![]() |
|
![]() |
#333 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2013
|
Bu bitkinin adı nedir
Çalıştığım yerde hediye olarak gelmiş ve ölüme terkedilen bitkilerden kök alıp evime getirdim. Resimlerdeki bitkiyi barış çiçeği olarak biliyordum ama bi garip açtı.Beyaz değil ve ortadaki kısmın altında tomurcuk türü şeyler var. Tanımlayabilen var mı? Ekleme: Google görselleri karıştıra karıştıra buldum, aglaonema modestum, chinese evergreen, çin herdemyeşili Düzenleyen turquoise.ht : 02-03-2013 saat 20:06 Neden: yeni bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
herkse selamlar keyifli forumlar diliyorum. bende yaklaşık 4 senedir yelken çiçeğini besliyorum ve her sene toprağını değiştitirim. Bu sene bir değişiklik yaptım ve torf+perlit karışımı toprağa ektim çünkü ilk senesi hariç diğer yıllar fazla çiçek açmıyordu. Yelken çiçeğim toprağını değiştirince baya toparladı kendini. Benim asıl merak ettiğim yeşil yapraklarını nasıl büyütebilirim bunu yapabilmem için ekstradan dan neler yapabilirim. benimkinin yaprakları biraz küçük çünkü. teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Buda müdürümün odasındaki yelkenli , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
bu bitkinin yaprakları eşit dağılım göstermiyor :/ bendeki bi yere koysam bütün yaprakları güneşe doğru döndüğünden arka tarafı çıplak gibi kalıyor. yamuk yumuk bir görüntü oluşuyor. ama gelişmesi açısından memnunum. bakımı çok kolay ve hızlı büyüyor. sürekli yaprak ve çiçek çıkarması hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
vazoda yelken çiçeği
Merhabalar. Yelken çiçeklerimi klasik saksılarda değil de bu vazolarda büyütmek istedim. İnşallah çiçek açtıklarında daha güzel görünecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2012
|
selamlar.... benim Spathyphyllum'un çiçekleri daha yeni açanları dahi bir günde kararmaya başladı.. neden olabilir acaba. teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
sn mis_inis size de selamlar aramıza öncelikler hoş geldiniz barış çiçeğiniz fazla güneşe mağruz kalıyor olabilir veya fazla suluyor da olabilirsiniz bunlara dikkat edin.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Ağaç Dostu
|
Güneşlenme
Alıntı:
Bitkilerinizin yapraklarının tek yöne bakmasını engellemek için de, saksılarınızı haftada bir, saat yönünde 90 derecelik açıyla, ayda bir tur yapacak şekilde döndürünüz. Böylece her yöne eşit dağılımlı/yönelimli yapraklara sahip bitkileriniz olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Merhaba bugün babam işyerinden gelirken bu çiçekten getirdi. İşten ayrılan birisi bırakmış giderken. İki yaprağında kahverengilik var. Sarı ve kuru değil de ıslak ve çürük şekilde. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Resim olarak da şu şekilde göstereyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
yelken çiçeyinin türleri var mı acaba. bende buna benzer bir tane var ama 4 yıldır hiç böyle açmadı resmini koyamıyorum çünkü çok yaşlandı ve biraz bakımsız kaldığı için geçen gün budadım ve saksını değiştirdim. şimdi küçük bir sürgün vermiş artık biraz daha fazla ilgileneceğim bakalım bunlar gibi çiçek açacak mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Vazoda Yelken
Yaşar mı yaşamaz mı diye endişelenip dururken, vazoya dikmiş olduğum yelken çiçeklerimin her ikisi de çiçek verdi hamdolsun. Birinde iki, diğerinde tek çiçek var ve ben çok mutlu oldum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
ben yelken çiçeğimi 2 ay önce kökünden ayrılarak çoğalttım.öylece duruyordu pek gelişmedi sadece bir yaprak açtı.bu sabah farkettim ki bahçemdeki kediler çiçeğimi devirmişler.çiçeçeğim malesef gövdesinden kırılmış vaziyette.kırılan çiçeği suya koysam köklenir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Benim de 4 senedir barış çiçeğim var. Hatta ayırdım dağıttım, bende 2 tane kaldı şu anda. Toprağını kuru görünce altından çıkana kadar suluyorum. Sabah güneşi alan aydınlık odada perde arkasında havadar yüksek bir çiçeklikte duruyor.(off ne uzun bir tanımlama oldu:P) 15 günde bir duş aldırıyorum, resmen seviniyor. Gelelim asıl konuya; bir gün dükkanda otururken annem heycanla geldi. Bil bakalım noldu, şoktayım şu an dedi. Eskiden çiçekçi olan şu anda başka bir işle uğraşan bir esnaftan alışveriş yapmış. Dükkanında bolca çiçekli barış çiçeğini görünce nasıl bu kadar çiçekli olduğunu sormuş. 3 ayda 1 kere 2 lt suya 1 yemek kaşığı sıvı çamaşırsuyu (jel değil) ekleyip çiçeklerine ver demiş. Hatta tam olarak adi çamaşırsuyu demiş ![]() Ama sadece saçak köklü çiçeklere ver, kazık köklülere değil demiş. Ben uyguluyorum ama şehir değiştirdiğimiz için (Ankara'dan Isparta'ya) kendini daha yeni topluyor. Henüz 1 kere çiçek açtı. Bu verdiğim tüyoyu uygulayıp uygulamamak size kalmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Evdeki spatimiz de yelken açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
merhaba herkese benim barış çiçeğimi anneme emanet ettim kış mevsimi dolayısıyla anneme fazla sulama dedim.öğrenci olduğum için en son iki hafta önce gelmiştim eve.annemde iki hafta boyunca hiç sulamamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
evet torf sn musk. dün suladım iyice bol bol verdim sonra toprağı karıştırdım köklere gitsin diye eski haline yeni döndü çok mutlu oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2014
|
![]() İyi akşamlar yazın düğünümüzde hediye olarak gelen yelken çiçeğim 2- 3 gün yola dayanamadı ve solmuştu ben de çoğu yaprağını kestim ve tekrar canlandı adeta yer santimetresinden yaprak ve çiçek çıkmaya başlamıştı. Ancak tüm çiçekleri küçücük ve her seferinde çiçekler çıkıyor ve yanıyor, yeşilken bile kuruyor, bir şeyler oluyor. Yaklaşık 5 aydır böyle bir kısır döngü oluştu. Çok üzgünüm şu an ne yapmam gerekiyor ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2014
|
Yorumunuz için teşekkür ederim Sn musk ama benim çiçeğimin de ilk hali yukarıda ki arkadaşlarınkinin boyutundaydı. Sonradan böyle minikleşti. Peki bir ilac var mı canlandıracak besleyecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
İlaç değil gübreleme yapabilirsiniz. Ben Vilmorin in çiçekler için olan gübresini kullanıyorum. Kışın ayda bir, yaz döneminde 15 günde bir.. Ayricıa yelken çiçeği Musluk suyundan da kesinlikle etkilenen bir bitki. İlla musluk suyundan verecekseniz en az iki gün dinledirip ondan sonra o suyu kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
*** bende yeni tanıştım bu güzel çiçekle çiçegi aldıgımda çok güzeldi çiçekleri vardı ama şimdi çiçekleri ve yaprakları kurumaya başladı ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun aldıgımdan beri hiç büyüme veya çogalma yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
*** arkadaşlar çyelken çiçegimi iki hafta önce aldım hiç yaprakları çıkmıyo aldıgım gibi duruyo çiçeklerinde benek benek kurumalar başladı neden bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2013
|
Alıntı:
Şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |