ama havalar ısınınca açık bırakıyorum.. İşe gittiğim için sorun oluyor açıkcası..
|
3 Eklenti(ler)
Küpelilerim tomurcukta.:D Renklerini çok merak ediyorum. İlk küpelim Sevgili Adalet Hanımın hediyesi. Kılasik dışı kırmızı içi mor yalın katmış. Diğerleri aldığımda çiçeksizdi. Açınca tanışacağız.
|
2 Eklenti(ler)
Bu minişleri yeni köklendirdim. Üzerinde tomurcuk bile var.;)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da köklenmeye hazırlananlar.:cool:
|
Mini sera .
2 Eklenti(ler)
Kırılan dalları köklendirdiğim mini sera ...
Şişen torf tabletleri yoğurt kabına dizdim , oluyor sanırım ;) |
Benim küpelerden biri ...
1 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum , renkleri çok canlı .
|
Sevgili Almira, tebrikler, küpeler seni çok sevmişler, güle güle büyütün.
Bu sene değişik renklerde küpelerim olacak, onlardan da paylaşacağız inşallah. |
Alıntı:
Arzu Hanım , şimdi budasam zarar verir mi acaba? |
Yok yok öğrenmem lazım söyleyin bakalım bi parmak boyundaki küpelileri açtırmak için ne yapıyorsunuz??
çiçekleriniz çok güzel arkadaşlar ellerinize sağlık. |
Sayın The İsland, budasanız bir şey olmaz ama iç mekanda olduğu için yine aynı şekilde büyüyecektir.
Çiçeklenmeyi teşvik etmek için, çiçek çoşturan gübre verin. Haftada bir çay suyu da verebilirsiniz. Çay suyu küpe çiçeklerine çok iyi geliyor. Ayrıca ben çiçeğinizin formunu çok beğendim. Açtığı zaman kimbilir ne kadar güzel olacak :) |
Çay suyu ve çiçek coşturana başladım baharla birlikte . Havadar bir ortam sağlarsam açar umarım . Açınca resmini koyarım tekrar, teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Ankara AOÇ serasından aldığım küpe çiçeği. Rengini çiçeklenince göreceğiz.
|
Hayırlı olsun k dönmez umarım sağlığı hiç bozulmaz, dalı beyaz olunca beyaz açar demişti bana seradaki görevli.
|
Sayın Hüzün
Teşekkür ederim. Uzun yıllar önce evimizde kırmızı beyaz katmerlisi vardı. Biraz da onu anmak ve belki de bulabilmek için aldım. |
Hep hazır ya da sıvı besin mi veriyorsunuz arkadaşlar. Mesela yanmış keçi veya koyun gübresi versek nasıl olur.
|
Ben yanmış keçı gübresi veriyorum Orkun bey , 1 kaşık da leonardit /humik assit verdim .
Bakalım ne olacak , bu konuda bilgi bulamadım ...vereli 3 hafta oluyor zayiat yok . Haftalık da aminoasitli sıvı gübre vermeye devam ediyorum , sulama suyuna ilave olarak . |
Bende bir tanesinde deneyeyim o zaman. Sizin maşallahınız var binbir çeşit destek veriyorsunuz yahu:D
|
25 saksı oldu toplam , artık kime ne bulursam onu veriyorum ;)
Organik gübre vermeye korkmayın , burada bir çok küpesi olan bir hanım var , okuma yazması yok ama çok tecrubesi var , yanmamış gübre bile veriyor . Küpelerini görmeniz lazım ;) |
Ben gübre vermemiştim gelir gelmez yormayayım diye. Yavaş yavaş sulama sularına besin takviyesi yapayım o zaman:) Yerlilerim hemen yerlerine alıştı filizlendi minnacık şeyler misafirler çok ağır kanlılar:(
|
Arkadaşlar ben ortak siparişle gelen küpelerime EMA verdim. 2kere şu an için iyiler minik yapraklar büyümeye başladılar.Yanmış gübrede versem mi acaba.
|
Yeni gelen ingilizleri kastediyorsanız , ben sadece sıvı gübre verdim , AminoQ-K .
Yerli küpelere de söylediğim gibi yanmış keçi gübresi ve de leonardit / humik asit verdim . Bicentennial ve Blacky uzadılar , nazara inandığımdan yaprak sayısı ve resim veremiyorum . |
Evet ingiliz küpeler Jezebe ,bende sıvı gübre vereyim .Nazara inanırım kucaga sıgmaz kocaman yılbaşı çicegim kurudu,nazardan.
|
Akşam 24 saatlık ılık suda bekletip F.procumbens ve F. lycioides tohumlarını uygun ortama ektim .
Hayırlısı , tohumdan küpe hiç yetiştirmedim , bakalım nasıl olacak . |
Kınalı kuzu
3 Eklenti(ler)
Selamlar,
Bir kaç hafta önce arkadaşımdan küpe çiçeği çeliği alıp dikmiştim. Şu kadarcık şeye bile unlu bitler saldırmış, bunu daha yeni fark ettim. Hemen çeliğini aldığım arkadaşımı aradım ve unlu bit kaynağının onların bitkileri olduğunu öğrendim. Sayenizde hem hastalığın ne olduğunu hem de ilacını biliyoruz. Şimdilik az miktar bulaşık deterjanı, su ve zeytinyağıyla idare etmeye çalışıyorum. 2 günde bir bunlarla ilaçlayacağım. Ayrıca kürdanla tek tek ayırdım bitleri. Umarım bunları atlatır ve yaşar. Saygılar. |
Benim küpelerim iyi değil.:( İlk aldığım üç tane cansızlaştı. Birini kurtardım canlandı, iyi şimdi. İkincisi de kurtulacak gibi. Ama üçüncü küpe yolcu galiba:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025