![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2016
|
![]() Alıntı:
Merhaba...Ben de Barış Çiçeği ile ilgili tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur... Barış Çiçeğini çiçekçiden aldığınızda bol çiçeklerle doluydu.Oysa ki eve getirip o kadar özenle bakmanıza rağmen, bir türlü çiçek açmıyor, öyle değil mi? Bunun nedeni ;Barış Çiçeği seralarda yetiştirilirken çeşitli maddeler ile muamele edilerek çiçek açtırıldığından; evde de aynı ortamı bulamadığından, ne kadar ihtimam gösterirseniz gösterin, çiçek açmıyor.. Bunları yaşadığım için sizleri çok iyi anlıyorum..Bu durumda 2 seçenek hasıl oluyor.. 1- Çiçeğinizin serada maruz bırakıldıklarından kurtulması ve yeni ortamına uyum sağlaması için ,çok uzun bir süre,muhtemelen yıllarca, eliniz boş bekleyeceksiniz..Ki sonunda genelde insan, bitkinin çiçek açmamasına çok güceniyor ve hevesi kırılıyor.. 2-Hiç üzülmeyin, herşeyin bir çaresi var...Ve şimdi çiçek açtırma sırrı:1 Litre suya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırın ve akşamları Barış Çiçeğinizi fısfıslayın.Bunu; ara ara yapın.Barış Çiçeğiniz sürekli çiçek açacaktır.. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|