![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
[attach][attach][attach] [/attach][/attach][/attach] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim nisan ayında tohumlarını diktiğim yetişen güzellerim. Tohumdan yetişmesi gayet kolay bir çiçek. Çok sevdim. Şimdi ağaç formu vermek için uğraşacağım. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. Herkese bol çiçekli günler dilerim.Tür olarak yetişenler Coleus blumei. Tohum paketinin üzerinde o yazıyordu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2010
|
Yaprakları çok güzel. Bakımıda bi o kadar kolay. Üstelik çiçekte açıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben çiçeklenmesine pek müsaade etmeyeceğim. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi ağaç formu vermek istiyorum. Bunun içinde hem çiçeklenmesini önlemem hemde yukarı formda tutup yukarıya yayılır şekilde budamam gerekecek. Gerçi daha çok küçükler. Bakalım kısmet. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Ben de sizlerden hevese geldim geçen gün internetten karışık tohum sipariş ettim ve geldi, 2 gün önce de toprağa ektim ve spreyle sulama yaptım acaba her gün spreyle sulama yapmam gerekir mi yoksa kuruyunca mı sulayayım bilmiyorum bir de yaklaşık kaç günde yavrular çıkmaya başlıyor acaba? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Alıntı:
Eğerki tohumları saksıya ekip sera ortamı yarattıysanız 1 defa spreyle nemi sağlamanız yeterli. Sera ortamında değil ise, toprağı nemli tutmakta fayda var (fazla sulama yapar ve de direk güneşte tutarsanız tohumlar çürüyebilir). Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
Çimlendiği anda resimlerini buraya koyacağım inşallah |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn papatya 367 benim aldığım tohumlarda da gölgede tutun diyordu. Fakat filizlenme olmadı. Bence biraz sabah güneşi veya biraz akşam güneşi almasında fayda var. Çünkü ben akşam güneşi alan camın önüne koyunca çimlendiler. Sürekli toprak üsten kurudukça spreyleme yaptık. Bir ay gibi bir sürede fideler bu hale geldi. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim yukarıda resmi olan fideler 1 aylık fideler papatyam367. Mesajda da belirttiğim gibi akşam saat 3-3,5 gibi güneş almaya başlayan camda çimlendirdim. tavsiye ederim. Gölgede çimlenmiyorlar çünkü. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
5-6 gün önce ektiğim tohumlar çimlendi.... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin çiçeklerdeki yapraklar çok güzel masallah Sn Kelebek. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kong Mix türünden bir kare.... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Coleus Jade |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar geçen gün aldığım tohumlarımı ekmiştim ya kediciğimiz hepsini devirmiş balkona maalesef hepsi kayboldu, ben de bugün şansa mahallemizin çiçekçisinden 1 adet saksıda bulduğum yaprak güzelini aldım, gerçi yapraklarının bazıları haşat vaziyetteydi ama olsun, şimdi ben bu güzeli böyle bırakayım mı yoksa budayıp tekrar mı toprağa dikeyim çünkü boya gidiyor yardımcı olursanız sevinirim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın papatya367 merhaba, Öncelikle güle güle büyütünüz kolyozunuzu. İşaretlediğim yerlerden koparıp aynı saksıya veya başka bir saksıya direk dikebilirsiniz. Geriye kalan kısımda da yeni yapraklar çıkacaktır. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Sayın kelebek çok teşekkür ederim, kopardıktan sonra suda filizlenmeden mi dikeyim?Ölmez mi acaba? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Direk toprağa dikimini yapabilirsiniz. 4-5 gün biraz solgun olabilir yapraklar ancak sonrasında gayet sağlıklı olarak büyümeye başlayacaktır. Sulamasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır, toprağını kuru bırakmayınız. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim sayın kelebek ilgilendiğiniz için. Şimdi hemen iş başına dediğiniz yerden kesip ekeceğim toprağa resmini akşama koyarım inşallah hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Bunlarda benim tohumdan yetiştirdiğim , kolyozlarım. Yetiştirmesi çok kolay . Kolay çimlenip biraz yavaş büyüyorlar. Her sene kışın tohum ekerim , yaza yetişirler.. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Lalem kolyozlarınız çok güzel maşallah, ben de tohumdan yetiştiriyordum ama malesef daha çimlenmeden kediciğimiz deviriverdi hepsini sağlık olsun, güle güle büyütün kolyozlarınızı inşallah. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Üsteki üçüncü resimdeki kolyozlarıma , daha formlu olsunlar diye tepe budaması yaptım. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Kolyozlarım çok güzel gelişiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Birde bu renkten çıksaydı , çok güzel olurdu ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Lalem, Aynı renk değil ama bunun rengi de güzel... Sadece 1 tohum çimlendi bu türden... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-07-2013
|
Sn Kelebek çok güzeller yaa maşallah.Bende de var bu güzellikten ve bu gün sizden çok şey öğrendim, sağolun var olun.Mesela hiç budamamıştım çiçeklerimi ve tohumlarının kesilmesi daha yararlı oldığunu bilmiyordum ve köklemeden de ekilebileceğini öğrendim teşekkür ederim paylaşımlarınız için. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim Care-free (fırfırlı) kolyoz... |
|