![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Hira bu fotografı gururla sunar İlk defa çeliklerim tuttuuu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Bu da benim tohumdan yetiştirdiğim kolyozun 1 buçuk ay içindeki gelişme evreleri. Birinci resimde ilk filizlendiği zamandaki hali. Sonraki resimlerde de birinci ve ikinci çift gerçek yaprakların çıkmış hali. 2 tohum atmıştım toprağa ikisi de filizlenmiş. Saksı küçük olduğu için kendim 2 tane tohum serpmiştim. Bence kolyoz bitkisi tohumdan yeterince yavaş büyüyor. Renkleri yeni belli olmaya başlamış. Not : tohumlar geçen sene hazır olarak aldığım, sonra çiçek açıp tohum veren ve sonbaharda kaybettiğim büyük boy kolyoz çiçeğine ait |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2015
|
Merhaba, Yaklaşık 5-6 ay once aldığım, çok küçük bir çiçekken kocaman yaptığım kolyosuma beyaz pamuk gibi, temizlemeye çalıştığımda dağılıp yapışan beyaz böcekler musallat oldu. Ilk once arap sabunu, zeytinyağı ve bulaşık deterjanından oluşan ilaçla uzun sure spreyledim ve böcekleri temizledim. Daha sonra tekrar başladı ve o kadar hızlı yayıldılar ki, çiçeğimi öldürdüler. Lütfen bilen varsa söylesin, bunların çaresi nedir? neden oluşur? Gayet sağlıklıydı ve çok hızlı büyüyordu. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Kapalı balkon da öğleden sonra güneş görüyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2015
|
Herkese merhaba, İşyerinde bir adet yaprağı güzelim var. Bir yerden küçük bir dal alıp çoğaltmıştım. Çiçeğin boyu gövdesine nazaran fazla uzadı. Gövdesi çok zayıf, kendisini taşıyamıyor, yana eğiliyor. Kırılacak diye korktuğum için bir çubukla destek yaptım yanına. Neden böyle olmuş olabilir? Çiçeğin gövdesinin güçlenmesi için tavsiyesi olan var mı? Düzenleyen yasinbuyuk : 11-08-2015 saat 22:52 Neden: fotoğraf linki öldüğü için yeni fotoğraf yükledim. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
Bitki bol ışık alan bir yerde değilse gövdesi uzar. Bol ışık alan bir yerde olmalı ve çok aşırı sulanmamalı. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2015
|
Alıntı:
Evet sadece torf kullandım. Toprak karıştırsam daha iyi olacak. Ama Budama için emin değilim. Zira en alttaki dalları kessem ana gövde çok ince ve uzun bir şekilde kalacak. Yine desteksiz duramaz. Ortadan kırıp üst kısmı yeniden köklendirmeyi mi denesem acaba? Böylece alt kısımdan da daha sağlam dallar çıkabilir belki. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan kolyoz denemesi başarılı oldu
Tohumdan yetiştirdiğim kolyozun 2 buçuk ay sonundaki durumu resimdeki gibi. Önceki durumunu 920 no'lu mesajda paylaşmıştım. İki farklı kolyoz çıktı. Birisi daha açık renkte, yaprakları daha kısa, diğeri daha koyu renkte, yaprakları daha uzun |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
Muhabbet kuşunu zehirler mi? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır, bildiğim kadarıyla zehirlemez. Bir keresinde internette okumuştum bununla ilgili. Coleus bitkisi hayvanlar için, özellikle kuşlar için tehlikesiz bitkiler arasındaydı. Zaten muhabbet kuşunun bu bitkiyi yiyeceğini sanmıyorum |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
Hangi siteden okumuştunuz? Merak ettiğim başka bitkiler de var da. Teşekkür ederim! |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Poisonous and Safe Plants for Birds |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkonda gölge köşede bile sabah akşam su istiyor. Kışın yaşatamam sanırım. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında, kapalı ortamda bulundurursanız yaşatabilirsiniz. Aksi halde, sonbahar gelince ilk kaybedeceğiniz bitkilerden biri olur (küstüm otundan sonra). 15 derece selside bile kaybedebilirsiniz |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2015
|
Kolyos Bahçesi
Kolyos Bahçesi |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
güle güle büyütün |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprak güzelleri bulunduğu ortamın ışığına göre renk değiştiriyor. Fakat aşağıdaki 3 bitki aynı çiçeğin farklı üyeleri ve hepsi aynı balkonda aynı koşullarda bulunuyorlar... ![]() 1. Ana bitki, ![]() 2. bitki 1 ay önce ana kökten çelik ile üretildi, ![]() 3. bitki 1 ay önce ana kökten çelik ile üretildi, ![]() 3'ü bir arada ![]() Düzenleyen Mücevher Çalısı : 29-09-2015 saat 12:59 Neden: Fotoğraf ekleme |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Jezebel 940. mesajınızdaki coleusa ba-yıl-dım bu nasıl bir görüntü inanamıyorum. Uygun bir zamanınızda yapraklarını daha yakından resimlermisiniz? Bu arada maşallah demeyi unutmamak lazım. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım izmir bölgesi iklim koşulları sayesinde bu türün bakımını kolaylaştırıyor ki farklı tür kolyozlar çiçekçilerde ve fide olarak dahi satılıyor. Açıkçası İstanbul'da ben fırfırlı bir kolyoza bu güne kadar denk gelmedim ve şu an hala içimde bir ukde olarak kalmış bulunmaktadır. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Maşallah, çok güzel. ![]() |