agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Flamingo (Anthurium) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1224.htm)

berkay_952 16-12-2007 10:25

Selahattin bey uyarılarınızı dikkate alacağım tesekkür ederim...

yukka 31-12-2007 00:50

flamingo

4 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 27204[/ATTACH]Bana bugün geldi. Evi olanca güzelliğiyle şereflendirdi. Görüntü muhteşem. Evde güneye bakan bir camın önüne yerleştirdim. Kışın güneş alıyor, yazın, önünde balkon olduğu için güneş ışınları camdan içeri girmiyor. İçinden çıkan bakım klavuzunda yazın bol aydınlık, kışın güneş de alabilen bir yer, toprağının çok kurumasına izin vermeden düzenli sulama ve her altı sulamada bir gübreleme, diyor. Bakalım bu görüntüyü koruyabilecek miyim ...

bitkici_volkan 01-01-2008 17:02

anthurium bitkisi

Suyu seven, sıcak ve nemli havayı tercih eden yarı gölge bitkisi bu bitkinin her hafta çiçek açması bitkinin değerine değer katıyor.

Bu bitkiyi satış yapmak için yetiştirme nasıl olur.Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.:confused:

bitkici_volkan 01-01-2008 17:10

2 Eklenti(ler)
işte anthurium bitkisinin birkaç resmi

maktas61 15-02-2008 08:38

Arkadaşlar Flamingo için güzel bilgiler verdiniz ellerinize sağlık, bende de bu güzel çiçekten bir adet var. Üzerinde 10 adet yaprak ve 1 çiçek mevcut, 10 gündür yaprakları (özellikle eski yaprakları) hızlı bir şekilde sarardı. Soğuk bir ortamdaydı o yüzden olabilir mi? Şimdi sıcak bir ortama aldım ama faydası olmadı. iyice inceledim bir hastalık belirtisi gözükmüyor
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bitkici_volkan 16-02-2008 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maktas61 (Mesaj 204723)
Arkadaşlar Flamingo için güzel bilgiler verdiniz ellerinize sağlık, bende de bu güzel çiçekten bir adet var. Üzerinde 10 adet yaprak ve 1 çiçek mevcut, 10 gündür yaprakları (özellikle eski yaprakları) hızlı bir şekilde sarardı. Soğuk bir ortamdaydı o yüzden olabilir mi? Şimdi sıcak bir ortama aldım ama faydası olmadı. iyice inceledim bir hastalık belirtisi gözükmüyor
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba bu bitki sıcağı seven bir bitki ortam sıcaklığı düştüğü zaman hücrelerindeki suyu dışarıya çıkarır donmamak için ****** ben o kadar soğuk olduğundan bahsetmiyorum sadece sıcaklık 4 veya 5 derece düştüğü zaman ve bu ani den olmuşsa bitki bu işlemi gerçekleştiri sen onu sıcak bir ortama al ve 2 hafta da 1 kere kapraklarını ıslak süngerle sil iyi olacaktır birde fotoğrafını filan gönderirsen daha iyi olur çünki besin maddeleri yetersizliğinden de yaprakları sararır. görüşmek üzere:)

maktas61 18-02-2008 15:20

Merhaba Bitkici Volkan,
Ben çiçeği 5 günden beri sıcak bir ortama aldım ve sararan yapraklarını kestim maalesef fotoğraf çekme imkânım olmadı. Besin yetersizliği olsa yeni yaprakları da sararmaz mı?
Aynı durum daha önce aglonema (silver green) çiçeğimde oldu ve sıcak bir ortama alınca düzeldi. Ben Flamingo yu bir arkadaştan aldım ve kendisi anaç bir çiçekten ayırma ile dikmişti.
Özel bir toprak kullandığını zannetmiyorum. Besinsiz bir toprakta olabilir. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

