![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Tradescantia virginiana'yı el arabasında sokak arasında çiçek satan birisinden almıştım.Onun adlandırması ''maviş çiçeği'' Her sene 3-4 ay sürekli sabah açan çiçekleri akşam soluyor.Kışın yeşil bölümü ölen bitkiyi dondan koruyorum ve baharda tekrar filizleniyor.Kuzey Amerika kökenli bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bunlarda mor telgıraf çiçeği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın serkan size,göndere bilirim telgıraf çiçeği çeliğinden. Düzenleyen sevim4 : 26-11-2010 saat 22:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bu da bizim telgraf çiçeğimiz. Dalları epey uzadı, budama yapmak gerekir mi acaba, yardımcı olursanız sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Bu da benim telgrafım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Büyüyüverirler inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
aaa benim çocukluğumda biz bu çiçeğe masa çiçeği diyorduk hala varolduğuna şaşırdım ve çok sevindim eskisi gibi çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Sayın Selis, bende araya araya bir serada bu tüylü telgraftan buldum. Bakımı için özel bir uygulamanız var mı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sevgili selis, bitkin çok sık yapraklı büyümüş, çok güzel ![]() bendeki iki saksıdan biri hafif gölgede duruyor, bol bol dallanıp budaklanıyor, diğeri de güneşte ama ikisinin de yaprak aralıkları geniş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Aslında bu tarz çiçekler sanırım bir dönem seviliyor sonra saksılardan bahçelerden yok olup gidiyor. Çok dayanıklı olması, çabuk çoğalması, her yerde bulunması buna etken olabilir. Bir müddet sonra insanlar da sıkılıyor. Mesela telgraf çiçeğine biz kurdele çiçeği derdik her yerde bunlardan dikiliydi şimdi gittikçe azaldı. Sizlerin bu çiçeklere sahip çıkıp önemsemesi çok güzel. Fikirlerimde yanılıyor da olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn selis bende daha önce telgrafları kapı perdesi olarak kullanıyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Bu da benim yeni edindigim telgraf cicegim cok güzel yapraklari simli gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Buda çok güzel ve değişikmiş. Maaşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
mor olan telgraf çiçeği dış mekanda yani bahçede rahatlıkla gelişebiliyor..bilgilerinize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
TRADESCANTIA PALLIDA sanırım sizinki ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Ya arkadaşlar benim telgrafım aldı başını gidiyor.Çiçeğim saksıya diktiğimden beri balkonumda.Şuan yaklaşık 6 ayrı dal oldular.Dalının biri yaklaşık olarak 3 metre civarında uzadı gitti.Dönemsel ucunda çiçek açıyor, çiçeklenme geçtikten sonra hemen alt tarafından bi sürgün, oda uzuyor 40-50 cm. bir çiçek daha.Her gördüğüm yerde bakıyorum benimki gibi sarmaşık olan hiç yok, nedendir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
SN merlict benimde telgraflarım 2-3-4 metre olduğu oluyor. Şu anda telgrafım 2 metre civarı buduyorum ya da hediye ediyorum İzmiri seviyorlar.Toprağı sevdiği zaman birde yeri güzelse demeyin keyfine. Geçen sene ortalama 2500 adet çelik dağıttım bu sene fazla yok ancak büyüyorlar. Deyişim o ki benimde dedemden kalan bu telgraflar dedem bana emanet ettiği zamanlar 5 metre civarıydılar bende elimden geldğince iyi bakıyorum onlara. Üç saksıdan yüzlerce değil binlerce bitki ürettim siz düşünün gerisini. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Demekki İzmirin havası nelere kadir... Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
SN merlict evet sizin bitkinizde baya uzun bundan hiç şüpeniz olmasın zira 2-3 tl gibi perakende fiyatlara satılan telgrafın 2 metre civarında olanlarını bayındırda toptan olarak sorduk 25-30 tl fiyat geldi. Onların kimyasallarla yaptıklarını biz evimizde kendi imkanlarımızla yapıyoruz.Onlar bu işin okulunu bitirmişler binlerce bitkilerinin bulunduğu seraları var bizim balkonumuz pencere önümüz var. Bence sizinki çok büyük başarı köklendirip verdiğim telgrafları öldürenler oldu bırakın gerisini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Bes ayda ancak bukadar büyüdü gelisimi normalmi sizce ? Eski ilk aldigim halinin resmi bir üstteki mesajda bulunmaktadir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|