bitkici_volkan 18-02-2008 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maktas61 (Mesaj 205723)
Merhaba Bitkici Volkan,
Ben çiçeği 5 günden beri sıcak bir ortama aldım ve sararan yapraklarını kestim maalesef fotoğraf çekme imkânım olmadı. Besin yetersizliği olsa yeni yaprakları da sararmaz mı?
Aynı durum daha önce aglonema (silver green) çiçeğimde oldu ve sıcak bir ortama alınca düzeldi. Ben Flamingo yu bir arkadaştan aldım ve kendisi anaç bir çiçekten ayırma ile dikmişti.
Özel bir toprak kullandığını zannetmiyorum. Besinsiz bir toprakta olabilir. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

bazı besin elementleri yaşlı olan yapraklarda belirtisini gösteriyor eğer tekrar sararma söz konusu olursa fotoğrafını çekersin inşallah olmaz. değerli bir bitki iyi bakın ona;)

ciceksever70 24-02-2008 10:59

anthuriumum hastalandi

Herkese iyi günler, yaklasik bir yildir baktigim bir anthurium´um var. Kis boyunca cicek acmadi ancak yapraklari cok iyi görünüyordu ve yeni yapraklar cikariyordu, son günlerde cicek acma hazirliklari icindeydi. Birkac gün önce sularken evdeki diger saksilara verdigim sivi gübreden verdim. Iki günden beri yapraklarinda bir cansizlasma ve bazi yapraklarin icinde renk degisimleri farkettim. Gübre sorun yaratmis olabilir mi?

ciceksever70 26-02-2008 06:35

Anthurium um gittikce kötülesiyor. Bütün yapraklari boynunu büktü, bozulan yapraklari kesmeli miyim? Durumuna cok üzülüyorum.

Ludisa Excellence 26-02-2008 12:18

Sn. çiçeksever70;

Alıntı:

Herkese iyi günler, yaklasik bir yildir baktigim bir anthurium´um var.
Alıntı:

Birkac gün önce sularken evdeki diger saksilara verdigim sivi gübreden verdim.
Benim şimdi anlamadığım birkaç şey var.Bitkinize bir kaç yıldır bakıyorsunuz iyi de...
Daha önce hiç gübrelemediniz mi?
**** bu sefer dozunumu arttırdınız?
Bitkinizi nasıl bir su ile suluyordunuz?
Birde gübrenin değerleri(NPK) ve kullanılma derişimi(Lit başına)?
Antor. larda diğer epf. orc. ler gibi gübreye ve TUZ lanmaya aşırı hassaslar.
TUZ lanmadan kasıt kullanılan suyun sertliliği tabiyki.
Ben bile antor. larımı gübrelemeden önce 2 kez düşünüyorum, ona göre...

Eğerki TUZ lanmadan meydana gelen bir kök deformansyonu söz konusu ise saksı harcını acilen değiştirmek en doğrusu olur.Tabi resim görmedende birşey söylemek güç ama yaprakların sarkması buna işaret olabilir.
Benim buradan anladıklarım bunlar, ve anca bu kadarını söyleyebiliyorum.

Saygılar

praecox 26-02-2008 13:40

Sayın LUDİSİA_BAHYA haklı,

sulama ve gübreleme konusunda Anthuryum'lar da en az Orkideler kadar hassaslar. Burda dikkat gerektiren konular asidik bir saksı harı, seyreltik gübre, kireçsiz su. Kökler normal gübrelerle kolayca tuzlanıp kök çürümeleri ve buna bağlı olarak hastalıklar görülebilmekte.
Normal bir çiçek gübresi kullanıyor iseniz bunun en azından asidik özelikte olduğuna dikkat edin, önerilen miktarı 1/4 oranında sulama suyuna katıp 15 günde bir gübreleme yapın. Kuş dışkılarından mamul gübrelemeler asla kullanmayın.
Bunlar benim deneyimlerim sonucu tafsiyelerim.

ciceksever70 26-02-2008 16:29

Yanitlariniz icin cok tesekkür ederim inanin kac günden beri istemeden de olsa cicegime verdigim zarardan dolayi o kadar üzülüyorum ki vicdan azabi icinde gidip gelip sararip solan cicegime bakiyorum belki bir mucize olur diye. Sulama suyunda bir problem oldugunu sanmiyorum her zaman bekletilmis su veriyorum bugüne kadar cicekte bir problem olmadi. Ancak ilk defa bitki besini verdim ve orkidelere de uyumlu bir besin oldugu yaziyor kutuda. Sizlerin tavsiyelerine uyarak saksiyi acilen degistirecegim ama nasil bir toprak kullanmaliyim bilgi verebilirmisiniz? Tekrar tesekkürler.

ciceksever70 26-02-2008 16:32

Bu arada saksiyi degistirirken bozulan yapraklari da kesmeli miyim? Yarina kadar torf alma olanagim yok ancak bahcemizim topragi humuslu o topraktan kullansam olur mu? Mutlaka torfla mi karistirmaliyim? Acelemi mazur görün cicegim ölmeden kurtarmak istiyorum.

praecox 26-02-2008 16:53

Sayın çiçeksever70,

madem Graz'da sınız, o zaman weiss torf da temin edebilirsiniz. hazır substrat karışımları da bulma ihtimaliniz var. Anthuryumlara bahçe toprağı karıştırmayın pek, vede kompost erde denilen humuslu toprağı da fazla miktarda eklemeyin.
En kötü durumda Orchideen erde gibi bir hazır karışıma da ekebilirsiniz.
Anthuryumlarda killi milli ağır tınılı topraklardan uzak durun. Compo guano içerikli gübre kullanmayın.

Kolay gelsin

Saygılar.

espri 19-03-2008 13:10

anthurium um çiçek açıyor..

3 Eklenti(ler)
2 yıl olmuştu alalı..
aldığımda üzerinde olan çiçeklerden sonra bir türlü çiçek açmamıştı..
ve..
açıyor artık
2 çiçek var üzerinde..
ancak ben bu aralar bahar gelince 2 kökü ayıracaktım..
şu an ayırmam iyi olmaz heralde değil mi?
yardımcı olursanız sevinirim..

tijeen 21-03-2008 20:40

Sayın espri;
2 sene ara verdikden sonra ,çiçek açmasına kim bilir ne kadar sevinmişsinizdir.
Benim flamingomda aylardır açmadı,sanırım yakındır, heyecanla bekliyorum.

espri 24-03-2008 10:10

elbette..
yanlız bi sorum olacak yardımcı olabilecek varsa sevinirim..
antuirumun saksısını değiştirmek ve bu esnada köklerinden ayırarak çoğaltmayı düşünüyordum
bu aşamada bunun zararı olurmu çiçeklere..
ayırayım mı? bekleyeyim mi?

beyaz orkide 01-04-2008 21:41

Ayırmayın sayın esprı bildigim kadarıyla cicekli iken hicbir cicekte ayırma yapılmıyor.Hem neden ayırasınızkı daha yeni barışmışsınız.Ayrıca coklusu daha hoş gorunuyor inanın.Ben ayırmıştım cok pişman oldum.

peaceseller 06-05-2008 19:19

3 Eklenti(ler)
Bu da benim Anthurium'um. Boyu 1 metreye ulaştı.

erbek_ 09-05-2008 11:20

Benim bildiğim, düzenli gübrelendiğinde sürekli çiçek veriyor...Yani her hafta sabah erken saatlerde düzeni gübreliyorum ben ve toprağını hiç kurutmuyorum, nemi seviyor çünkü. Bu durumda sene boyunca çiçek açar diye biliyorum, şimdilik bende sorun yok kaç ay oldu alalı hala çiçekli...

daffodil_dr 27-05-2008 18:27

4 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce odamda çiçek bakmaya karar verdiğimde yaptığım araştırmalarımın sonucu beni bir tane anthurium da almaya sevketti. Aldıktan sonra kendisini sultanlar gibi hissetsin diye ne gerekiyorsa yaptım,çiçekler hakkında hiç bir bilgim yoktu sayfalarca forum-yorum okudum,ona uygun toprak harcı bulmak için şehrimdeki tüm peyzajcıları gezdim,kilolarca toprağı ellerimle taşıdım,özenle diktim,doğu penceresinin önünde güzel bir yer yaptım,kalanchoelerimle birlikte oraya oturttum,zamanı geldiğinde dinlenmiş su verdim,haftada bir kuru bezle yapraklarını temizledim ve yine haftada bir sıvı besin verdim,hergün yapraklarına hazır su püskürttüm vs vs ve geldi geleli bir sürü yaprak ve tam 3 yeni çiçek açtı ve çok çok canlandı :) E gelde sevme bu sultanı :) Bunu sizlerle paylaşmak için yaklaşık bir ay sonra bu başlığa yeniden bir hevesle girdim ama çiçeklerimin burdaki resimdekilerden çok çok küçük olduğunu farkettim :o Benimkinin cinsi mi farklı ne?
Bir de sorum var,en alttaki resimdeki yapılar nedir acaba? Dediğim gibi çiçekler hakkında çok şey bilmiyorum,bunlar ne olaki?

daffodil_dr 29-05-2008 12:49

Benim sorum da yukardaki güzelim muhabbetlerin üstüne baya komik kaçmış çünkü burdan nerdeyse yaprağı gösterip "Aman Tanrım bu ne ilginçtir,peki bu nedir?" diyecekmiş gibi duruyorum :) Ama dip sürgünü,yan filizi gibi şeyler duyuyorum,bunlar öyle olabilir mi yoksa kökümsü şeyler mi merak ettim. Annesinin kucağına oturmuş yanağındaki siyah şeyi gösterip "Anne bu ne?", "Ben", "Ne, sen mi?" diyen bi çocuğum :D

Lalezar78 01-06-2008 02:31

Tam da dediğiniz gibi onlar kökümsü şeyler sanırım . Üzerine biraz toprak ilave etseniz iyi olur diye düşünüyorum.

daffodil_dr 07-06-2008 13:10

Teşekkürler LALEZAR78 :)
Bu arada benim anthuriumum yerliymiş o yüzden yaprağıyla çiçeğiyle minyonmuş..Bu yerli olandan daha çok hoşlansam da ithal olanından da aldım bugün..

Arzu Kırlangıç 07-06-2008 17:56

5 Eklenti(ler)
Sevgili daffodil , Benim anthuriumum çiçekleri o kadar kırmızı değil . Sizdeki ithal olanın rengi nasıl ..

Lalezar78 08-06-2008 02:36

Sn. ErtanGM çiçeğiniz acaba fazla mı güneş görüyor. Bazı bitkilerin rengi güneşten yeşile dönebiliyor. (Atatürk çiçeği gibi.)

daffodil_dr 08-06-2008 16:32

Sevgili ErtanGM, ben çiçekçilerden özellikle az gelişmiş olanları seçiyorum ki büyüdüklerini geliştiklerini zevkle izleyip mutlu mesuud olayım :D O yüzden aldığımın küçük anthuriumun tek çiçeği var ve kıpkırmızı. Ama aldığım yerde diğer saksıdakilerin hepsinde en az bir tane yeşilli çiçek vardı,garipsedim sordum,"İlk açtıklarında böyleler, sonra kendine gelirler" dediler. Umarım ki ben eminim sizinkiler elinizde canlı ve kıpkırmızı olacaklar :)
Fakat resimlerinizde bir şey dikkatimi çekti, ucu yanmış-geçmiş olan çiçeklerde hala yeşil yerler var,demek tam olarak çiçeğin yaşıyla alakalı birşey değil..
Bu arada yaklaşık bir aylık gözlemim şu ki, bizim eve geldikten sonra yerli anthuriumumda açan çiçekler çiçekçiden aldığım zamankinden çok daha canlı kırmızı, en yenisi aynı zamanda en kırmızısı oluyor.

beyaz orkide 08-06-2008 18:45

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ciceklerimizin cok daha büyük acmasının bir püf noktası varmı? Bir yerde gördüm bizim ciceklerimizin tam 2katı büyüklügündeydi tabi yapraklarıda devasa büyüklükteydi.Yoksa bu durum cinsinden mi kaynaklanıyor.Cabalamak bosuna mı olur?

Arzu Kırlangıç 09-06-2008 13:27

Sevgili lalezar ; Anthuriumun 6 ayı aşkın süredir benimle .. 2 sefer saksısını değiştirdim . Bu esnada kök sürgününden ufak birşey ayırdım .Fotoğrafladığımda eklerim . Yarı gölge ve aydınlık bir yerde . ( Fotoğraflarken balkona güneşe çıkardım . Normalde ev içersinde duruyor ) Toprağını sürekli nemli tutuyorum . 15 günde 1 sıvı besini toprağına ve yapraklarına püskürtüyorum . Arıtılmış musluk suyu kullanıyorum .
Sevgili daffodil ; Bence bütün anthurıum türleri ithal . Sizin çiçeğiniz benimkiyle aynı türde değil . O yüzden çiçeklerinin kırmızı olmalarını beklemiyorum . Geçmiş çiçekleri tamamen pembe oluyor . Ama sendeki çiçek rengi daha güzel . Bende çiçek alırken sağlıklı gelişimi olan çiçekleri tercih ediyorum . ( Özellikle salon çiçeklerinde .. ) ******* çiçekçilerden çok daha iyi bakıyoruz .
Sevgili beyaz orkide ; yaprak ve çiçek büyüklükleri , şekil ve renk tonları tamamen değişik türde olmalarından kaynaklanıyor . Anthuriumun ; beyaz , portakal rengi , koyu pembe , yeşili hatta siyah rengi bile var .

absoposi 24-06-2008 14:12

MErhabalar,

Bulduğum günden itibaren hayranlıkla izlediğim ve fikir babalarına, emekçilerine minnettar olduğumuz seçkin "agaclar.net" ile tanışmam 1 yılı buluyor olsa da, bu benim ilk yazışım.
Öncelikle çok teşekürler ve hepinize sevgiler, saygılar...

Kışın elimize geçen sevgisiz ve mutsuz Anthurium'umuz uçları ve kenarlarında kocaman kurumuş bölgelerle geldi. Normal bir ev ve ilgiye düzene kavuşunca sadece 1-2 ayda toparlandı. Saksısını da değiştirdikten sonra neredeyse aynı anda 3 tane de çiçek verdi. Çiçeğin bizdeki geçmişi yaklaşık toplam 6 ay ve toplam 10'dan fazla da yeni yaprak verdi. Büyük yapraklarının boyu 1 karışı buluyor. Yerini, sulanmasını ve ışığını çok sevdiği sanırım belli oluyor. Çiçeğimi ve gelişimini size anlattıktan sonra şimdi de şu konuda yardımınızı isteyeceğim.

Düzenli büyümesini (her yöne eşit uzama, genişleme) sağlamak için çiçeği arasıra çeviriyorum. Bu doğru mudur/ yararlı/zararlı mıdır? Daha sıkışık/ dolu / yoğun gelişim için neler yapılabilir? Örneğin ben sadece boya ya da sadece yanlara gelişimi sevmiyorum. Bitki ya cılız duruyor ya da çok yaygın ve dolayısıyla boş.. Bu anlamda neler yapılabilir.
Bazen çiçek her yönden eşit ışık alsın diye önünde yanındaki beyaz yemek sandalyelerinin geniş yüzeylerini bitkiye çeviriyorum ki direk aldığı ışık dışında, dolaylı olarak ve diğer yönlerden de ışık alsın. Bu arada Anthurium'un aldığı bu direk ışık iki açık renk perde arasından geliyor. Yani direkt güneş ışığı yok, parlak ışık var.

Bilgi ve tavsiyelerinizi bekler, mutlu günler dilerim...

eda06 26-08-2008 12:36

merhaba.arkadaşlar ben yeni bir flamingo aldim.alalı1 hafta oldu.aldıgımda çok kötü.durumdaydı şimdi birazdaha iyi saksısını degiştirsem çiçegime,zarar vermiş olurmuyum bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirmi.şimdiden teşekkür ediyorum

diver_bird 17-09-2008 14:23

Merhaba Arkadaşlar

Flamingo çiçeğinden filiz ayırmayı bizlerle paylaşmayı düşünen arkadaşlar varmı.
Özellikle beyazı çok hoşuma gitti. Bir kez ektim ama tutturamadım.
Paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim. Bu güzel çiçeğe talip olabilirim.

Sevgilerimle :))

danua 13-11-2008 12:29

Anthurium'um bir seneyi aşkın zamandır çiçek vermiyor.Geldiginde üstünde iki adet çiçeği vardı onlar kurudu o zamandan bu zamana çiçek yok.
Yapraklarda gelişim ve yenileme normal çiçeklenme olmuyor.
Haftada bir suluyorum suyu dinlendirilmiş su , ışık alan bir yerde.
Çiçeklendirmek için ne yapmalıyım.
resmi : http://img171.imageshack.us/img171/4196/bitkiah1.jpg

rgok 18-11-2008 12:11

merhaba arkadaşlar bende aldım koçtaş,tan anthurium ama bizim evin sıcaklıgı 22-23 derece olurmu dersiniz teşekkürler şimdiden.

KARATOPRAKLI 20-11-2008 09:17

merhaba arkadaşlar ben yeni sahip olduğum bu çiçek hakkında değerli bilgilerinizi okuyarak çiçeğin bakımı hakkında bilgilenmeye çalışıyorum fakat yeni aldığım bu çiçeğe ilk etepta ne gibi bir bakım yapmalıyım suyunu gübresini ne zaman vermeliyim vb. Değerli bilgi ve yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

rgok 16-12-2008 11:11

degerli arkadaşlar benim anthurium bir ayda iki yaprak verdi ama çiçek daha vermedi sıvı güpre veriyorum sizce çiçek ne zaman verir.

Hakkı Şen 12-02-2009 14:46

Merhaba, ölmek üzere olan anthuriumu komşum atıyordu, iyileştirmek umuduyla ondan aldım. Yaklaşık 3 aydır yapraksız iki gövde halinde hemen her boğumunda kökümsü uzantıları var ve gövdeler kurumuş değil. Canlanır diye bekliyorum ama değişen hiçbirşey yok. Toprağını tamamen değiştirsem bir faydası olur mu acaba?

Kartal23 26-02-2009 13:17

Hakkı Şen beyin durumunda benim de bir ANTHURIUM um var..

Yanlız benim ANTHURIUM um kurumaya başladı... Ne yapmam gerek? Çok seviyorum ANTHURIUM ama bir türlü bakamadım...

merakli 04-03-2009 13:03

Merhabalar;

9 aydır baktığım kırmızı renkli çiçek açan bir anthurimum var. Geldiğinde üzerinde 7 tane çiçeği vardı. Düzenli bakım yapıyorum, orkide besini veriyorum. Neredeyse 15 günde bir yaprak verdi, geldiğinden beri hiç yeni çiçek açmadı. Şu an sonun çiçeği solmak üzere. Batıya bakan penceremin biraz ötesinde duruyor. Yerinden bir şikayeti yok gibi.

Gelişimine bağlı olarak havai kökler toprağın üzerinde kaldı ve saksı içindeki kökleri saksının altından dışarı çıkmaya başladı. Saksısını değiştirmek ve bu arada da epeyce çoğalan bitkiyi ayırmak istiyorum.

Ayırdığım parçaların ana gövdeden kopan kısımlarına tarçın sürmem gerekir mi? Torf kullanmam uygun olur mu?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025